Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

11 tipp profi fotóstól, hogy az esküvői képeken tényleg minden rajta legyen!

fotobese | 2016. 12. 31. 14:12

Az esküvő egyszeri és megismételhetetlen az ember életében, ezért a jeles eseményről készülő esküvői képek jelentősége is legalább olyan nagy, mint maga az esküvő. Az igazán profi esküvői fotózás nem a ceremónia napján indul.  Ha így lenne, akkor egy egyszerű rendezvényfotózásról beszélnénk, ám egy esküvő nyilvánvalóan sokkal több ennél. Az esküvő egy mérföldkő az életünkben, ezért az esküvői portfóliónkat is ehhez mérten kell elkészíttetni!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztjuk a fotóst? Esküvői fotózás tippek melyekel elérhetjük, hogy a feledhetetlen pillanatok valóban a mi elképzeléseink szerint kerüljenek majd megörökítésre.

menyasszonyi képek

1.    Már az esküvő előtt, civilben is érdemes néhány fotót készíttetni magunkról! A fotókon kapjon hangsúlyt a fiatalság és a vidám együttlét, amely egyértelműsíti, hogy ez az igazi szerelem! A civil képsorok az eljegyzés időszakára emlékeztetnek, ami szintén a nagyon intim, életre szóló pillanataink egyike. Ez a jegyes fotózás, ez biztosítani fogja, hogy a nagy napon már nem feszengünk a kamera előtt.

2.    A házasság szent kötelékét szimbolizáló jegygyűrűt egy életen át viselni fogjuk, ezért kérjünk fotókat az arany karikagyűrűkről új korában is, még az esküvő napja előtt!

3.     A házasságkötő teremre, a templomra és a lagzi helyszínére egy  sokáig fogunk emlékezni, de évek múltán biztosan örülni fogunk azoknak a fotóknak is,  amelyeken a még üres termekben, majd azok élettel teli változatában gyönyörködhetünk, látva, hogy esküvőnk milyen hangulattal töltötte meg az üres épületek falait!

4.    Soha ne tévesszük szem elől azt, hogy az esküvő két emberről szól, ennek megfelelően két ember családja és baráti köre jelenik meg az eseményen! Az ő jelenlétük szintén elemi része az esküvőnek, ezért feltétlenül készüljenek esküvői képek a vőlegény és menyasszony baráti köréről és a családtagokról is!

5.    A szülőknek és a testvéreknek kiemelkedő szerepe van! A szülők örömkönnyeinek legördülése fontos visszajelzés mind a menyasszonynak, mind pedig a vőlegénynek!

6.    A család legapróbb tagjainak érdeklődő tekintete sem maradhatnak ki az esküvői képek közül, mert a gyűrűhordó kisfiú, vagy kislány és az ünnepségen résztvevő többi gyerek, valamint a koszorúslányok nélkülözhetetlen mellékszereplői a házasságkötés ünnepségének.

7.    Az esküvő napján a felnőtt koszorúslányok nem csak lelki támaszai a menyasszonynak, de segítik őt az öltözködésben is. Ezek az intim pillanatok már az esküvő előtti legnagyobb izgalomban telnek, ilyenkor is sok jó pillanatkép készíthető a leendő férjről és feleségről, a barátokról és a családtagokról egyaránt!

8.    Az öltözködés utáni soha vissza nem térő pillanat: amikor a vőlegény először pillantja meg a menyasszonyt. Ez egy megismételhetetlen pillanat, hiszen babonából a szertartás előtt a vőlegény nem láthatja meg a menyasszonyt esküvői ruhában. A pillanat, amikor lehull a lepel, megfizethetetlen!

9.    Az esküvői szertartáson a gyűrű felhúzása, és az első hitvesi csók előtt érdemes a helyszínt és az egybegyűlteket is megörökíttetni, valamint természetesen a szertartás további résztvevőit is.

10. További értékes pillanatképek készíthetők az esküvői torta felvágásakor, a menyasszonyi csokor bedobásakor és az esküvői vendégkönyvbe történő beírások alkalmával. Ezek a momentumok mind olyan részei az esküvőnek, amelyek nem hiányozhatnak a profi menyasszonyi képek közül.

11. Az esküvő pontos forgatókönyve egy fontos tájékoztató. Segítségével a fotós időben fel tud készülni a profi esküvői képek elkészítésére.

Ha biztosra akarunk menni, akkor kérjünk egy időpontot. Egy személyes találkozás alkalmával az esküvői fotós minden szükséges részlet tisztáz!

Üdv:

fotobese

Hozzászólás írásához lépj be!

Legújabbak
0 – 15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is. A ceremónia...
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...
Útvonal a templomból a Jurta Üdülőházakhoz: https://goo.gl/maps/qtrCkXq183N2 Útvonal a templomból a Móló Panzióhoz: https://goo.gl/maps/NdmvV...
4100 Berettyóújfalu Földesi út 51. http://molopanzio.hu/
4100 Berettyóújfalú Morotva Liget A Berettyó hídjáról leérve az első utca jobbra. http://www.jurtaudulohazak.hu/
Legnépszerűbbek
Az esküvői fotózás az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül. Vége a régi műtermi „egyen klasszik beállításoknak”! A műtermi fotózás p...
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Évről évre, a karácsony közeledtével Budapest ünnepi díszfényekbe burkolódzik. Érdemes kihasználni ezeket a különleges és hangulatos fényeket...
A fotózás egy csodálatos tevékenység, mert megörökítünk vele egy adott pillanatot. Ha a végeredmény, azaz a fotó jól sikerült, tulajdonképpen megállít...
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...