17 kreatív esküvői ajándék ötlet

Széles a skálája azoknak a lehetőségeknek, amellyekkel spórolhatsz az esküvődön, de mindig nehéz kiválasztani, hogy mi az amivel valójában megteheted azt. Ahelyett, hogy törölnél a listáról olyan dolgokat, amik nélkül szerinted az esküvőd elképzelhetetlen, inkább kombinálj össze kettőt. Ez egyrészt segít majd lefaragni a költségekből, másrészt pedig kiélheted a kreativitásodat is. Egy 17 pontból álló kreatív ötletcsokrot állítottunk össze a számodra, mely minden bizonnyal elnyeri majd a Te és vendégeid tetszését egyaránt.
17 kreatív esküvői ajándék ötlet

 

Kreatív esküvői ötletek

● Ha meleg időjárást jósoltak, tégy a ceremónia előtt egy-egy cuki fehér legyezőt mindegyik székre. Akár egy kis cédulát is rájuk akaszthatsz a nevetekkel és a dátummal ellátva.

● Intellektuális vendégeknek ajándékozz könyvjelzőket. Szerepeljen rajtuk a nevetek, valamint a dátum és helyezd őket átlátszó borítékba, hogy minél tovább szépek maradjanak.

● Az excentrikusabb meghívottak kaphatnak emlékbe rendelésre készített ideiglenes tetoválásokat a nevetekkel és az esküvő dátumával – léteznek honlapok, amelyek ilyen szolgáltatásokat nyújtanak.

● Nagyon egyszerű személyre szabott keresztrejtvényeket vagy szókeresős játékokat alkotni ingyenes vagy igen olcsó, az interneten található programok segítségével. Ajándékozz mellé a nevetekkel és a dátummal gravírozott tollat vagy ceruzát.

● Egy remek recepttel és a finom hozzávalókkal akár segíthetsz is az esküvői meghívottaknak felidézni ennek a szép hétvégének a hangulatát. Képzelj csak el egy kis csomag bazsalikomot, s mellette egy különleges húsétel receptjét vagy egy kis üvegcsét tele őrölt fűszerekkel egy titkos családi recept kíséretében.

● Ki ne kedvelné a házilag készített illatos fürdősót? Pillanatok alatt elkészülhet tengeri-, kő- vagy keserűsóból és illóolajokból. Válassz ki egy illatot, mely legjobban felidézi az esküvő helyszínét és időpontját, s cseppents egy párat a sóra, amit már beleszórtál egy jól záródó tégelybe. Ilyeneket hobby boltokban találsz. Rengeteg fürdősó recept van a világhálón, s nem árt, ha egy-két hónappal korábban nekifogsz tesztelni őket, hogy biztos légy benne, jól sül el a meglepetés.

● Ismerek egy művészi érzékkel megáldott menyasszonyt, aki nekifogott kifestő könyvet rajzolni. Képekben mesélte el, hogyan hozta össze a sors a vőlegényével, lefénymásolta, kilyukasztotta és pántlikával összekötött egy-egy füzetet. A szállodában a vendégek utazótáskájába rejtette, s mindegyik mellé tett egy-egy doboz színes ceruzát is.

● Egy kézzel varrt, levendulával megtömött kis zsák elűzi majd a molyokat a vendégek ruháitól.

● A növénymagos csomagocskák szép színesek, hasznosak és a Föld számára is kedvesek. Hasonló módon a virágpalánták is tökéletes ajándéknak számítanak, különösen egy környezetbarát esküvőn. Könnyen be lehet szerezni ezeket, akár kertészetben, vagy akár internetről is megrendelhetőek.

● Sok-sok évvel ezelőtt a pár monogramját tartalmazó gyufásdobozok igen népszerű esküvői ajándékok voltak nyugaton. Ma már több ezernyi személyre szabható stílusban pompáznak, a giccsestől a sikkesig. Mind egy-egy kedves, retró stílusú emléktárgy lehet, mely egy kandalló begyújtásakor vagy akár egy sötét szobát bevilágító gyertya meggyújtásakor felidézheti az esküvőtök napjának hangulatát.

 

 

Elegáns esküvői ajándék
Elegáns esküvői ajándék

 

A hasznosságra való törekvés egy újabb szép eredménye, ha többfunkciós tárgyakat találsz ki. Olyan dolgokból alkoss ültető cédulát, amiket a résztvevők az esemény után szívesen félretennének emlékbe, vagy akár későbbi használatra.

 

● Helyezd aprócska képkeretekbe az ültető kártyákat. Nyomtasd ki a neveket és a hely számát, és tedd a kis képkeretbe. Egy-egy mini polaroid fényképezőgépet is helyezhetsz az asztalokra, hogy az est folyamán készült bélyeg nagyságú fotókat belehelyezhessék a kis képkeretekbe.

● Apró ültető kártya keretet majdnem bármilyen tárgyból lehet készíteni, amely darabolható egy jó irodai vágókéssel. Például a pezsgős- vagy borosüveg kupakok (egy közeli italbár személyzete örülni fog, hogy van, aki hasznát vegye ezeknek).

● Ültető kártya-tartó gyanánt szolgálhat még valamilyen gyümölcs apróbb változata: alma, körte, dinnye, tök, amiknek a tetejét kell csak bemetszeni és a kis kártyát belehelyezni. Ügyelni kell a szabadtéri esküvők esetében, csak egy kis szélfúvás is elmozdíthatja a cédulákat a helyükről, arról nem is beszélve, hogy a bevagdosott gyümölcsdarabok le is törhetnek.

● Némely természetes tengeri kagylóhéjba nagyon szépen bele lehet helyezni a kis kartonokat, talán még jobban is, mint a boltban kapható méregdrága mesterséges változatokba.

● Egy szép kövecske elegánsan mutat egy különleges ültető kártyával (jó ötlet lehet a szabadban rendezett esküvőkhöz, akár szelesebb helyszínek esetében is – a kőre rá lehet írni akár az asztal számát, vagy a vendégek nevének kezdőbetűit)

● Egy kisebb összejövetel esetében, ha egyik ismerősnél akad egy gazdacserére váró játékkollekció jó ötlet volna, ha ezek tartanák a kártyákat – mondjuk a babák az ölükben, a kisautók a szélvédőjükön vagy a rugós játékok spiráljaik közé csíptetve.

● Egy gyors és könnyű alternatíva (még ha picit drágább is) abban az esetben, ha egy másik helységben van az esküvő, a maghívottak kaphatnak egy kis helyi szuvenírt: egy giccses képeslap, hűtő mágnes, pohárka vagy kulcstartó alakjában.

Megjegyzés: CD-re rögzíteni a kedvenc dalaitokat mindegyik meghívott számára, nagyon csábító ötlet. De sajnos sok időt vesz igénybe, arról nem is beszélve, hogy illegális. (száznál is több példány sokszorosítása bizony kimeríti a „személyes használatra szánt” fogalmát) tehát jobb, ha el is felejtitek ezt az ötletet.

 

További ajánlataink
Legújabbak
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
Tovább »
Mielőtt elindulnál kiválasztani a menyasszonyi ruhádat, előbb a stílusáról kell döntened. Amikor kiválasztottad a stílust, figyelembe kell venned a fo...
Tovább »
Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony bel...
Tovább »
Ha szeretnéd meglepni vendégeidet, de nem tudod, milyen köszönetajándéknak örülnének, akkor mutatunk néhány felejthetetlen apróságot!
Tovább »
Ha fehér esküvőt tervezel, nyugodtan gyönyörködj a következő menyasszonyi csokor képekben és inspirálódj az alábbi meseszép tippekből.
Tovább »
A 10 legegyedibb Valentin-napi ajándék férfiaknak
Valentin-nap van, ha nem készültünk fel rá időben, akkor íme néhány Valentin-napi ajándékötlet, amelyet Ő is, valamint a pénztárcánk is szeretni fog....
Tovább » Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Tovább » 5 tipp: Hogyan hódíts meg egy férfit?
Megírom ezt a cikket annak ellenére, hogy ezáltal veszélyeztetem azt, hogy a többi férfi megorrol majd rám amiatt, hogy nyilvánosságra hozom a gyenges...
Tovább »
Álomszép menyasszonyi csokrok
Tovább » 20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Tovább »
Uszály - az alapok
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Tovább »