Keress több mint 2500 cég szolgáltatása között!

Esküvői dekorációs ötletek

Hasznos tippeket keresel az esküvői díszítések elkészítéséhez? Tartsd észben, hogy az idén úgy a természetes, mint a különleges, egyedi esküvői dekorációk divatosak! Válaszd ki te is a hozzád illő dekort!
Esküvői dekorációs ötletek

A mai rohanó világban kinek van ideje új és eredeti esküvői dekor ötleteken gondolkodni. Pár csokor virág az asztalra, néhány lufi az oszlopokra és kész is a díszítés. Pedig a minőségi dekoráció emeli az ünnepség színvonalát. Nem mindegy, hogy milyen első benyomást alkotnak a vendégek, amint belépnek az ajtón, hiszen ez meghatározhatja az est további hangulatát.

 

Esküvői dekorációs ötletek
Esküvői dekorációs ötletek

 

Az esküvői dekoráció sokféle érzést válthat ki az emberből: ámulat, gyönyör, meghatódás, meglepődés stb. Ha azonban semmilyen hatást nem vált ki, akkor unalmas. Az esküvő, két ember életének és sorsának összefonódása mindig örömteli pillanat, ezért fontos hogy a dekoráció is ezt az életérzést szolgálja. A dekoráció több tényezőtől függ: ízlés, vélemény, helyszín, kultúra, évszak, stb.

Az esküvői dekoráció megtervezését ne úgy fogd fel, mint kötelezően elvégzendő feladat. Állj hozzá pozitívan, leld örömöd a tervezgetésben! Ha eredeti dekorációra vágysz, de nem szeretnél túlságosan elszakadni a hagyományoktól vagy túl nagy vihart kavarni, akkor íme néhány pompás ötlet, hogyan öltöztesd ünneplőbe az esküvői termet:

Válassz szokatlan esküvői asztaldíszeket!

A henger alakú poharak, lufik, stb. mind megszokott, már-már unalmas dekorelemek. Lépj ki a szürkeségből és válassz érdekesebb, ötletesebb díszítőelemeket, például apró fa alakú kártyatartókat, mini fém vödröket, fém csónakokat, tárcákat, pálmafákat, piramisokat (a vendégeknek szánt ajándékoknak). Ezek mind-mind szokatlan, de ugyanakkor nagyszerű díszek. Vigyázz, ne legyenek túl kihívóak és harmonizáljanak a díszítés többi részével.

 

különleges esküvői virágdekoráció rózsából

különleges esküvői virágdekoráció rózsából

 

Készíts olyan esküvői asztali díszeket, amelyeken az ifjú pár látható, például lámpákat, kártyatartókat vagy bármi más olyan díszt, ami az ünnepség két főszereplőjét ábrázolja.

Az esküvő dátuma egybe esik valamilyen ünneppel vagy fontos eseménnyel? Teremts a dekorációval ünnepi hangulatot! Például, ha az esküvőt Karácsonykor vagy ahhoz közeli időpontban tartjátok, díszítsd a termet is karácsonyi hangulatban. Ha a nagy nap Valentin napra esik, a vörös szín és a szív alakú díszek uralkodjanak a dekorációban. Vigyázz, ne vidd túlzásba az ünnepi témájú díszeket, mert a vendég elfelejtik, hogy esküvőn vannak.

Gyertyák, mint esküvői dekorációk

Néhány esküvői designer nem szívesen alkalmaz gyertyákat a dekorációk esetében, mivel ezek tűzveszélyesek. Ez érthető, hiszen nem lenne jó, ha egy rossz mozdulat miatt tönkre menne az esküvőd. Azonban nem minden gyertyához szükséges tűz. Hogy elkerüld a kockázatot, használhatsz elektromos gyertyákat, amelyek tökéletes hasonmásai az eredetieknek, de sokkal biztonságosabbak.

Az ajándékdobozok is nagyon gyakori díszítőelemnek számítanak. Ha azonban unalmasnak találod a színes, masnis darabokat, készíts egyedi csomagolású ajándékokat vagy válassz egy különleges esküvői témát és annak megfelelő ajándékokkal díszítsd fel a termet.

Meríts ihletet más esküvői dekorációkból, nézd át az esküvői fotókat és tedd külön azokat, amelyiken tetszik a díszítés. Ezeket nézd át aprólékosan, gondolkozz el azon, hogy mit változtathatnál rajtuk, majd döntsd el melyik tetszik legjobban vagy melyik illik leginkább a te esküvődhöz.

Meglátod nem is olyan nehéz, csak úgy jönnek majd az ötletek, egyik a másik után. Néha egy apró változtatás a megszokott ötleten többet tesz, mint sokszáz új.

ESKÜVŐI "SAVE THE DATE" - NAGYON FONTOS A SIKER ÉRDEKÉBEN!
Már most érdemes gondolni arra, hogy előre figyelmeztessük a barátokat, mikorra ne csináljanak programot – mert az a nap a mi napunk! :)
TANÁCSOK ÉS TECHNIKÁK ESKÜVŐI VIRÁGOKHOZ!
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
KÉSZÍTS SAJÁT KEZŰLEG MEGHÍVÓT!
Lassan itt az ideje elküldeni az első meghívókat – készíts egyedi esküvői invitálást sajt kezűleg!
GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐI VIRÁGDEKORÁCIÓS ÖTLETEK!
Varázsoljátok mesébe illővé a termet! A tavasz egyik legfrissebb virága, a „buglyos fátyolvirág”, angolul baby's breath, azaz „babalehelet” - ez a...
A TOP10 LENYŰGÖZŐ KÜLFÖLDI ÁLOM ESKÜVŐI HELYSZÍN
Álomesküvőt szeretnél? Hazánkban is vannak csodálatos helyek, de azért az különleges élmény, ha a világ egy távolabbi pontján mondjátok ki egymásnak a...
A LEGÚJABB ESKÜVŐI RUHA TRENDEK!
Makány Márta, a neves divattervező most az ÁLOMPÁR.HU olvasóival osztja meg először a 2016-os esküvői ruha trendeket!
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Megismerkedésünk
Talán egy hét Tinderen való csevegés után eljött a nap 2014.11.20-án hogy találkozzunk.A Comix Coffe lett a nyertes helyszín.Mivel elég későn érkeztün...