Esküvői konty, avagy elegancia, stílus és kényelem

A menyasszonyi konty mindig is hozzátartozott a klasszikus és nagyon elegáns esküvői frizura stílushoz. Régi időktől fogva, a bálok vagy az esti összejövetelek alkalmával, ahol az este különleges atmoszféráját a zongora és a versek adták meg, a nők a hajukat egy finom alkalmi kontyba fésülték, kis tincseket itt-ott leengedve hagyva. Ez a stílus romantikus megjelenést kölcsönzött a számukra.
Esküvői konty, avagy elegancia, stílus és kényelem

 

Nyáron, az esküvők csúcsidején, a menyasszonyok nagytöbbsége az esküvői kontyot választja már csak praktikusság szempontjából is. A nagy meleg miatt praktikusabb és ízlésesebb, hogy a hajat feltűzve viseljék. Eltölthetsz egy egész éjszakát vagy egy teljes napot táncolva és jól érezve magad anélkül, hogy gondod lenne az izzadt és a bőrhöz tapadt hajszálak miatt. Folytatva a gyakorlatiasság gondolatmenetét, és figyelembe véve az arc jellegzetességeit, a konty örökérvényű marad, ha az esküvői frizura divatot elemezzük.

 

 

A természetességet és az eleganciát kombinálva a fodrászok a klasszikus kontyot igazi művészet szintjére emelték. A konty többet jelentett, mint egy egyszerű hátul összefogott gombolyag. Nyolcasok, különböző fonatok, színes csíkok, amely a fejet igazi díszruhába öltöztették, kis csigák, füzérek, hurkácskák, szabadon engedett hajtincsek, mind olyan dolgok, amelyeket a fodrászok nagy ügyességgel át tudnak alakítani úgy, hogy egy menyasszony hajkoronája igazi mesterművé változzon.

Esküvői konty formák:

Francia konty

Klasszikus és örökké divatban lévő konty típus, kitűnő választás egy esküvő alkalmával, nagyon alkalmas középhosszú hajhoz. A hajtincsek, hátul csattokkal való összefonása egy különleges „twist" csavart hoz létre. Ez tökéletesen harmonizálhat a díszcsatokkal, a természetes virágokkal, valamint más hajdíszekkel és egyéb esküvői kiegészítőkkel.

Hullámosított konty

Tiarához vagy fátyolhoz, illetve más esküvői kiegészítőkhöz is illik. Fésüljük a hajat a fejtető közepére, a kimaradt hajtincseket hullámosítsuk be, majd csatokkal fogjuk le, így tökéletes ellenőrzést biztosítva hajtincseinknek. Egy kifinomultabb megjelenés érdekében, a hátsó hosszabb hajtincseket emeljük fel közel a homlokhoz, ahol csattal megtűzhető. Ez a típusú konty nagyon jól passzol a különböző kiegészítőkhöz, de jól néz ki ezek nélkül is.

 

 

Oldalra tűzött esküvői konty virágokkal és tartozékokkal

A hajat összegyűjtjük az egyik oldalon, egy szép és egyszerű csavarral. Lehetőleg élő virággal díszítsük. Különleges kinézetett kölcsönöz viselője számára. Adhatunk hozzá más esküvői kiegészítőket, ékszereket is, de a fátyol nem igazán illik hozzá.

"Rendetlen", de mégis elegáns konty

Spanyol konty esküvőre
Spanyol konty esküvőre

A hajat hátra rendezzük és kis csomókba elosztjuk. Minden hajtincset csattal lefogunk, és a végeit kihagyjuk. Ilyen módon egy "rendezetlen" kontyot kapunk, amely azonban nagyon modern és rendkívül sikkes hatást kelt.

Ez a típusú konty nagyon illik egy olyan menyasszonyhoz, aki nem akar fátylat viselni, de más tartozékokat nem utasít vissza.

Spanyol konty

A haj a tarkóra (oldalra) van rendezve. Egy különleges szivacs tartóra a hajszálakat teljesen simán ráfésülik. Egy nagy virág és az esküvői kiegészítők a menyasszony számára egy tökéletes és elegáns megjelenést kölcsönöznek.

A menyasszonyi kontyok örökké divatban maradnak függetlenül időjárástól vagy esküvő stílusától. Egy klasszikus vagy nem feltétlenül hagyományt tisztelő menyasszony mindig remekül fog mutatni a kivételesen megválasztott esküvői frizurájával. Fontos az, hogy a kiválasztott stílus kiemelje az arc szép vonásait, vagy hátrafésülve a hajunkat, vagy indián stílusban összefogva (frufru, amelynek hosszúnak kell lennie, kettőbe választva és hátul összefogva) vagy kontyba fésülve.

További ajánlataink
Legújabbak
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
Tovább »
Mielőtt elindulnál kiválasztani a menyasszonyi ruhádat, előbb a stílusáról kell döntened. Amikor kiválasztottad a stílust, figyelembe kell venned a fo...
Tovább »
Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony bel...
Tovább »
Ha szeretnéd meglepni vendégeidet, de nem tudod, milyen köszönetajándéknak örülnének, akkor mutatunk néhány felejthetetlen apróságot!
Tovább »
Ha fehér esküvőt tervezel, nyugodtan gyönyörködj a következő menyasszonyi csokor képekben és inspirálódj az alábbi meseszép tippekből.
Tovább »
A 10 legegyedibb Valentin-napi ajándék férfiaknak
Valentin-nap van, ha nem készültünk fel rá időben, akkor íme néhány Valentin-napi ajándékötlet, amelyet Ő is, valamint a pénztárcánk is szeretni fog....
Tovább » Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Tovább » 5 tipp: Hogyan hódíts meg egy férfit?
Megírom ezt a cikket annak ellenére, hogy ezáltal veszélyeztetem azt, hogy a többi férfi megorrol majd rám amiatt, hogy nyilvánosságra hozom a gyenges...
Tovább »
Álomszép menyasszonyi csokrok
Tovább » 20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Tovább »
Uszály - az alapok
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Tovább »