Esküvői virágok: szokások és hagyományok

Szeretnéd a különféle virágok segítségével szimbólikussá varázsolni az esküvődet? Íme néhány érdekes tény a virágokról, amely segítségedre lehet az esküvői csokrok kiválasztásánál.
Esküvői virágok: szokások és hagyományok

Minden virágnak gazdag kultúrális és történelmi háttere van. Összegyűjtöttük néhány érdekes esküvői virággal kapcsolatos hagyományt Rómából, Görögországból, a Közép Keletről és sok más helyről. Íme  tehát egy csokornyi lényeges dolog, amit a virágok hagyományairól tudni kell.

● Thaiföldön a menyasszony és a vőlegény édesanyja odamegy az oltárhoz és „puang malai” virágfüzért akaszt a pár nyakába, ezzel kívánva gazdagságot az elkövetkezendő életükre.

● A svéd és dán vőlegények apró, erős illatú fűszerekkel teli zsebeket varrnak a ruhájukra, fokhagymát, metélőhagymát és rozmaringot használva fel, amelyek a hiedelmek szerint szerencsét hoznak.

 

 

● Indiában a vőlegény bátyja/öccse, virágszirmokat hint a párra a ceremónia után, hogy megvédje őket a gonosztól.

● A régi görög menyasszonyok gyakran hordoztak borostyánt magukkal az esküvő napján, ezzel szimbolizálva a kedvesük iránt érzett örökké tartó szerelmet.

● Az ókori római menyasszonyok egy nagy csokor fűszernövényt hordoztak magukkal, amely hűséget és termékenységet jelképezett, valamint a hiedelem szerint elűzte a gonosz szellemeket.

● A viktoriánus korszakban, amikor az emberek a virágnyelv megszállottai voltak, a rózsát népszerűsítették, amely az igaz szerelmet jelképezi.

Menyasszonyi csokrok
Menyasszonyi csokrok

● Szintén a viktoriánus korszakban vált szokássá, hogy a menyasszony eldobta a csokrát egy barátjának, mielőtt elhagyta az ünnepség helyszínét. Ezt annak érdekében tette, hogy barátját megvédje a gonosz szellemektől, valamint, hogy jó szerencsét kívánjon neki. Ez azt jelentette, hogy aki elapta a menyasszonyi csokrot, az ment férjhez legközelebb.

● A görög ortodox esküvőkön az volt a szokás, hogy a vőlegény és a menyasszony narancsfa virágból készült fejdíszt viselt, amelyek általában összeillettek a menyasszonyi ruha díszítésével. Ezek a rügyek a szüzességet és a tisztaságot jelképeztek, mivel fehérek és törékenyek, valamint enyhe édes illatot árasztanak.

● Angliában, a Tudorok idején, a menyasszonyok rózsavízbe mártott körömvirágcsokrot hordoztak, amelyet később megettek, mivel akkoriban azt gondolták, hogy ez afrodiziákumot tartalmaz.

● Az olasz esküvői hagyományoknak megfelelően a pár kocsijának elejét virágokkal díszítik fel, amely egy boldog házasság útját "kövezik ki".

● A Közép Keleten egy keserű növényt (ürömöt) tesznek az esküvői csokorba, hogy biztosak legyenek abban, hogy a házasság ugyanúgy túléli majd a keserűséget, mint az édes dolgokat.

● Az indiai hagyománok szerint a menyasszony és a vőlegény is virágkoszorút visel az esküvőn.

További ajánlataink
Legújabbak
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
Tovább »
Mielőtt elindulnál kiválasztani a menyasszonyi ruhádat, előbb a stílusáról kell döntened. Amikor kiválasztottad a stílust, figyelembe kell venned a fo...
Tovább »
Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony bel...
Tovább »
Ha szeretnéd meglepni vendégeidet, de nem tudod, milyen köszönetajándéknak örülnének, akkor mutatunk néhány felejthetetlen apróságot!
Tovább »
Ha fehér esküvőt tervezel, nyugodtan gyönyörködj a következő menyasszonyi csokor képekben és inspirálódj az alábbi meseszép tippekből.
Tovább »
A 10 legegyedibb Valentin-napi ajándék férfiaknak
Valentin-nap van, ha nem készültünk fel rá időben, akkor íme néhány Valentin-napi ajándékötlet, amelyet Ő is, valamint a pénztárcánk is szeretni fog....
Tovább » Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Tovább » 5 tipp: Hogyan hódíts meg egy férfit?
Megírom ezt a cikket annak ellenére, hogy ezáltal veszélyeztetem azt, hogy a többi férfi megorrol majd rám amiatt, hogy nyilvánosságra hozom a gyenges...
Tovább »
Álomszép menyasszonyi csokrok
Tovább » 20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Tovább »
Uszály - az alapok
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Tovább »