Hogyan válassz esküvői fejdíszt?

A megfelelő fejdísz kiválasztása az ízlésedről és a személyiségedről árulkodik. Ennek olyannak kell lennie, ami illik a menyasszonyi ruhádhoz és a többi kiegészítőhöz. Segítünk a választásban!
Hogyan válassz esküvői fejdíszt?

Választhatsz diadémot, koronát, pántot, virágkoszorút, hajtűt vagy fésűscsatot stb...

Fejdísz vagy menyasszonyi fátyol?

Na ez az, aminek az eldöntésében nem segíthetünk. :( Mert a kettő együtt nehezen megvalósítható... DE nem árt, ha vetünk egy pillantást a gyönyörű fejékekre is, mielőtt a fátyol mellett tesszük le a voksunkat. Ha nem ragaszkodsz a hagyományokhoz, válaszd a fejdíszt!


Gondolj bele, mennyivel egyszerűbb lesz az életed, ha nem kell több méter hosszú fátyollal küzdened a nagy napon. Egy ilyen fejdísz sokkal különlegesebb, és miután megfelelően rögzítetted, nem kell többet aggódnod miatta!

 

 Rövid vagy hosszú hajhoz, modern vagy hagyományos ruhához: mindenki megtalálhatja a hozzáillő fejdíszt, amely kiemeli szépségét. Különleges megoldás lesz, amire biztosan mindenki emlékezni fog!
Ezeknek a feltűnő daraboknak a viselése mindenképpen igényel némi extravaganciát, de egy modern vagy egyszerű vonalú ruhára tökéletesen felteszi a koronát.

Menyasszony mint hercegnő

A diadémot viselő menyasszony igazi hercegnőnek érezheti magát. Ez egy félkör alakú, kövekkel vagy gyöngyökkel díszített fejdísz. Például egy kristályokkal díszített ezüst fejdísz csodálatosan mutat a menyasszony fején. Egy szép, gyöngyökkel és kristályokkal díszített diadém pedig szintén különleges szépséget kölcsönöz viselőjének.

A szalagok

Egy diszkrét, kellemes szalag egy jólfésült menyasszonyi frizurával társítva kiemeli az arc szépségét és a szemekből áradó boldogságot. Számos stílus közül választhatsz, az egyszerűtől, a gyöngyökkel, kristályokkal díszítettekig.

Hajtűk, fésűcsatok és virágbokréták

Ezek a fejdíszek egyre inkább elterjednek. Diszkrét csillogást kölcsönöznek a menyasszonyi viseletnek és kifinomultságot sugallnak.

Ha elég bátor vagy hozzá, hogy magad mögött hagyd a hagyományos esküvői viseletet, választhatsz egy tollból készített fejdíszt is, amit csattokkal tűzhetsz a hajadba. A virágkoszorúk is jól mutatnak a menyasszony hajkoronáján. A régi, fiatal, egyszerű menyasszonyok korát idézi, akik szegényes fehér ruhában kézzel fonott virágkoszorúban álltak az oltár elé.

 

Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Esküvői kiegészitők és fejdíszek

 

A fátyol

A régi hagyományok szerint a menyasszony fedett arccal lép az oltár elé, ami titokzatosságot kölcsönöz a számára. A fátyol szerepe a menyasszony arcának elrejtése, amíg az apa át nem adja őt a jövendőbeli férjnek. Manapság különféle fátyoltípusok közül választhatsz, sőt, az is elfogadott, ha nem viselsz fátylat. A menyasszonyi fátyol lehet rövid, földig érő, könyökig érő vagy az ujjak hegyéig érő. A rövid menyasszonyi fátyol előnye, hogy könnyű és nem takarja el a ruhát. Egyre inkább szokássá válik a hosszú és a rövid fátyol kombinálása: a hosszú típus uszályként ereszkedik a földre, a rövidnek pedig az a szerepe, hogy elfedje a menyasszony arcát. Ez a kombináció a hagyományos stílus újszerű megfogalmazása.

A hosszú fátyol eltakarja a vállakat és könnyed hullámokban hullik a földre. A szegélyét díszíthetik gyöngyök, hímzések vagy csipke. A hosszú esküvői fátyol örök, soha nem megy ki a divatból, mindig misztikus szépséget kölcsönöz viselőjének. A hosszú, gazdag fátyol tengerként hullámzik a földön, ahogy a menyasszony az oltár felé halad.

Mi a tökéletes fejdísz titka?

A titok nagyon egyszerű: válaszd ki úgy az esküvői fejdíszt, hogy az passzoljon a menyasszonyi ruhához, de legfőképpen Hozzád! Esküvőszervezés közben sok fontos döntést kell meghoznod, ezek egyike az esküvői viselet kiválasztása. Ne feledd, ez egy különleges nap lesz a számodra, ezért neked is különlegesen kell kinézned.

 

További ajánlataink
Legújabbak
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
Tovább »
Mielőtt elindulnál kiválasztani a menyasszonyi ruhádat, előbb a stílusáról kell döntened. Amikor kiválasztottad a stílust, figyelembe kell venned a fo...
Tovább »
Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony bel...
Tovább »
Ha szeretnéd meglepni vendégeidet, de nem tudod, milyen köszönetajándéknak örülnének, akkor mutatunk néhány felejthetetlen apróságot!
Tovább »
Ha fehér esküvőt tervezel, nyugodtan gyönyörködj a következő menyasszonyi csokor képekben és inspirálódj az alábbi meseszép tippekből.
Tovább »
A 10 legegyedibb Valentin-napi ajándék férfiaknak
Valentin-nap van, ha nem készültünk fel rá időben, akkor íme néhány Valentin-napi ajándékötlet, amelyet Ő is, valamint a pénztárcánk is szeretni fog....
Tovább » Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Tovább » 5 tipp: Hogyan hódíts meg egy férfit?
Megírom ezt a cikket annak ellenére, hogy ezáltal veszélyeztetem azt, hogy a többi férfi megorrol majd rám amiatt, hogy nyilvánosságra hozom a gyenges...
Tovább »
Álomszép menyasszonyi csokrok
Tovább » 20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Tovább »
Uszály - az alapok
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Tovább »