Keress több mint 2500 cég szolgáltatása között!

Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Egy ilyen menyasszonyi csokor selyemvirágokból készítve hosszú ideig megőrizhető és az esküvő boldog pillanatait idézi fel. Amennyiben élővirágokból szeretnéd megalkotni a csokrot, ha te magad készíted el, sokat megspórolhatsz, De arról bizonyosodj meg, hogy tényleg meg tudod csinálni és elégedett leszel vele az esküvődön.
Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Díszítsd apró, finom díszekkel, színes virágokkal, hogy kitöltsd az üres helyeket, vagy használj színes selyemszalagokat, amit az esküvői virágok szárára vagy a markolatára csavarhatsz.

Elkészítés

1. Végy egy öblös vázát vagy üveget, ami megtartja a csokrot. Tedd a virágokat a vázába, hogy szabadon használhasd a kezeidet.

2. Teríts ki minden kelléket az asztalra vagy egy tartóba, és egy olló segítségével vágd le a fölösleges leveleket vagy virágokat, csak egyetlen szár maradjon minden szálnál. A szárak hossza attól függ, milyen nagy csokrot szeretnél készíteni. Minél hosszabbra hagyod a virágok szárait, annál inkább előre fognak bukni, ezért tanácsos 30-35 cm-re hagyni azokat. De akár más méretet is választhatsz. Vágj le körülbelül 10-15 cm-t a szárakból, hogy fedjék be a csokor nagy részét.

3. Készítsd elő a ragasztót. Tegyél minden virág szárának a végére egy cseppnyi ragasztót, mielőtt a szivacsba tennéd, ezáltal bebiztosítod a csokrot.

4. Takard az üres részeket levelekkel vagy más növényekkel, mint például mirtusz, repkény, páfránylevél stb. A szivacs belső oldalaira is tűzz belőlük, hogy körvonalazd a csokrot. Ne tegyél túl sok zöldet a csokorba, mert elnyomja a liliomokat. Úgy adagold a zöldeket, hogy azok a széleken hosszabbak legyenek mint a virágok és szép formát adjanak a csokornak.

5. Válassz ki 1-2 szál liliomot, ami a csokor alapja lesz majd, ezek szárát vágd 8-10 cm-re, majd szúrd őket a csokor közepébe.

6. A fő liliom köré tűzdeld egyenletesen a többi szálat, hogy szép formát alkossanak. A leghosszabb liliom (melynek szára kb. 35 cm kell legyen) kerül a legtetejére, ez alá pedig tűzz két rövidebb szálat (melyek szára kb. 30 cm), ezután tűzz egy még rövidebbet (25 cm), majd újabb kettőt vagy többet (20 cm-es szárral). És így tovább, míg az összes virág el nem fogy, vagy amíg olyan nem lesz, amely az elvárásaidnak megfelel.

7. Díszítsd a csokrot apró virágokkal, rózsákkal, liliombimbókkal, vagy díszítőelemekkel, selyem szalagokkal vagy más színes kiegészítőkkel, melyek egy kis színt visznek a menyasszonyi csokorba és összhangban vannak a ruhával vagy az esküvői díszítéssel.

Tanácsok

Nézd meg a csokrot minden oldalról és győződj meg róla, hogy valóban olyan, amilyennek szeretnéd. Ne szúrd tele a gömb minden szabad pontját, mert ha túl sok virágot teszel bele, instabil lesz, és a virágok kieshetnek.

Áztasd be a gömböt vízbe és virágtálba, ha élő virágokat szurkálsz bele. Spricceld le a virágokat hideg vízzel és tartsd őket a hűtőben, hogy megőrizzék szépségüket, frissességüket.

KÉSZÍTS SAJÁT KEZŰLEG MEGHÍVÓT!
Lassan itt az ideje elküldeni az első meghívókat – készíts egyedi esküvői invitálást sajt kezűleg!
TÖKÉLETES IDÉZETEK A SAJÁT ESKÜVŐI MEGHÍVÓTOKBA!
Itt az ideje, hogy elkezdjetek gondolkodni, milyen idézet fogja elmondani az érzéseiteket az esküvői meghívó belső oldalán...  
LEGYEN SAJÁT ESKÜVŐI HONLAPOTOK!
Az ÁLOMPÁR.HU segítségével most nagyon könnyen lehet egyedi honlapotok, ahol az esküvőtökkel kapcsolatos minden hasznos és közérdekű információt meg t...
GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐI VIRÁGDEKORÁCIÓS ÖTLETEK!
Varázsoljátok mesébe illővé a termet! A tavasz egyik legfrissebb virága, a „buglyos fátyolvirág”, angolul baby's breath, azaz „babalehelet” - ez a...
A TOP10 LENYŰGÖZŐ KÜLFÖLDI ÁLOM ESKÜVŐI HELYSZÍN
Álomesküvőt szeretnél? Hazánkban is vannak csodálatos helyek, de azért az különleges élmény, ha a világ egy távolabbi pontján mondjátok ki egymásnak a...
A LEGÚJABB ESKÜVŐI RUHA TRENDEK!
Makány Márta, a neves divattervező most az ÁLOMPÁR.HU olvasóival osztja meg először a 2016-os esküvői ruha trendeket!
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Megismerkedésünk
Talán egy hét Tinderen való csevegés után eljött a nap 2014.11.20-án hogy találkozzunk.A Comix Coffe lett a nyertes helyszín.Mivel elég későn érkeztün...