Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Egy ilyen menyasszonyi csokor selyemvirágokból készítve hosszú ideig megőrizhető és az esküvő boldog pillanatait idézi fel. Amennyiben élővirágokból szeretnéd megalkotni a csokrot, ha te magad készíted el, sokat megspórolhatsz, De arról bizonyosodj meg, hogy tényleg meg tudod csinálni és elégedett leszel vele az esküvődön.
Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Díszítsd apró, finom díszekkel, színes virágokkal, hogy kitöltsd az üres helyeket, vagy használj színes selyemszalagokat, amit az esküvői virágok szárára vagy a markolatára csavarhatsz.

Elkészítés

1. Végy egy öblös vázát vagy üveget, ami megtartja a csokrot. Tedd a virágokat a vázába, hogy szabadon használhasd a kezeidet.

2. Teríts ki minden kelléket az asztalra vagy egy tartóba, és egy olló segítségével vágd le a fölösleges leveleket vagy virágokat, csak egyetlen szár maradjon minden szálnál. A szárak hossza attól függ, milyen nagy csokrot szeretnél készíteni. Minél hosszabbra hagyod a virágok szárait, annál inkább előre fognak bukni, ezért tanácsos 30-35 cm-re hagyni azokat. De akár más méretet is választhatsz. Vágj le körülbelül 10-15 cm-t a szárakból, hogy fedjék be a csokor nagy részét.

3. Készítsd elő a ragasztót. Tegyél minden virág szárának a végére egy cseppnyi ragasztót, mielőtt a szivacsba tennéd, ezáltal bebiztosítod a csokrot.

4. Takard az üres részeket levelekkel vagy más növényekkel, mint például mirtusz, repkény, páfránylevél stb. A szivacs belső oldalaira is tűzz belőlük, hogy körvonalazd a csokrot. Ne tegyél túl sok zöldet a csokorba, mert elnyomja a liliomokat. Úgy adagold a zöldeket, hogy azok a széleken hosszabbak legyenek mint a virágok és szép formát adjanak a csokornak.

5. Válassz ki 1-2 szál liliomot, ami a csokor alapja lesz majd, ezek szárát vágd 8-10 cm-re, majd szúrd őket a csokor közepébe.

6. A fő liliom köré tűzdeld egyenletesen a többi szálat, hogy szép formát alkossanak. A leghosszabb liliom (melynek szára kb. 35 cm kell legyen) kerül a legtetejére, ez alá pedig tűzz két rövidebb szálat (melyek szára kb. 30 cm), ezután tűzz egy még rövidebbet (25 cm), majd újabb kettőt vagy többet (20 cm-es szárral). És így tovább, míg az összes virág el nem fogy, vagy amíg olyan nem lesz, amely az elvárásaidnak megfelel.

7. Díszítsd a csokrot apró virágokkal, rózsákkal, liliombimbókkal, vagy díszítőelemekkel, selyem szalagokkal vagy más színes kiegészítőkkel, melyek egy kis színt visznek a menyasszonyi csokorba és összhangban vannak a ruhával vagy az esküvői díszítéssel.

Tanácsok

Nézd meg a csokrot minden oldalról és győződj meg róla, hogy valóban olyan, amilyennek szeretnéd. Ne szúrd tele a gömb minden szabad pontját, mert ha túl sok virágot teszel bele, instabil lesz, és a virágok kieshetnek.

Áztasd be a gömböt vízbe és virágtálba, ha élő virágokat szurkálsz bele. Spricceld le a virágokat hideg vízzel és tartsd őket a hűtőben, hogy megőrizzék szépségüket, frissességüket.

További ajánlataink
Legújabbak
Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kivála...
Tovább »
Mielőtt elindulnál kiválasztani a menyasszonyi ruhádat, előbb a stílusáról kell döntened. Amikor kiválasztottad a stílust, figyelembe kell venned a fo...
Tovább »
Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony bel...
Tovább »
Ha szeretnéd meglepni vendégeidet, de nem tudod, milyen köszönetajándéknak örülnének, akkor mutatunk néhány felejthetetlen apróságot!
Tovább »
Ha fehér esküvőt tervezel, nyugodtan gyönyörködj a következő menyasszonyi csokor képekben és inspirálódj az alábbi meseszép tippekből.
Tovább »
A 10 legegyedibb Valentin-napi ajándék férfiaknak
Valentin-nap van, ha nem készültünk fel rá időben, akkor íme néhány Valentin-napi ajándékötlet, amelyet Ő is, valamint a pénztárcánk is szeretni fog....
Tovább » Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Tovább » 5 tipp: Hogyan hódíts meg egy férfit?
Megírom ezt a cikket annak ellenére, hogy ezáltal veszélyeztetem azt, hogy a többi férfi megorrol majd rám amiatt, hogy nyilvánosságra hozom a gyenges...
Tovább »
Álomszép menyasszonyi csokrok
Tovább » 20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Tovább »
Uszály - az alapok
Az esküvői ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdések közül az egyik legérdekesebb az uszály hosszának kérdése. A médiában legtöbbször hatalmas, elképes...
Tovább »