Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

TANÁCSOK ÉS TECHNIKÁK ESKÜVŐI VIRÁGOKHOZ!

Néhány esküvői virággal kapcsolatos tanácsot szeretnél, mielőtt még belefulladnál a tengernyi ötletbe? Íme néhány ötlet arról, hogy hogyan kell kiválasztani a legszebb esküvői virágokat. És ezek a tippek ám profi virágkötőtől származnak ...
TANÁCSOK ÉS TECHNIKÁK ESKÜVŐI VIRÁGOKHOZ!

 

Mivel kell tisztában légy akkor, mikor virágot rendelsz? Mik az előnyei és a hátrányai a valódi és a művirágoknak egy esküvő esetében?

A legjobb választás mindig a friss esküvői virág. Csodálatosan néz ki és az illata is bódító. Őszintén, ha egy vendég egy művirágot érint meg, az már nem ugyanaz. Egyedül akkor elfogadható, ha esetleg egy olyan virágos háttérről van szó, amelyhez nem ér hozzá senki. Például a cseresznyevirágos fák.

 

Van valamilyen tanácsod arra vonatkozóan, hogy lehetne az esküvői virágok árán spórolni ...?

Kérdezzétek meg a virágkötőt, melyik virágnak van éppen szezonja. Például a rózsa nyáron kitűnő választás. Jól teszed, ha a virágkötésznek több teret hagysz a virágok kiválasztásánál. Ha azt szeretnéd, hogy az esküvői virágok passzoljanak az eltervezett színösszeállítással és a vágyaiddal, hagyj elég időt a beszerzésükre, nem fogod megbánni. Például ha rózsákat, hortenziákat, dáliákat és tulipánokat szeretnél és éppen a hortenzia jó árban van, ne akarj a dáliákból többet. Így, ugynazért a pénzért nagyobb dekorációt kaphatsz.

 

Mennyivel korábban kell a virágokat megrendelni?

A kliensek általában 6-8 hónappal korábban kell a virágkötőt felkeressék. Minél később talál rá, annál nehezebb lesz a kívánt virágokat összeválogatni.

 

 

Van valamilyen tanácsod a leendő menyasszonyok számára? A megfelelő virágkötő megtalálásához esetleg?

Mindig olyan virágkötőt keress, akivel szívesen találkozol. Válassz egy olyan személyt, aki már dolgozott az esküvő helyszínén. Ha nem látta még, vidd el oda, hogy lássa a körülményeket. Ugye nem szeretnéd, hogy az esküvőd napján majd megjelenjen az illető a helyszínen és fogalma se legyen az alapvető dekorációs elemekről?

 

A virágfajták és a színeik kiválasztása

 

Milyen virágfajta illik a leginkább az esküvőhöz?

Válassz olyan esküvői virágokat, amilyen érzelmeket szeretnél kiváltani a vendégekből.

Ha például hagyományosan romantikus akarsz maradni, válassz fehér, csontszín és krém virágokat ... hagyományos és nagyon romantikus. Talán pont a helyszín miatt választassz majd egy bizonyos színt. Egyes színkombinációk jól találnak a helységben már meglevőkkel, a falak, a függönyök vagy a padló színével.

 

Hogyan változnak az esküvői virágok színei évszakok szerint?

 

 

Mi lehet egy őszi esküvő virága?

Rózsák, erdei gyümölcs, eukaliptusz-bogyók, függő-amaránt, őszi levelek, tűznarancs kálák.

Milyen virágok illenek egy téli esküvőre?

Egy teljesen fehér csokor, téli, fehér rózsákból, fehér hortenziákból, fehér amarilliszból, és fehér tulipánból.

A tavaszi esküvőre?

Liliom, édesborsó, kányabangita

És egy nyári esküvőre?

Meleg színű rózsák, tárnicsok és dáliák.

 

Álomszép menyasszonyi csokrok
Álomszép menyasszonyi csokrok

 

Hogyan találd meg a tökéletes virágot?

 

Van-e olyan virágfajta ami csodálatos, de nem igazán szokták választani?

A hortenzia. Egy gyönyörű virág és rengeteg féle színben pompázik. Kiegészítő vagy központi virágként is jól használható.

 

Mi a titka a megfelelő  virágdekoráció megtalálásának?

A menyasszony kell eldöntse, hogy egy vidám, élő virágtengert akar, vagy valami egyszerűbb, romantikus dolgot. Ha például egy őszi esküvőre készül és a barackot választotta alapszínül, két irányt vehet a kivitelezés. Meggy, barna hangsúlyokat kaphat, melyek erőteljesebbek, vagy mondjuk egy barack és krém páros, ami kevésbé kontrasztos. Mindkét színpaletta őszi, de más-más mértékben. Őszi témájú dekorelemeket mindkét színskálában lehet találni (erdei gyümölcs, levelek, gyümölcsök).

 

És folyosóra milyen dekoráció ajánlatos?

Próbálj olyan díszítést összehozni, amit a fogadáson is felhasználhatsz. Például edényekbe úszó rózsákat helyezhetsz, melyek a színpad elé is átvihetőek, dekorációs célból.

 

Csináld magad? Inkább mondj le róla...

Adj néhány tanácsot azoknak a menyasszonyoknak, akik maguk akarják elkészíteni a csokrukat!

Biztosan tudod, hogyan kell a csokrot elkészíteni? Valójában a profik tudják a legjobban, hogyan kell. Ugye nem szeretnéd, ha a csokrod szétesne, vagy elhervadna pont az esküvőd napján? Nagyon bonyolult egy tökéletes menyasszonyi csokor megalkotása (a virágok megvásárlásától, a tárolási körülményekig,  hogyan válaszdki őket, hogy helyezd egymás mellé, stb. ).

 

Ha mégis magad szeretnéd elkészíteni, ne vásárold meg korábban a hozzávalókat, mint az esemény előtti nap, mivel elég nagy az esély arra, hogy elhervadjanak, ugyanis nincs megfelelő helységed a raktározáshoz. Állítsd össze épp az esküvőd reggelén, spriccold le hideg vízzel és tedd a hűtőbe, egész a fotózásig.

 

Tehát az esküvői virágokra vonatkozóan a következő tanácsokat kaptuk:

  • Időben vásárolj és csak azzal a virágkötővel dolgozz, akiben megbízol
  • Ne próbálkozz egyedül
  • Nincs egyetlen megodás színpalettákra vonatkozóan, minden attől függ, milyen hangulatot szeretnél, valamint a helyszíntől és egyéb tényezőktől.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...