Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

15 elkerülendő tévedés az esküvői virágokkal kapcsolatban

Megkérdeztünk több neves virágkereskedőt arról, hogy milyen hibákat követnek el leggyakrabban a menyasszonyok. Lássuk ezek közül a legfontosabbakat!
15 elkerülendő tévedés az esküvői virágokkal kapcsolatban

1-es számú hiba: A virágok elzárják a vendégek látókörét

A párok hajlamosak arra, hogy az asztaldíszeket és a terítékeket úgy helyezik el, hogy nem a leültetett vendég szemszögéből nézik a dolgokat. Például olyan helyiséget választanak a rendezvény színhelyéül, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra, vagy festői környezetben van, ám a hatalmas esküvői asztaldíszek miatt a vendégek ebből semmit sem látnak.

2-es számú hiba: Nem bízol a virágárusban

Közöld a virágárussal a meglátásodat, elvárásaidat, azt, hogy mi tetszik és mi nem, de légy rugalmas, és adj egy kis szabad teret neki. Azt akarjuk, hogy teljesen lélegzetelállító legyen a díszítés. Légy bizalommal a virágárus iránt, és ne feledd, hogy azért fordultál hozzá, mert egy született tehetség.

3-as számú hiba: Nem használod fel kellőképpen a szertartás díszítési elemeit

A padokat díszítő virágok a szertartás után asztaldíszekké válhatnak, az oltárt ékesítő kompozíciók pedig a büféasztalt tehetik szebbé. Mivel a szertartás általában csak egy fél órát tart, nem érdemes csak ilyen kevés ideig felhasználni ezt a sok virágot, hiszen szépen ki lehet dekorálni velük az esküvői fogadás helyszínét.

4-es számú hiba: Későn beszélsz a virágárussal

A pároknak a különböző szolgáltatókat időben fel kell keresniük, és mielőtt valaki mellett döntenének, több szolgáltatót is meg kellene kérdezniük kategóriánként. Így átfogóbb kép alakul ki a szolgáltatókról és a költségek is kisebbek lesznek.

5-ös számú hiba: Képtelen vagy a kompromisszumra

A menyasszony akkor követi el a legnagyobb hibát, ha ragaszkodik bizonyos virágokhoz, és nem elég rugalmas. A virágárus sokkal jobb munkát fog végezni, ha a menyasszony elmondja, hogyan képzeli el a terem díszítését, hangulatát, a színeket, de szabad kezet ad a szakembernek.

6-os számú hiba: Csak olcsó virágokat választasz

Ne félj a drága virágoktól! Az olyan virágok, mint a Cattleya orchidea vagy a bazsarózsa drágábbak, de nagyobb helyet kitöltenek, és nagyobb a hatásuk is. Egy Cattleya orchideának nagyobb hatása van, mint egy csokor rózsának.

 

bazsarozsa menyasszonyi csokor
bazsarózsa menyasszonyi csokor

 

7-es számú hiba: Nem kommunikálsz megfelelően a virágárussal

Döntsd el, hogy mit szeretnél, és mit nem. Mutass képeket a virágárusnak arról, hogy miként képzeled el a virágdíszítést, és milyet nem szeretnél látni.

8-as számú hiba: Csak egy színt használsz

Több menyasszony is megpróbálja összehangolni a virágokat és a koszorúslány ruhákat. Egy levendula virágmintás ruhában lévő koszorúslány, ha levendulát tart a kezében, kiábrándító. A megfelelő virág kiválasztása kiemelheti a koszorúslány ruháját, esetünkben a zöld szín lesz az, ami a legjobban passzol a levendulamintás ruhával.

9-es számú hiba: Túl erős illatú virágokat választasz

Ha túl erős illatú virágok kerülnek az asztalokra, az egyrészt romantikus hangulatot áraszthat, másrészt viszont az allergiás problémával küszködő vendégeid nem fognak ennek örülni. Az ilyen illatos virágokat a menyasszonyi csokrodba vagy az oltár díszítéséhez használhatod fel.

10-es számú hiba: Elfelejtesz gondoskodni virágaidról

Mindenki szereti a hortenziát, különösen csokrokban. Azonban a hortenziáknak nagyon fontos a hidratálás, ugyanis víz nélkül, mérsékelt hőmérsékleten mindössze 3 órát bírják. Az is megtörténhet, hogy amire a kinti fotózások után bevonultok a terembe, addigra lejár az idejük.

11-es számú hiba: Kifelejted a virágokat a költségvetés összeállításakor

A menyasszonyok tudják, hogy a virágok mennyire fontos szerepet töltenek be az esküvőn, ám mégis gyakran kifelejtik a költségvetésből. Azt javaslom, hogy időben döntsék el a témát és különítsék el az erre a célra szánt keretet.

12-es számú hiba: Mindent magad akarsz csinálni

A menyasszonyok megvásárolnak több tucat üveg virágvázát, majd túlterheltek lesznek, nem tudják megoldani a problémát. Ilyenkor segélykérő telefonhívásokat kapnak az esküvői előkészületekkel foglalkozó szakcégek, hogy mentsék ki ebből a szorult helyzetből őket, ám a munka így többe kerül, mintha kezdettől rájuk bízták volna a díszítést.

13-as számú hiba: Túl későn rendeled meg a virágokat

A virágok Dél-Amerikából, Hollandiából, a világ különböző pontjairól származnak, így 1-2 hétig is eltarthat, amíg hozzánk érkezik. Legalább hat héttel esküvőtök előtt jelezzétek, hogy mire van szükségetek. Így lesz idő megrendelni a virágokat, és olcsóbban kapjátok meg azokat.

14-es számú hiba: Túl nagy menyasszonyi csokrot rendelsz

A menyasszony azt gondolja, hogy „Minél nagyobb, annál jobb!" Arra nem gondol, hogy ruhájának stílusával esetleg nem talál, vagy egyáltalán: jó cipelni valamit, ami nagy és nehéz? Gondolj a méretekre és a kényelemre, amikor a csokorról esik szó!

15-ős számú hiba: Nem választod meg kellőképpen az asztalterítőket

Az, ami az asztaldísz alatt van, épp olyan fontos, mint a teríték többi része. A terítőknek összhangban kell lenniük az asztaldíszekkel, ki kell egészíteniük egymást. A helyesen megválasztott asztalterítők, asztali futók és alátétek még szebbé teszik a virágokat.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...