Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

17 kreatív esküvői ajándék ötlet

Széles a skálája azoknak a lehetőségeknek, amellyekkel spórolhatsz az esküvődön, de mindig nehéz kiválasztani, hogy mi az amivel valójában megteheted azt. Ahelyett, hogy törölnél a listáról olyan dolgokat, amik nélkül szerinted az esküvőd elképzelhetetlen, inkább kombinálj össze kettőt. Ez egyrészt segít majd lefaragni a költségekből, másrészt pedig kiélheted a kreativitásodat is. Egy 17 pontból álló kreatív ötletcsokrot állítottunk össze a számodra, mely minden bizonnyal elnyeri majd a Te és vendégeid tetszését egyaránt.
17 kreatív esküvői ajándék ötlet

 

Kreatív esküvői ötletek

● Ha meleg időjárást jósoltak, tégy a ceremónia előtt egy-egy cuki fehér legyezőt mindegyik székre. Akár egy kis cédulát is rájuk akaszthatsz a nevetekkel és a dátummal ellátva.

● Intellektuális vendégeknek ajándékozz könyvjelzőket. Szerepeljen rajtuk a nevetek, valamint a dátum és helyezd őket átlátszó borítékba, hogy minél tovább szépek maradjanak.

● Az excentrikusabb meghívottak kaphatnak emlékbe rendelésre készített ideiglenes tetoválásokat a nevetekkel és az esküvő dátumával – léteznek honlapok, amelyek ilyen szolgáltatásokat nyújtanak.

● Nagyon egyszerű személyre szabott keresztrejtvényeket vagy szókeresős játékokat alkotni ingyenes vagy igen olcsó, az interneten található programok segítségével. Ajándékozz mellé a nevetekkel és a dátummal gravírozott tollat vagy ceruzát.

● Egy remek recepttel és a finom hozzávalókkal akár segíthetsz is az esküvői meghívottaknak felidézni ennek a szép hétvégének a hangulatát. Képzelj csak el egy kis csomag bazsalikomot, s mellette egy különleges húsétel receptjét vagy egy kis üvegcsét tele őrölt fűszerekkel egy titkos családi recept kíséretében.

● Ki ne kedvelné a házilag készített illatos fürdősót? Pillanatok alatt elkészülhet tengeri-, kő- vagy keserűsóból és illóolajokból. Válassz ki egy illatot, mely legjobban felidézi az esküvő helyszínét és időpontját, s cseppents egy párat a sóra, amit már beleszórtál egy jól záródó tégelybe. Ilyeneket hobby boltokban találsz. Rengeteg fürdősó recept van a világhálón, s nem árt, ha egy-két hónappal korábban nekifogsz tesztelni őket, hogy biztos légy benne, jól sül el a meglepetés.

● Ismerek egy művészi érzékkel megáldott menyasszonyt, aki nekifogott kifestő könyvet rajzolni. Képekben mesélte el, hogyan hozta össze a sors a vőlegényével, lefénymásolta, kilyukasztotta és pántlikával összekötött egy-egy füzetet. A szállodában a vendégek utazótáskájába rejtette, s mindegyik mellé tett egy-egy doboz színes ceruzát is.

● Egy kézzel varrt, levendulával megtömött kis zsák elűzi majd a molyokat a vendégek ruháitól.

● A növénymagos csomagocskák szép színesek, hasznosak és a Föld számára is kedvesek. Hasonló módon a virágpalánták is tökéletes ajándéknak számítanak, különösen egy környezetbarát esküvőn. Könnyen be lehet szerezni ezeket, akár kertészetben, vagy akár internetről is megrendelhetőek.

● Sok-sok évvel ezelőtt a pár monogramját tartalmazó gyufásdobozok igen népszerű esküvői ajándékok voltak nyugaton. Ma már több ezernyi személyre szabható stílusban pompáznak, a giccsestől a sikkesig. Mind egy-egy kedves, retró stílusú emléktárgy lehet, mely egy kandalló begyújtásakor vagy akár egy sötét szobát bevilágító gyertya meggyújtásakor felidézheti az esküvőtök napjának hangulatát.

 

 

Elegáns esküvői ajándék
Elegáns esküvői ajándék

 

A hasznosságra való törekvés egy újabb szép eredménye, ha többfunkciós tárgyakat találsz ki. Olyan dolgokból alkoss ültető cédulát, amiket a résztvevők az esemény után szívesen félretennének emlékbe, vagy akár későbbi használatra.

 

● Helyezd aprócska képkeretekbe az ültető kártyákat. Nyomtasd ki a neveket és a hely számát, és tedd a kis képkeretbe. Egy-egy mini polaroid fényképezőgépet is helyezhetsz az asztalokra, hogy az est folyamán készült bélyeg nagyságú fotókat belehelyezhessék a kis képkeretekbe.

● Apró ültető kártya keretet majdnem bármilyen tárgyból lehet készíteni, amely darabolható egy jó irodai vágókéssel. Például a pezsgős- vagy borosüveg kupakok (egy közeli italbár személyzete örülni fog, hogy van, aki hasznát vegye ezeknek).

● Ültető kártya-tartó gyanánt szolgálhat még valamilyen gyümölcs apróbb változata: alma, körte, dinnye, tök, amiknek a tetejét kell csak bemetszeni és a kis kártyát belehelyezni. Ügyelni kell a szabadtéri esküvők esetében, csak egy kis szélfúvás is elmozdíthatja a cédulákat a helyükről, arról nem is beszélve, hogy a bevagdosott gyümölcsdarabok le is törhetnek.

● Némely természetes tengeri kagylóhéjba nagyon szépen bele lehet helyezni a kis kartonokat, talán még jobban is, mint a boltban kapható méregdrága mesterséges változatokba.

● Egy szép kövecske elegánsan mutat egy különleges ültető kártyával (jó ötlet lehet a szabadban rendezett esküvőkhöz, akár szelesebb helyszínek esetében is – a kőre rá lehet írni akár az asztal számát, vagy a vendégek nevének kezdőbetűit)

● Egy kisebb összejövetel esetében, ha egyik ismerősnél akad egy gazdacserére váró játékkollekció jó ötlet volna, ha ezek tartanák a kártyákat – mondjuk a babák az ölükben, a kisautók a szélvédőjükön vagy a rugós játékok spiráljaik közé csíptetve.

● Egy gyors és könnyű alternatíva (még ha picit drágább is) abban az esetben, ha egy másik helységben van az esküvő, a maghívottak kaphatnak egy kis helyi szuvenírt: egy giccses képeslap, hűtő mágnes, pohárka vagy kulcstartó alakjában.

Megjegyzés: CD-re rögzíteni a kedvenc dalaitokat mindegyik meghívott számára, nagyon csábító ötlet. De sajnos sok időt vesz igénybe, arról nem is beszélve, hogy illegális. (száznál is több példány sokszorosítása bizony kimeríti a „személyes használatra szánt” fogalmát) tehát jobb, ha el is felejtitek ezt az ötletet.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...