Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

A résztvevők: ki kicsoda az esküvőn? - 1. rész

Nem tudod pontosan kinek mi a feladata és a szerepe az esküvőn? Most itt az ideje, hogy megtudd, hogy ki kicsoda és mivel foglalkozik a nagy napon.
A résztvevők: ki kicsoda az esküvőn? - 1. rész

Ki tudta előre, hogy egy esküvő szervezése egy nagyobb Broadway előadáshoz fog hasonlítani? Azért, hogy segítségedre legyünk az igazgatási debütálásodnál, előkészítettünk számodra egy gyűjteményt az esküvő szereplőiről.

A vőlegény tanúja

A tanú a vőlegény titkára (személyi segédje és tanácsadója) az esküvőszervezés minden szakaszában. Ő a divattanácsadó, a legénybúcsú ceremónia mestere, valamint a vőlegény brigádjának főparancsnoka. Teendői a következők (de nincsenek erre korlátozva): időben odaér a vőlegénnyel az esküvőre, az ünnepség után odaadja a miséző papnak járó honoráriumot, aláírja a pár házassági anyakönyvi kivonatát, valamint tartja a menyasszony gyűrűjét a szertartás alatt. Szintén híres a köszöntőmondó tehetségéről és táncgyakorlatáról.

Koszorúslányok

Bizalmas lánybarátok, vagy női családtagok, akik a menyasszony kíséretét alkotják (és látszólag jól együttműködnek). Ők képezik a menyasszonyt támogató "csapatot", segítenek az esküvő előkészületeiben, ha megkérik őket (esküvői meghívókat címeznek meg, megszervezik a lánybúcsút, stb.) A koszorúslányoktól gyakran várják el azt, hogy táncoljanak és helyettesítsék a szervezőket a vendégek fogadásánál.

A gyertyagyújtó

Néhány keresztény esküvőn, 9-12 éves gyermekek gyertyát gyújtanak az oltár előtt, mielőtt a menyasszony édesanyja megérkezne. A gyertyagyújtók öltözhetnek úgy, mint a többi vendég, vagy nem. Ez a te döntésed.

 

Gyertyafényben úszó oltár
Gyertyafényben úszó oltár

 

A menyasszony édesapja

Hagyományos esküvői körökben, ő az aki a legtöbb pénzt adja – és az nem kevés. Emellett, a menyasszony apukája több plusz teendőt vett magára az idők során. Az apa mindennapi munkája magába foglalja a reptéri teendőket, felkutatja az esküvői fogadás lehetséges helyszínét, kiosztja a borravalókat az esküvői személyzetnek és különböző köszöntői és háziúri feladatokat végez el.

A vőlegény édesapja

Ami a költségeket illeti, a vőlegény édesapja fizet pár nagyobb dolgot, köztük a próbavacsorát. Emelett, eleget tesz számos táncos, köszöntős, valamint "férfias" kötelességeknek is (pl. idősebb hölgyeket kísér el, asztalokat szed össze, elintézi a problémás kiszolgálást). Az is jó dolog, ha alkalmanként elbeszélget a menyasszony édesapjával, hogy morális támogatást nyújtson neki.

A virágos gyerekek
Virágos kislány
Virágos kislány

3-8 év körüli apróságok, akik a menyasszony előtt vonulnak végig a padsorok között az oltárig, virágszirmokat szórva egy kosárkából (vagy virággömböt visznek). Általában ők kis hölgyek, de aranyos kisfiúk is betölthetik ezt a szerepet. A legtöbb virágos gyerek miután befejezte sétáját, a szüleivel ül egy asztalnál.

A vőfélyek

A férfi családtagok és barátok egy csoportja, akik segítik a vőlegényt a nagy nap előtti tervezésben. Mi a fő felelősségük? Segítenek a tanúnak megszervezni és kifizetni a legénybúcsút, valamint támogatni a vőlegényt. Gyakran bízzák meg a vőfélyeket azzal a feladattal is, hogy segédkezzenek, így elhagyva helyeiket, hogy tovább dolgozzanak az esküvő más részein. Ők díszítik fel a fiatal pár autóját is, táncolnak a kísérő nélküli hölgyekkel és segítenek a vendégeknek.

Hattabin

Ez egy muszlim kifejezés a férfi családtagokra és barátokra, akik segítenek a vőlegénynek elkészülni és részt venni az esküvőn. A marokkói muszlimok között gyakori az, hogy a hattabin kéri meg a menyasszonyt a vőlegény részére.

A tiszteletbeli résztvevők

A vőlegény tanúját (lásd fent) és a menyasszony tanúját (lásd lent) tiszteletbeli résztvevőknek tekintik. Szívesebben élnek ezzel a címmel és lemondanak a nemek konkrét utalásairól.

A díszes mennyezet hordozói

Zsidó esküvőkön, a menyasszonyhoz és vőlegényhez közel álló személyek (általában a családtagok, vagy közeli barátok) tarthatják a díszes mennyezet oszlopait a szertartás alatt. Ők gyakran részei a shushavimnak (lásd alább).

A fiatal koszorúslányok /vőfélyek /kisegítők

Ők az esküvő fiatal résztvevői (9-16 év). Több nagyobb feladatban is részt vesznek (kivéve a lánybúcsút és a legénybúcsút) és ugyanazokat a felelősségeket teljesítik, mint a felnőttek. A kis koszorúslányok viselhetik a felnőttek ruháinak kevésbé szexy változatát (ha a ruhák kissé merészek), a kis vőfélyek viselhetnek a nagyokéhoz hasonló szmokingot.

 

Elegáns koszorúslány ruhák
Elegáns koszorúslány ruhák
Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...