Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Amit egy menyasszonynak tudnia kell

Számos hagyományunk van, amit évszázadok óta tisztelünk és alkalmazunk. Talán a legtöbb hagyománnyal egy esküvő során találkozhatsz. A világ bizonyos részein még mindig őrzik az ősi szokásokat, és azok alapján házasodnak. Bár néhány jellemzőjük megváltozott az idő múlásával és a társadalom fejlődésével, de az esküvő szentsége változatlan maradt.
Amit egy menyasszonynak tudnia kell

A házasság által két ember élete összekapcsolódik, miután hitvesi esküt tesznek az emberek és Isten színe előtt, hogy örökre együtt maradnak. Az indiai kultúrában a fiatalok hét életre szóló fogadalmat tesznek.

Az új család

Ha a fiatalok egy fedél alatt élnek a vőlegény vagy a menyasszony szüleivel az nagyon hasznos is lehet, de bonyodalmat is okozhata a számukra. A családnak bizonyos elvárasai vannak a menyükkel szemben, ma is ugyanúgy mint régen. A mai családok elvárják, hogy a menyük tökéletes legyen és alkalmazkodjon az új családhoz, valamint azok szokásaihoz.

A hagyományőrző családokban vannak olyan személyek, akik, hogy megőrizzék a békét, kerülik a társalgást azokkal a családtagokkal, akik másként gondolkodnak, mint ők. Ők azok, akik prédikálnak gyermekeiknek  a hagyományok értékéről és harcolnak a társadalom modernizálódása ellen. Az ilyen személyt az emberek álszentnek tartják.

Végülis a meny kötelessége lesz, hogy alkalmazkodjon hozzájuk, fenntartsa  a  családi békét és ne veszélyeztesse az egészségüket.

Tanácsok a családi béke megőrzése érdekében

Hogy megőrizhessék a családi és munkahelyi békét, íme néhány tanács a hamarosan házasodó menyasszonyok számára:

Legyél udvarias

Semmilyen helyzetben nem szabad elveszítened a fejed, még a legextrémebb szituációkban sem.

Vedd át a pozitív szokásokat és tartsd távol magad a negatívaktól

Tanácsos alkalmazkodni a szokásaikhoz, ha már egy házban élsz az apósékkal. Ők pedig elegendő időt kell adjanak neked, hogy beilleszkedhess. Biztos rá fogsz jönni, hogy új otthonodban vannak bizonyos szokások, amik által lehet rendezettebb lehetsz, hatékonyabban és gazdaságosabban vásárolsz majd.


Legyél nyitott mindennel szemben, ami segíthet abban, hogy rendszerezettebben élhess és hogy jobban boldogulj a háztartásban. Ezáltal jobban fogod érezni magad és lehet, hogy a fáradozásaidat is elismerik majd.


Megeshet azonban, hogy olyan emberek közé kerülsz, akik pletykásak vagy rendetlenségben élnek. Ebben az esetben, te ne kövesd a példájukat, végezd el továbbra is a dolgod és említsd meg nekik, hogy nagyobb rendre lenne szükség, mivel többen vagytok egy helyen. Lehet segít, de az is lehet hogy nem lesz így. Ha szoktál templomba járni, továbbra is tedd azt, anélkül hogy bárkit is elítélnél, ha az nem ezt teszi. Végülis az a cél, hogy nyugalomban élj és mindnyájan boldogok legyetek.

Teremts kapcsolatot a többiekkel

Beszélgess  a családtagokkal, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztetek. Légy nyitott, hogy ne csak kötelességből éljetek együtt, hanem barátságok is szövődjenek köztetek.

Légy türelmes

Adj elég időt magadnak és új családod többi tagjának, hogy megszokják az új helyzetet. Vannak dolgok, amik eleinte nem tetszenek, de idővel elfogadjuk őket. Te is változol, a család is megenyhül és meglátod, úgy megy majd minden, mint a karikacsapás.

Őrizd meg a békét otthon és a munkahelyeden is

Az egészséges családi élethez idő és igyekezet kell. Szükséged lesz egy kis időre, hogy megszokd az új helyzetet, s ha ez sikerül, magánéleted boldog és örömteli lesz.
Friss menyasszonyként tartsd észben ezeket a dolgokat és meglátod, minden jó megy majd a házasságodban.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...