Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Apró esküvői ajándékok, nagy meglepetések

Az ifjú pár apró köszönetajándékokat készíthet a vendégek számára, amellyel hálájukat fejezhetik ki, azoknak a számukra kedves személyeknek, akik az esküvő boldog pillanataiban is mellettük voltak. Az esküvői ajándékok kiválasztása nem egyszerű feladat, és elég költséges is. De ha nagy tételben szerzed be őket, egy kis pénzt is megspórolhatsz. De lássuk milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre ...
Apró esküvői ajándékok, nagy meglepetések

Tortásdoboz

A legegyszerűbb esküvői ajándék a tortásdoboz. Ezek készülhetnek színes kartonból, vagy lehetnek átlátszóak is. Torta helyett rakhatsz beléjük édességet, különböző alakú csokoládét (kagyló, szív, csengő), ami jól mutat az átlátszó dobozban. Ha a doboz nem átlátszó, vagy nem lesz kinyitva az esküvő alatt, akkor inkább a külseje legyen látványosabb. Használhatsz párnás dobozt, átkötheted színes szalagokkal, masnikkal, selymet vagy gyertyát rakhatsz rá, illetve ha személyre szóló ajándékokat szeretnél, ráírhatod a dobozra annak a vendégnek a nevét, akinek szánod. Az utóbbi esetben tanácsos mindenkinek más köszönetajándékot készíteni, mondván, hogy mindenkinek a saját ízlése szerint készítetted az ajándékot. Nem számít, ha nem tudod ki mit szeret és esetleg mellétrafálsz, hiszen ez esetben a szándék a fontos, nem pedig a tartalom.

Zsákocskák

A szalaggal átkötött zsákocskák is nagyon látványosak. Tökéletes választás lenne, ha illatos szappanocskákat vagy fürdősót ajándékoznál az ehető édességek helyett. Vigyázz, tüntesd fel a zsákocskán, hogy a tartalma nem ehető, mert elképzelhető, hogy egyes vendégek az alkohol mámorában egzotikus édességnek vélik és meg találják enni. Ha te szeretnéd eldönteni, hogy ki hová üljön, erre tökéletes megoldás a személyre szóló esküvői ajándék, hiszen tehetsz alá vagy bele névre szóló kártyát, és így senkinek nem lesz feltűnő, hogy esetleg nem oda ült, ahová szeretett volna.

Névkártyák

A névkártyákat is átalakíthatod köszönetajándékká. Készítsd őket ónból, hiszen az hasonlít az ezüstre, de sokkal olcsóbb. Különböző formájú névkártyákkal lepheted meg vendégeid, mint például: virág, borosüveg, csengő, katona, cilinder stb.

Élő virág

Az élő virág is tökéletes esküvői ajándék lehet. Készíts kicsiny csokrocskákat, díszítsd őket magvakkal, levelekkel. A virág a növekedést és a csillogást jelképezi, tökéletes metaforája lehet egy boldog házasságnak. Választhatsz illatos virágokat is, amelyek színes lyukacsos edénybe, dobozba kellemes illattal áraszthatják el a termet.

Gyufásdoboz vagy jegyzetfüzet

Használhatsz gyufásdobozokat, amelyekre ráírhatod az esküvő dátumát, egy szerelmes idézetet, vagy egy sima köszönömöt. (Mellőzd ezt az ajándékot, ha olyan terembe tartod az esküvőt, ahol tilos a dohányzás). Gyufásdoboz helyett ajándékozhatsz színes jegyzetfüzeteket, amibe a vendégek maguk írogathatnak. Bátorításként írószert is csatolhatsz hozzá.

Origami

Szalvéta-origami
Esküvői szalvéta-origami

Egy nagyon ritkán használt, viszont nagyon érdekes esküvői ajándék, az origami, a japán papírhajtogatás művészete. A gyerekeknek ez biztosan tetszeni fog.

Ünnepi ajándékok

Ha ünnepnapon tartod az esküvőt, ajándékozhatsz ehhez kapcsolódó ajándékot. Például, nyuszi formájú díszt, vagy tojást Húsvétkor, havas gömböket vagy más díszeket, Karácsonykor, álarcokat farsangkor vagy sütőtök illetve fekete macska fomájú tárgyakat Halloweenkor.

Saját készítésű ajándék

Ha van időd és tehetséged hozzá, te magad is elkészítheted az esküvői ajándékokat vagy beszerezheted darabokban az erre szakosodott üzletekből. Ezek általában egyszerűen összeilleszthetőek és sokkal olcsóbbak, mint a készen kaphatók.

Karikatúra

Egy szokatlan, de egyéni ötlet a karikatúra. Ha találsz egy jó karikatúra készítőt, ő készíthet neked, minden vendégről egy rajzot, amit bekeretezve átadhatsz majd az esküvőn. Vigyázz, beszéld meg a rajzolóval, hogy bár legyenek humorosak a rajzok, de csak a jó ízlés határain belül, nehogy visszásan süljön el a jószándékú tréfa.

Zenedoboz

Zenedoboz
Zenedoboz

A zenedobozoknak mindig mindenki örül, és ha akciót fogsz ki, viszonylag olcsón beszerezhetőek.

Személyre szabott ajándék

A könyvjelző inkább a csendesebb, visszahúzódóbb rokonoknak, barátoknak ajánlott, viszont a színes, díszes, napernyők, italkavaró pálcikák igen feltűnőek lehetnek. A színes szalvéták, krómozott golyók a csendesebbeknek, egyszer használatos fényképezőgépek az izgő-mozgóknak. És mi a véleményed a pálcikákról a kalandvágyók számára? Ezek a tárgyak biztosan mosolyt csalnak majd sokak arcára a feszültebb pillanatokban.

Az aggodalmaskodóknak választhatsz mini üvegvázákat, a feledékenyeknek köszönő verseket tartalmazó tekercseket, a hálátlanoknak konfettis üvegeket, mini cipellőket az önimádóknak, plüss mackó párt a romantikusoknak, hazai lekvárt zászlós üvegben a hazafiaknak vagy vicceskönyvet a jó humorérzékűeknek. Mindezeket elfogadható áron beszerezheted, csak egy kis utánajárás szükséges.

Elképzelhető, hogy a vendégeknek annyira megtetszenek a köszönetajándékaid, hogy még szeretnének vásárolni belőlük. Felveheted a kapcsolatot a gyártó cégekkel, ahonnan beszerezheted őket kedvezményes áron.

Jó szórakozást az esküvőn!

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...