Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Csodálatos nászút a Kajmán szigeteken

A Kajmán-szigetek egy víz alatti hegylánc részei, Kuba es Belize között fekszik, 770 kilométerre Miamitól, 241 kilométerre a napos Kubától és 300 kilométerre Jamaikától. A Kajmán-szigeteken trópusi éghajlat uralkosik, a hőmérséklet télen eléri a 23 Celsius fokot, nyáron pedig a 29-30 fokot, ami a mennyországot jelenti bolygónk legtöbb lakója számára.
Csodálatos nászút a Kajmán szigeteken

Ez a Földön egyedülálló hely 3 kis szigetből áll - Grand Cayman, Cayman Brac es Little Cayman szigetekből. Korallzátonyokkal, barlangokkal és tölcsértorkolatokkal van körülvéve. Mindez búvárkodásnak és vízi kalandoknak teremt ideális környezetet.

 

Tanulmányozzuk közelebbről a Grand Cayman-t, ez a legnagyobb sziget a 3 közül. 196 km²-es területen fekszik, fővárosa Georgetown. Az egész sziget korallzátonyokon fekszik, 24 méterrel a tengerszint fölött. Mivel a szigeten nincsenek folyók, édesvizű tavak, majdnem az összes édesvíztartalék a tengervíz sólepárlásából származik.

 

Jó indokkal mondják egyesek, hogy a szépség balszerencsét hoz. 2004-ben az utóbbi 86 év legelrettentőbb természeti katasztrófája dúlt a szigeten, az Ivan hurrikán, maga után hagyva néhány halottat és 80%-os kárt, megrongálódott és megsemmisült épületeket. Szerencsére a gazdaság sikeresen magához tért a turizmusnak köszönhetően.

 

A befektetéseket illetően a Keleti rész nem fejlődött annyira, mint a Nyugati rész (ahol Georgetown város és a repülőtér található), mely tele van nyugati éttermekkel, night klubokkal, üdülőhelyekkel, és gyorséttermekkel. A sziget Keleti részén viszont több helyi étterem található. E sziget gazdasága 75%-ban a turizmustól függ. Rengeteg a látnivaló, mint például a híres Seven Mile Beach. A Kajmán-szigetek a mennyországot jelenti a búvárkodást kedvelők számára, a parthoz közeli korallzátonyainak köszönhetően.

 

Természetesen a gazdaságot a mezőgazdaság is támogatja, ha nevezhetjük így. West Bay kerületben léteznek olyan farmok, ahol teknősbékákat tenyésztenek húsukért, ezzel a helyi szemlélet szerint csökkentve a vadállatok fogyasztását. Ugyanakkor csak a Grand Cayman szigeteken lehet megtalálni a kék leguán néhány ritka példányát.

 

Ugyanitt, West Bay kerületben meglátogathatod a mészkőképződés falai közül az egyiket, melyet a helybeliek „Hell”-nek (pokol) neveztek el. Így egy kis üzlet is kialakult „Hell” termékekből.

 

Stingray City-ben a turisták élvezhetik a víz alatti kalandokat és etethetik a rájákat. A város nincs messze Grand Cayman sziget északi részétől, amely egy nem túl mély vizekben bővelkedő terület, melyekben ráják élnek, és az izgalmat kedvelő látogatók etethetik, simogathatják és együtt is úszhatnak a vízi állatokkal, melyek már megszokták a turistákat és szokásaikat.

 

Rájaetetés, Nászút a Kajmán szigeteken
Rájaetetés, Nászút a Kajmán szigeteken

 

Bodden kerület Déli részén Pedro St. James történelmi otthona jelenti a turisztikai látványosságot, ami a Kajmán-szigetek demokráciájának szülőhelye. Ugyancsak ez a ház számít Cayman legöregebb településének is, Bodden kerület volt az első fővárosa ennek a szigetnek.

 

A sziget központjában található a Mastic átkelő, mely egy olyan kalandot kínál a turistáknak, ahol öreg fákkal teli erdőn kell átmenni. Ezek a fák régebben az egész szigetet ellepték. Találhatunk néhány, a világban egyedi élőlényt, mint például a kék leguán, Mastic fa, zöld papagáj és agouti (rágcsáló, guineai tengeri malachoz hasonló)

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...