Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Egyszerű és elegáns esküvői dekorációk

: A színes gyertyákra tekert virágfüzérek vagy a templomi lépcső korlátjára erősített borostyánágak egyszerű ötletek egy elegáns esküvői dekorációhoz. De rengeteg hasonló tipp áll rendelkezésedre, aminek segítségével költségkímélő, de szemetgyönyörködtető dekorációt készíthetsz.
Egyszerű és elegáns esküvői dekorációk

 

Sok ilyem pofonegyszerű és mégis elegáns ötlet létezik, amivel feldobhatod az esküvő dekorációját. És most következzen néhány ilyen megoldás:

Ötletvariációk külső díszítésekre

● A helyszín kültéri esküvői dekorációja legalább olyan fontos, mint a beltéri. Páldául egy hosszú vörös szőnyeg elhelyezése a templomudvar kapujától, a lépcsőin át a bejératig ünnepélyessé varázsolja a pillanatot. Kiegészítésképp a szőnyeg két oldalán olcsó agyagcserépbe helyezett nagy, színes virágcsokrok sorakozhatnak. Ezek újra felhasználhatóak a fogadás alkalmából.

● Ha egy szabadtéri esküvőt szerveztek és egy családi kertben lesz, hívjatok el egy hozzáértő kertészt, aki a sövényt angyalokká, kupidókká vagy szívecskké tudja alakítani. Kevésbé drasztikus változás, ha csak a cserépedényekben levő bokrocskákat alakítja át.

● Egy ugyancsak költségkímélő megoldás szabadtéri esküvők számára, ha világoszöldre festett kosárkákba fehér hortenziatöveket ültettek. Ezek nagyon hamar nőnek.

Egyszerű dekoráció székekre és az ösvényekre

● Rögzítsétek a virágfüzéreket a padsorokra a középső szőnyeg mentén úgy, hogy az csak a ceremónia és az ifjú pár számára legyen elkerítve. A vendégek a szélső folyósókon tudnak csak beülni majd.

● Kössetek össze ezüstcsengőket és fehér gyöngysorokat, így nagyon csinos díszítőfüzéreket alkothattok. Ezeket újra fel lehet használni a pár asztalán vagy az asztalok esküvői dekorációjaként.

● Az ösvények megvilágításához használjatok elemes gyertyákat (biztonsági szempontok miatt ez ajánlott) kis üvegtartókban, s helyezzétek azokat a pad- vagy széksorok vagy az ösvények végébe. Ez a fénysor különösen jól mutat este.

● A díszek és füzérek felkötésének egyik legegyszerűbb módja, ha kis kampók vannak a templomajtó fölé erősítve (ugyanolyan távolságra egymástól, mint a padsorok). Ezekre a kampókra lehet akár virágkoszorúkat is tenni, vagy virágtartókat, melyek nagyon könnyen beszerezhetőek bármely dekorboltból. Nem árt a tartók fém részeit valamilyen szép textíliával beborítani.

● Szabadtéri esküvőkön szépen mutatnak a piramis alakú virágállványok, amiket borostyánnal és virágokkal lehet feldíszíteni. Ezeket legjobb, ha a folyósó elejére és az oltárhoz helyezitek, azoknak mindkét oldalára. Vannak szív alakú virágállványok is.

● A folyósó kiemelésének egy másik dekoratív módja szabadtéri esküvők esetében az, ha a szélét sorban lerögzítitek egy-egy szép kerti terméskővel valamint, ha virágszirmokat szórtok rá.

 

Elegáns esküvői dekor
Elegáns esküvői dekor

 

Egyéb dekorációs ötletek

● Kellemes hangulatot varázsol az esküvői helyszínre, ha illatos gyertyákat vagy füsölőket tesztek a templom különböző részeire. Hasonló célból cserepes levendulabokrok elhelyezése is remek megoldás lehet, például a fogadás helyszínén.

● Helyezzetek a templom bejáratához egy berámázott, kinagyított képet rólatok. A meghívottak azonnal tudni fogják, hogy jó helyen járnak.

● Sokan szoktak egyszer használatos fényképezőgépeket helyezni a fogadás- és a vacsoraasztalokra, hogy a meghívottak készíthessenek pár egyedi esküvői fotót. A fent említett fényképezőgépek már a templomi ceremónia alatt is jó szolgálatot tehetnek.

● A szabadtéri ceremóniák esetében a fákra aggatott lámpások igen jól mutatnak, ha leszáll az est. Átlátszó horgászdamillal is lehet rögzíteni őket és ajánlott elemmel működőket választani ezekből is.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Miért Női Ceremóniamester?
0 – 15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is. A ceremónia...