Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Esküvői konty, avagy elegancia, stílus és kényelem

A menyasszonyi konty mindig is hozzátartozott a klasszikus és nagyon elegáns esküvői frizura stílushoz. Régi időktől fogva, a bálok vagy az esti összejövetelek alkalmával, ahol az este különleges atmoszféráját a zongora és a versek adták meg, a nők a hajukat egy finom alkalmi kontyba fésülték, kis tincseket itt-ott leengedve hagyva. Ez a stílus romantikus megjelenést kölcsönzött a számukra.
Esküvői konty, avagy elegancia, stílus és kényelem

 

Nyáron, az esküvők csúcsidején, a menyasszonyok nagytöbbsége az esküvői kontyot választja már csak praktikusság szempontjából is. A nagy meleg miatt praktikusabb és ízlésesebb, hogy a hajat feltűzve viseljék. Eltölthetsz egy egész éjszakát vagy egy teljes napot táncolva és jól érezve magad anélkül, hogy gondod lenne az izzadt és a bőrhöz tapadt hajszálak miatt. Folytatva a gyakorlatiasság gondolatmenetét, és figyelembe véve az arc jellegzetességeit, a konty örökérvényű marad, ha az esküvői frizura divatot elemezzük.

 

 

A természetességet és az eleganciát kombinálva a fodrászok a klasszikus kontyot igazi művészet szintjére emelték. A konty többet jelentett, mint egy egyszerű hátul összefogott gombolyag. Nyolcasok, különböző fonatok, színes csíkok, amely a fejet igazi díszruhába öltöztették, kis csigák, füzérek, hurkácskák, szabadon engedett hajtincsek, mind olyan dolgok, amelyeket a fodrászok nagy ügyességgel át tudnak alakítani úgy, hogy egy menyasszony hajkoronája igazi mesterművé változzon.

Esküvői konty formák:

Francia konty

Klasszikus és örökké divatban lévő konty típus, kitűnő választás egy esküvő alkalmával, nagyon alkalmas középhosszú hajhoz. A hajtincsek, hátul csattokkal való összefonása egy különleges „twist" csavart hoz létre. Ez tökéletesen harmonizálhat a díszcsatokkal, a természetes virágokkal, valamint más hajdíszekkel és egyéb esküvői kiegészítőkkel.

Hullámosított konty

Tiarához vagy fátyolhoz, illetve más esküvői kiegészítőkhöz is illik. Fésüljük a hajat a fejtető közepére, a kimaradt hajtincseket hullámosítsuk be, majd csatokkal fogjuk le, így tökéletes ellenőrzést biztosítva hajtincseinknek. Egy kifinomultabb megjelenés érdekében, a hátsó hosszabb hajtincseket emeljük fel közel a homlokhoz, ahol csattal megtűzhető. Ez a típusú konty nagyon jól passzol a különböző kiegészítőkhöz, de jól néz ki ezek nélkül is.

 

 

Oldalra tűzött esküvői konty virágokkal és tartozékokkal

A hajat összegyűjtjük az egyik oldalon, egy szép és egyszerű csavarral. Lehetőleg élő virággal díszítsük. Különleges kinézetett kölcsönöz viselője számára. Adhatunk hozzá más esküvői kiegészítőket, ékszereket is, de a fátyol nem igazán illik hozzá.

"Rendetlen", de mégis elegáns konty

Spanyol konty esküvőre
Spanyol konty esküvőre

A hajat hátra rendezzük és kis csomókba elosztjuk. Minden hajtincset csattal lefogunk, és a végeit kihagyjuk. Ilyen módon egy "rendezetlen" kontyot kapunk, amely azonban nagyon modern és rendkívül sikkes hatást kelt.

Ez a típusú konty nagyon illik egy olyan menyasszonyhoz, aki nem akar fátylat viselni, de más tartozékokat nem utasít vissza.

Spanyol konty

A haj a tarkóra (oldalra) van rendezve. Egy különleges szivacs tartóra a hajszálakat teljesen simán ráfésülik. Egy nagy virág és az esküvői kiegészítők a menyasszony számára egy tökéletes és elegáns megjelenést kölcsönöznek.

A menyasszonyi kontyok örökké divatban maradnak függetlenül időjárástól vagy esküvő stílusától. Egy klasszikus vagy nem feltétlenül hagyományt tisztelő menyasszony mindig remekül fog mutatni a kivételesen megválasztott esküvői frizurájával. Fontos az, hogy a kiválasztott stílus kiemelje az arc szép vonásait, vagy hátrafésülve a hajunkat, vagy indián stílusban összefogva (frufru, amelynek hosszúnak kell lennie, kettőbe választva és hátul összefogva) vagy kontyba fésülve.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...