Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Esküvői torta divat 2011

2011-ben a fehér esküvői tortákat felváltják a jóízű vajkrém-mázas, többszintes, magas, monogramos tortacsodák. Lássuk, milyen a 2011-es esküvői torta divat!
Esküvői torta divat 2011

A szép nagy, többemeletes torták az esküvői fogadások legfőbb díszei. A nagy tortát a kisebbekkel összekötő lépcsősorok ideje lejárt, és a torta tetejét díszítő monogramok is csak az elmúlt szezonok emlékei már. A fonott mintás vajkrém-mázat pedig kiszorította a divatos fondant. A finoman ízesített vajkrém-máz azonban visszatér. A 2011-es év esküvői tortáin ez a bevonat lesz a nyerő.

2011 elején az ízek vették át a vezető szerepet a fontossági sorrendben, így a finom vajkrém-máz, jó ízének köszönhetően visszaszerezte népszerűségét a násznép körében.

A vajkrémes esküvői torta korszaka

A vajkrém-máz sokkal jobb. A kinézetéről ugyan lehet vitatkozni, de ki vonhatná kétségbe, hogy a jóízű szuperkrémes vajkrém-máz jobb, mint a műanyagszerű fondant?"

Semmi sem ellenállhatatlanabb, mint a vastag vajkrém-máz. Térjünk vissza az alapokhoz: vond be a tortát a szádban olvadó csokival, vagy a nassolásra csábító vajkrém-mázzal. A fehér esküvői torta lassan kimegy a divatból, míg az ízesített, vajkrém-mázas torták egyre népszerűbbek.

Míg a vajkrém diadalmasan visszatér, és valószínűleg sokáig marad, a fondant divatjamúltnak számít. A mostani divatos ízesítések közé tartozik a mogyorós csoki, a narancsos csoki, a vanília, a mandula, a citrom és a narancs. A töltelék esetében pedig teret hódít a tejszínes csokikrém (ganache), vagy karamell-vajkrém, mindez a régimódi fehér fondant-bevonatos torta helyett. Az egész torta legyen ugyanolyan ízesítésű, de az ízesítés rétegenként (emeletenként) is változhat.

Válassz több emeletes tortát az esküvőre!

A magas esküvői torták nagyon trendiek az idén. Hamis „emeleteket" is be lehet csempészni az igazi tortába a drámai hatás kedvéért, ha nincs szükség óriási mennyiségű süteményre a násznép ellátására. Sok cukrász egyetért abban, hogy „minél magasabb, annál jobb", és szintén hamis emeletek, vagy keskenyebb rétegek hozzáadását javasolja a magasság növelésére.

Azonban, a gazdasági megszorításokra való tekintettel, a kétszintes torta is számításba jöhet. Bár a torta két szintes, egy-egy szintet több rétegből is össze lehet állítani a magasság növelése érdekében.

 

Különleges esküvői torták
Különleges esküvői torták

 

 

Hódítanak a klasszikus esküvői torták

Az esküvői torta díszítése legyen egyszerű, klasszikus. Akár egy nagy virágot is alkalmazhatunk díszként, lehetőleg olyan legyen, mint amilyen a menyasszony csokrában, valamint az esküvői dekorációban is van. A sokvirágos, túlzsúfolt, túldíszített torták kimentek a divatból. A "kifinomult monogram" is néhány szezon óta divatos.

Az esküvői fogadásokon újabban megjelentek az esküvői dekoráció színeivel harmonizáló tündértorták (cupcake) is. Ezek a tortácskák a nagy esküvői tortán kívül szerepelnek, ám némelykor átveszik annak szerepét, ha rétegesen egymásra rakják őket.

Elmúltak azok az idők, amikor „a kevesebb néha több", ha az esküvői torták díszítéséről van szó. Minden szóljon a gyöngyökről, csipkékről, virágokról, spiráldíszítésről, és egyéb elbűvölő dolgokról.

Az esküvői torták sokszínűségében, úgy tűnik, a menyasszonyoknak sikerül elérni, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, azaz választhatnak egyszerű, egységes ízű tortát, vagy követhetik a „fantázia, fantázia, fantázia" irányzatot, mindenképp divatosak, amennyiben tortájuk magas, és vajkrém-mázzal van bevonva!

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...