Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Esküvői virágok: szokások és hagyományok

Szeretnéd a különféle virágok segítségével szimbólikussá varázsolni az esküvődet? Íme néhány érdekes tény a virágokról, amely segítségedre lehet az esküvői csokrok kiválasztásánál.
Esküvői virágok: szokások és hagyományok

Minden virágnak gazdag kultúrális és történelmi háttere van. Összegyűjtöttük néhány érdekes esküvői virággal kapcsolatos hagyományt Rómából, Görögországból, a Közép Keletről és sok más helyről. Íme  tehát egy csokornyi lényeges dolog, amit a virágok hagyományairól tudni kell.

● Thaiföldön a menyasszony és a vőlegény édesanyja odamegy az oltárhoz és „puang malai” virágfüzért akaszt a pár nyakába, ezzel kívánva gazdagságot az elkövetkezendő életükre.

● A svéd és dán vőlegények apró, erős illatú fűszerekkel teli zsebeket varrnak a ruhájukra, fokhagymát, metélőhagymát és rozmaringot használva fel, amelyek a hiedelmek szerint szerencsét hoznak.

 

 

● Indiában a vőlegény bátyja/öccse, virágszirmokat hint a párra a ceremónia után, hogy megvédje őket a gonosztól.

● A régi görög menyasszonyok gyakran hordoztak borostyánt magukkal az esküvő napján, ezzel szimbolizálva a kedvesük iránt érzett örökké tartó szerelmet.

● Az ókori római menyasszonyok egy nagy csokor fűszernövényt hordoztak magukkal, amely hűséget és termékenységet jelképezett, valamint a hiedelem szerint elűzte a gonosz szellemeket.

● A viktoriánus korszakban, amikor az emberek a virágnyelv megszállottai voltak, a rózsát népszerűsítették, amely az igaz szerelmet jelképezi.

Menyasszonyi csokrok
Menyasszonyi csokrok

● Szintén a viktoriánus korszakban vált szokássá, hogy a menyasszony eldobta a csokrát egy barátjának, mielőtt elhagyta az ünnepség helyszínét. Ezt annak érdekében tette, hogy barátját megvédje a gonosz szellemektől, valamint, hogy jó szerencsét kívánjon neki. Ez azt jelentette, hogy aki elapta a menyasszonyi csokrot, az ment férjhez legközelebb.

● A görög ortodox esküvőkön az volt a szokás, hogy a vőlegény és a menyasszony narancsfa virágból készült fejdíszt viselt, amelyek általában összeillettek a menyasszonyi ruha díszítésével. Ezek a rügyek a szüzességet és a tisztaságot jelképeztek, mivel fehérek és törékenyek, valamint enyhe édes illatot árasztanak.

● Angliában, a Tudorok idején, a menyasszonyok rózsavízbe mártott körömvirágcsokrot hordoztak, amelyet később megettek, mivel akkoriban azt gondolták, hogy ez afrodiziákumot tartalmaz.

● Az olasz esküvői hagyományoknak megfelelően a pár kocsijának elejét virágokkal díszítik fel, amely egy boldog házasság útját "kövezik ki".

● A Közép Keleten egy keserű növényt (ürömöt) tesznek az esküvői csokorba, hogy biztosak legyenek abban, hogy a házasság ugyanúgy túléli majd a keserűséget, mint az édes dolgokat.

● Az indiai hagyománok szerint a menyasszony és a vőlegény is virágkoszorút visel az esküvőn.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Miért Női Ceremóniamester?
0 – 15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is. A ceremónia...