Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Hogyan készíts olcsó esküvői meghívókat?

Habár első hallásra lehetetlennek tűnik, mégis lehet szép, elegáns és egyben olcsó esküvői meghívókat készíteni. Ezekhez még borítékokra sem lesz szükséged, és, mivel kézileg vannak elkészítve, sokkal eredetibbek és vonzóbbak, mint azok, amelyeket kinyomtatunk.
Hogyan készíts olcsó esküvői meghívókat?

 

Amire szükséged lesz:

● 21.5 x 28 cm-es pergamen kartonkészlet (a díszítés színeiben). 2 címzettnek 1 darab papír jár. A papírárúsok és szakboltok árusítanak ilyen papírokat.

● Az esküvő színeivel összhangban levő pergamen papír, azonban kontrasztban kell lennie a kartonkészlettel. Egyetlen darab elegendő 3-4 esküvői meghívottnak.

● Díszítő virág matricák, különböző modellek. Legjobb, ha ezek kerekek és érme nagyságúak. Minden meghívóhoz egy ilyen matrica szükséges. Megtalálhatók a szaküzletekben és a papírárúsoknál.

● Ragasztó

● Nyomtató vagy fénymásoló, ha nem kézzel írod meg őket.

● Olló

● Egy papírvágóhoz való hozzáférhetőség. A szaküzletek általában megengedik, hogy az üzlet gépét használd.

 

Esküvői meghívó ötletek
Esküvői meghívó képek

 

Útmutatás az esküvői meghívók elkészítéséhez

1. Lépés: írd meg az esküvői meghívó szövegét, akár kézzel vagy számítógépen, egy szép, de olvasható betűkészlettel. Ha számítógépen írod meg, jobb, ha kinyomtatsz egy példányt még a legelején, hogy ellenőrizni tudd a méreteket.

2. Lépés: Másold és illeszd a szöveget, akárhányszor egy új oldal kezdődik. Valószínűleg, egy oldalra 3 szöveg fog kiférni. Ha a szöveg rövid, esetleg 4 is kiférhet.

3. Lépés: Nyomtasd ki a szöveget annyi példányban, ahány meghívóra szükséged van (ha 30 meghívóra van szükséged és egy lapra 3 szöveg fér rá, 10 oldalt kell kinyomtatnod, így tudni fogod előre hány lapra van szükséged).

4. Lépés: Ha  a lapok megszáradtak, vágd ki az esküvői meghívókat. A szélesség körülbelül 12.5 cm, a magasság pedig 9 cm.

5. Lépés: Vágd el a kartonokat 12.5 x 14 cm nagyságúra, majd aztán mégegyszer félbe, 6.25 si 14 cm nagyságúra.

6. Lépés: helyezd a kartonokat úgy, hogy a behajtott rész felül legyen, így az alsó rész felemésével nyílik majd a meghívó.

7. Lépés: Bonts ki minden kartont, és ragaszd a szöveget az alsó rész közepére ( a karton belsejébe). Vigyázz arra, hogy a ragasztó ne folyjon ki a szélekre. Inkább a szöveg közepét ragasztózd meg.

8. Lépés: hajtsd be a megszáradt kartonokat és éjszakára helyezz rájuk néhány nehéz könyvet, hogy jól kiegyenesedjenek.

9. Lépés: Ragaszd le a nyitott éleket: a matrica egyik fele elől, a másik pedig hátul legyen.

10. Lépés: vigyél el egy példányt a postahivatalba, hogy meggyőződj arról, hogy egyetlen bélyeg elegendő rá. A postahivatalok állandóan módosítanak, és gyakran eltérően adózzák a különböző formákat. Ha már tudod az árat, vásárolj minden meghívóra egy bélyeget. Ha külföldre is küldened kell, itt az alkalom, hogy erről is gondoskodj. Ezért jó, ha időben leellenőrized a címeket.

11. Lépés: címezd meg a borítékot. (a bal felső sarokba tüntesd fel saját címedet is), illeszd rá a bélyeget és küldd el olcsó esküvői meghívódat.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...