Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Hogyan szervezz tökéletes esküvőt?

Egy esküvő szervezése nem csupán abból áll, hogy lefoglalod a termet a fogadáshoz és a helyszínt a ceremóniához. Az esküvő szervezés ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb feladat, egy csomó apróságra oda kell figyelni, sőt ezek az apróságok összhangban is kell legyenek egymással, hiszen csak így alkothatnak tökéletes egészet.
Hogyan szervezz tökéletes esküvőt?

Hogy mindenre figyelni tudj, készíts listát a fontosabb teendőkkel, ötletekkel, hiszen valószínűleg te sem szeretnéd, ha az esküvőd napján a templom előtt hiába várnátok a limuzint, az nem érkezne meg, mert elfelejtettétek jóváhagyni a lefoglalást vagy a az oltár előtt derül ki, hogy nincsenek gyűrűk, mert teljesen kiment a fejedből, hogy el kell menni értük az ékszerészhez.


Ha megtaláltad életed párját, akkor az esküvőtöket is szervezd úgy meg, hogy az is tökéletes legyen.

Az esküvőszervezés összetettsége

Az esküvő tervezésekor, rengeteg dolgot meg kell szervezni. Például ki kell találni milyenek legyenek a meghívók, a menyasszony illetve a vőlegény ruhája, az örömanya viselete és a menyasszonyi csokorról sem szabad megfeledkezni. Mindez együttesen fontos ahhoz, hogy az esküvőd tökéletes legyen.

A pénzkeret meghatározása

Talán az első és legfontosabb teendő még mielőtt bármilyen terveket is készítenél, a esküvői költségvetés meghatározása. Ha elég ügyes vagy és jól gazdálkodsz a pénzzel, kisebb összegből is lehet felejthetetlen esküvőt szervezni.

Készíts beosztást

Sok párnak megterhelő az esküvő tervezése, nyomasztó, feszült időszakként élik meg ezt a periódust. Mindezt elkerülheted, ha készítesz egy alapos listát, amibe feltünteted az esküvő körülbelüli dátumát valamint mindazt hónapra lebontva, hogy mit kell addig megszervezni, beszerezni, lefoglalni, kiválasztani. Ha mindent pontosan feljegyzel beleértve a találkozók dátumait és időpontjait is, biztosan semmit nem fogsz majd elfelejteni.

Az esküvői ceremónia

Ha személyessé és meghitté szeretnéd tenni a ceremóniát, fogalmazzátok meg ti a hitvesi  eskü szövegét. Ne legyetek szégyenlősek mindenki előtt érzéseitekről beszélni, hiszen nincs abban semmi rossz, ha visztek egy kis eredetiséget és romantikát a sablonos esküvői fogadalomtételbe.

Az esküvői fogadás

Az esküvői fogadás célja, hogy a barátokkal, rokonokkal és ismerősökkel közösen megünnepeljétek új élted első óráit. Ez kihangsúlyozhatja vagy kiegészítheti az esküvői ceremóniát. Az esküvői fogadás helyszínének kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vegyél, például az árat, hogy közel legyen a szertartás helyszínéhez, és hogy hány vendéget tud befogadni a terem. Hogy a fogadás milyen stílusú legyen, te magad kell eldöntsd. Lehet klasszikus, a zenéről egy vonósnégyes gondoskodhat, vagy szervezhetsz fergeteges bulit egy belevaló kis együttessel.

A menyasszonyi ruha

Talán a legnehezebb, de ugyanakkor a legfontosabb feladat az esküvői ruha kiválasztása. A szép menyasszonyi  ruha megszépíti a menyasszonyt főként azáltal, hogy ő maga is szépnek érzi magát benne. A tökéletes ruha ápol és eltakar. Alkalmazkodik a test vonásaihoz kiemelve annak előnyös részeit és háttérbe szorítva azt, amit takarni kell. Ám ruhaválasztáskor nem elég kiválasztani a legszebb ruhát, amit a kirakatban látsz, arra is figyelni kell, hogy amellett, hogy szép,  legyen kényelmes is, hiszen viselned kell egész éjszaka.

Az esküvői fotózás

Ha valóban azt szeretnéd, hogy esküvőd emlékezetes legyen, nem szabad megfeledkezned a fényképészről sem. Kérj tanácsot a fényképészt illetően barátaidtól, ismerőseidtől, olyanoktól, akik nem rég házasodtak össze, hátha tudnak ajánlani valakit.

Kérj segítséget!

Ha túl sok mindent szeretnél, viszont úgy érzed, mindez nem fél bele a keretbe, leszűkítheted a költségeket, anélkül, hogy fel kellene adnod álmaidat azáltal, ha bizonyos dolgokat te magad készítesz el. Kérj segítséget a barátoktól, családtagoktól, hiszen vannak olyan dolgok, amiben valóban tudnának segíteni, például videokamerázhatnak vagy elkísérhetik a vendégeket a ceremóniáról a fogadásra.

Fogadj fel egy profit

Lehet ezek után nem érzed magad elég rátermettnek erre a feladatra és inkább esküvőszervezőhöz fordulnál. Ő profi szinten szervez meg minden apró részletet, összehasonlítja az ajánlatokat, az árakat, kiválasztja mindenből a legmegfelelőbbet és olyan árat tud lealkudni, amiről te álmodni sem mertél. Az esküvőszervező hasznos tanácsokkal lát el, és tapasztalatából és hozzáértéséből fakadó ötleteivel és érveivel segíthet neked ebben a nehéz időszakban. Neki elmondhatod mit szeretnél és ő segíthet megvalósítani mindazt, amit megálmodtál, úgy, hogy az saját stílusodat, ízlésedet és személyiségedet tükrözze és ne is kerüljön többe, mint amennyit szántál rá. Vannak olyan esküvőszervezők, akik elejétől a végéig mindent megszerveznek és lebonyolítanak, így esküvőd valóban olyan lesz, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva, de legyél tisztába vele, hogy ők sem dolgoznak ingyen.

Az esküvő egy új élet kezdete két ember között, akiknek sorsa egybeforr és utjaik e ponton kereszteződnek és egybeolvadva folytatódnak tovább. Ezért gyönyörködj a ceremónia minden pillanatában és élvezd ki az esküvőszervezés minden percét, fogd fel úgy, hogy a rád váró új életet tervezgeted.

Ne feledkezz meg a vendégekről sem, foglalkozz velük is úgy, ahogy megérdemlik.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Miért Női Ceremóniamester?
0 – 15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is. A ceremónia...