Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Hogyan válassz az alkatodhoz illő menyasszonyi ruhát?

Az alábbiakban néhány tippel segítünk a tökéletes, alkatodnak legjobban megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztásában, valamint abban, hogy hol keresd és hogyan találd meg akár online is a legsokrétűbb kínálatot.
Hogyan válassz az alkatodhoz illő menyasszonyi ruhát?

A következő dolgokra lesz szükséged:

 

  • idő
  • tükör
  • számítógép, internet
  • esküvői magazinok

 

Az alakodhoz illő menyasszonyi ruha

Gratulálunk! Eljött a menyasszonyi ruha kiválasztásának ideje! Az esküvő megszervezésének talán egyik legsarkalatosabb pontja az, hogy sikerüljön megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát. Feltétlenül bizonyosodj meg affelől, hogy a válsztás az alkatodnak is a legmegfelelőbb ruhára esett és kiemeli a legvonzóbb testrészeidet. Nagyon fontos, hogy olyan stílust válassz, amely illik hozzád és alkatodhoz.

Erősebb testalkat

Ennek a típusnak az A-vonalú menyasszonyi ruha stílus áll a legjobban, mivel a hosszú, könnyed esésű szoknyarész optikailag karcsúsítja az alakot, anélkül, hogy felhívná a figyelmet a derékbőségre. Ennek a fazonnak az előnye még, hogy a szűkszabású derékrész egybe van varrva a szoknyával, így segít elrejteni a teltebb csípőt.

Nagy mellek

Erre a testalkatra a vállat szabadon hagyó menyasszonyi ruha a legelőnyösebb, mivel erre a részre irányítja a figyelmet. Az alul bővülő szoknyarész nem ajánlott ebben az esetben, mert optikailag teltebbé teszi az alakot.

Széles csípő

Ezen a típuson azok az esküvői ruhák néznek ki a legjobban, amelyek a felsőtestre irányítják a tekintetet. A kar, a hát és a dekoltázs kiemelése eltereli a figyelmet a széles csípőről. Nem ajánlott a derék körül a redők, fodrok vagy anyagtöbblet alkalmazása. Az alul bővebb szoknyarész és a fűzős felsőrész előnyösen karcsúsítja az alakot. Az A-vonalú fazon is illik erre a testalkatra.

 

vállpánt nélküli A vonalú menyasszonyi ruha
vállpánt nélküli A vonalú menyasszonyi ruha

 

Filigrán alkat

Ebben az esetben az A-vonalú stílus és a rövid fátyol a legideálisabb. A hosszú fátyol viszont optikailag még kisebbé teszi az alacsony termetet. Ha a vőlegény magasabb, akkor óvakodj a vállpánt nélküli menyasszonyi ruha viseletétől, amelynek szoknyarésze lefele bővülő, mert kényelmetlen, ha felnyúlsz és átkarolod a párodat. A fejen rögzíthető rövid fátyol feltehetően a vendégsereget is elkápráztatja majd.

Konzultálj szakemberrel, hogy testalkatodnak megfelelő ruhát viselhess menyegződön. Mondjon véleményt az általad kiválasztott öltözék alkalmasságáról.

Kérj időpontot egy jónevű esküvői szalonban, ahol változatos stílusú menyassszonyi ruhák közül válogathatsz. Érdeklődj az árak felől is, hogy kiválaszthasd a pénztárcádnak és ízlésednek legmegfelelőbbet.

Online is sok lehetőség kínálkozik. Cégek és szalonok ajánlják eladásra a szebbnél-szebb menyasszonyi ruhákat, amelyeket fotókon is megcsodálhatsz. Olyan honlapokat is találhatsz, amelyek nemcsak részletesen leírják az eladásra kínált menyasszonyi ruhát, hanem a kinagyítható képeken az illető ruha részleteit is megtekintheted.

Tanulmányozd az esküvői magazinokat, mert bizonyosan találsz majd bennük, olyan stílusban megfelelő menyasszonyi ruhát, amelynek anyaga és színe is elnyeri majd tetszésed.

Kérd ki barátaid és családod véleményét a menyasszonyi ruha stílusával kapcsolatban, hallgasd meg javaslataikat és győződj meg arról, hogy egyeznek-e azok a saját elképzeléseiddel.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...