Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Hogyan válassz esküvői fejdíszt?

A megfelelő fejdísz kiválasztása az ízlésedről és a személyiségedről árulkodik. Ennek olyannak kell lennie, ami illik a menyasszonyi ruhádhoz és a többi kiegészítőhöz. Segítünk a választásban!
Hogyan válassz esküvői fejdíszt?

Választhatsz diadémot, koronát, pántot, virágkoszorút, hajtűt vagy fésűscsatot stb...

Fejdísz vagy menyasszonyi fátyol?

Na ez az, aminek az eldöntésében nem segíthetünk. :( Mert a kettő együtt nehezen megvalósítható... DE nem árt, ha vetünk egy pillantást a gyönyörű fejékekre is, mielőtt a fátyol mellett tesszük le a voksunkat. Ha nem ragaszkodsz a hagyományokhoz, válaszd a fejdíszt!


Gondolj bele, mennyivel egyszerűbb lesz az életed, ha nem kell több méter hosszú fátyollal küzdened a nagy napon. Egy ilyen fejdísz sokkal különlegesebb, és miután megfelelően rögzítetted, nem kell többet aggódnod miatta!

 

 Rövid vagy hosszú hajhoz, modern vagy hagyományos ruhához: mindenki megtalálhatja a hozzáillő fejdíszt, amely kiemeli szépségét. Különleges megoldás lesz, amire biztosan mindenki emlékezni fog!
Ezeknek a feltűnő daraboknak a viselése mindenképpen igényel némi extravaganciát, de egy modern vagy egyszerű vonalú ruhára tökéletesen felteszi a koronát.

Menyasszony mint hercegnő

A diadémot viselő menyasszony igazi hercegnőnek érezheti magát. Ez egy félkör alakú, kövekkel vagy gyöngyökkel díszített fejdísz. Például egy kristályokkal díszített ezüst fejdísz csodálatosan mutat a menyasszony fején. Egy szép, gyöngyökkel és kristályokkal díszített diadém pedig szintén különleges szépséget kölcsönöz viselőjének.

A szalagok

Egy diszkrét, kellemes szalag egy jólfésült menyasszonyi frizurával társítva kiemeli az arc szépségét és a szemekből áradó boldogságot. Számos stílus közül választhatsz, az egyszerűtől, a gyöngyökkel, kristályokkal díszítettekig.

Hajtűk, fésűcsatok és virágbokréták

Ezek a fejdíszek egyre inkább elterjednek. Diszkrét csillogást kölcsönöznek a menyasszonyi viseletnek és kifinomultságot sugallnak.

Ha elég bátor vagy hozzá, hogy magad mögött hagyd a hagyományos esküvői viseletet, választhatsz egy tollból készített fejdíszt is, amit csattokkal tűzhetsz a hajadba. A virágkoszorúk is jól mutatnak a menyasszony hajkoronáján. A régi, fiatal, egyszerű menyasszonyok korát idézi, akik szegényes fehér ruhában kézzel fonott virágkoszorúban álltak az oltár elé.

 

Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Esküvői kiegészitők és fejdíszek

 

A fátyol

A régi hagyományok szerint a menyasszony fedett arccal lép az oltár elé, ami titokzatosságot kölcsönöz a számára. A fátyol szerepe a menyasszony arcának elrejtése, amíg az apa át nem adja őt a jövendőbeli férjnek. Manapság különféle fátyoltípusok közül választhatsz, sőt, az is elfogadott, ha nem viselsz fátylat. A menyasszonyi fátyol lehet rövid, földig érő, könyökig érő vagy az ujjak hegyéig érő. A rövid menyasszonyi fátyol előnye, hogy könnyű és nem takarja el a ruhát. Egyre inkább szokássá válik a hosszú és a rövid fátyol kombinálása: a hosszú típus uszályként ereszkedik a földre, a rövidnek pedig az a szerepe, hogy elfedje a menyasszony arcát. Ez a kombináció a hagyományos stílus újszerű megfogalmazása.

A hosszú fátyol eltakarja a vállakat és könnyed hullámokban hullik a földre. A szegélyét díszíthetik gyöngyök, hímzések vagy csipke. A hosszú esküvői fátyol örök, soha nem megy ki a divatból, mindig misztikus szépséget kölcsönöz viselőjének. A hosszú, gazdag fátyol tengerként hullámzik a földön, ahogy a menyasszony az oltár felé halad.

Mi a tökéletes fejdísz titka?

A titok nagyon egyszerű: válaszd ki úgy az esküvői fejdíszt, hogy az passzoljon a menyasszonyi ruhához, de legfőképpen Hozzád! Esküvőszervezés közben sok fontos döntést kell meghoznod, ezek egyike az esküvői viselet kiválasztása. Ne feledd, ez egy különleges nap lesz a számodra, ezért neked is különlegesen kell kinézned.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...