Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Légy esküvőd hercegnője! Viselj diadémot!

A diadém másik megnevezése a korona, amely a latin ""corona"" szóból származik. A diadém már az ősi időktől fogva ismert, és úgy a rómaiak, mint a görögök és az egyiptomiak is használták. Manapság viszont a menyasszonyok előszeretettel használják esküvői kiegészítőként.
Légy esküvőd hercegnője! Viselj diadémot!

 

A diadém történelme

 

A rómaiaknál a rang és büszkeség kifejezője volt. A dicsőséges korona, ahogy azt még nevezték, a harcokban való győztesek fején találta meg méltó helyét. Ez a megtiszteltetés a királyt vagy az uralkodót érte és a nép tisztelettel és elismeréssel tartozott neki. Három féle korona létezett: pántlikás, sugaras és babérkoszorús.

Az első megkoronázás 325-ben történt. Az első megkoronázott személy Nagy Konstantin császár volt. A korona egy puha és aranyozott pántlikára hasonlított. Az idő elteltével megjelent a gyöngyökkel kirakott diadém, majd később ennek helyét a drágaköves verzió vette át. A végeit hátul két gyöngysor kötötte össze.

Az egyiptomiak a diadémokat a királyi múmiák fejének díszítésére használták. Az egyik leghíresebb diadém Khnumit hercegnő fejét díszítette, aranydrótból készült, virágmintái drágakövekkel voltak kirakva, így igazi, élő vadvirágokra hasonlítottak.

 

 

Khnumet hercegnő diadémja
Khnumit hercegnő diadémja

 

 

A görögök ezeket a diadémokat a mélyen tisztelt istenségek szobrainak díszítésére használták, ugyanakkor a bajnokokat is megtisztelték velük. A legmagasabb rangú emberek is viselhették, de csak különleges események alkalmával.

A legtöbb menyasszony arról álmodozik, hogy legalább egyszer az életben diadémot viselhessen. Ez nemességgel, eleganciával, ragyogással és jólléttel látja el. Amint jól tudjuk, nem létezik királynő korona nélkül, és ez a menyasszonyok esetében is így van. Bizonyos esetekben ez a korona öröklődik és hosszú generációkon át megmarad.

A 19. századtól a diadémokat az esküvőkkel asszociálják. Kezdetben a koronákat az adott család birtokában lévő ékszerekkel díszítették, ilyen például a bross, nyaklánc vagy gyűrű, melyeket egy dróttal fogtak össze. Minél több ékszert használtak, annál szebb volt a korona és büszkébb az illető család. Idővel ilyen esküvői fejdíszt viseltek azok a nők is, akik királyokhoz mentek feleségül, majd ezt a szokást átvették a hétköznapi emberek is. Így, a gyémántokkal díszített diadém egy mindenki számára megengedhető kiegészítővé vált. Az első világháború idején, a diadémokat a papírból készült sávok helyettesítették, majd a második világháború után teljesen elvesztette jelentőségét.

 

 

Esküvői fejdísz, tiara
Esküvői fejdísz, tiara

 

 

Az ortodox vallásban is megtalálhatók a diadémok. Az esküvői ceremónia ideje alatt, a lelkész áldott és szentelt koronát helyez a menyasszony és vőlegény fejére. Ez annak a jelképe, hogy attól a pillanattól kezdve, otthonuk teljes uraivá válnak, egy olyan otthon uraivá, melyet boldogság és szerelem ural.

A már másodjára házasodó menyasszonyok nem viselhettek diadémot, ezért ezt narancsvirágokkal díszített koronával helyettesítették.

Ma már minden menyasszony viselheti, akár díszítőelemként vagy pedig a fátyol rögzítésére használt kiegészítőként. Azonban nagyon fontos, hogy a korona a menyasszonyi ruhához illő legyen.

A diadém egy hercegnővé varázsolja viselőjét, éppen ezért az esküvő napja feledhetetlen minden nő számára. Találhatunk aranyból, ezüstből vagy bármilyen más anyagból készült diadémokat. Lehet egyszerű vagy kifinomult.

Esküvőd napján nem mondhatsz le a diadémról! Igazi hercegnővé varázsol és ami nagyon fontos, csak egyszer az életben viselheted. Legyél esküvőd, életed és férjed életének hercegnője!

 

 

Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...