Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Mézeshetek Bali szigetén

Bali szigete egy egzotikus paradicsom, a fenséges vulkánjai által nevezetes trópusi sziget. E vulkánok a 3000 métert is meghaladják. Híres továbbá a sziget, a csodálatosan teraszolt rizsföldjeiről, de többnyire a komplex kultúrájáról, valamint az évezredes hagyományairól.
Mézeshetek Bali szigetén

Bali szigete mézeshetek eltöltésére ideális helyszín lévén, hogy egy sor olyan helyszint foglal magába, melyek feledhetetlen emlékekben fognak benneteket részesíteni. Ugyanakkor, vadságával és titokzatosságával fog benneteket igazán lenyűgözni.

 

Bali, számos ceremónia és fesztivál helyszíne, a turisztikai látványosságok közül, pedig kiemelkednek a Pura templomok (Pura Jagatnatha-Sang Hyang Widi Wasa legfelsőbb istenségnek szentelve- az Agung hegység lejtőin), Tanah Lot templom, Tirta Empul, Kuta tengerpartja, és Uluwatu partjai. Bali szigete Indonéziához tartozik, és híres a gyönyörű trópusi és vulkanikus eredetű tengerpartjairól, pálmafákkal, hatalmas virágokkal, eredeti művészete kiegészíti e tájat a szobrászattal, festészettel, a tánccal, és az isteneknek szánt ceremóniákkal.

 

Bali szigetén összhangban van a trópusi nap, homok és tenger, az éttermek, bárok és üzletek forgatagával. Bali természetes látványosságai közé tartoznak a finom homokkal teli tengerpartok, a gyors folyók, a szent barlangok, és a buja trópusi erdők.

 

A kulturális örökség mindenhol tapasztalható a szigeten, több mint 20.000 templom és palota létezik itt, számos ceremónia és fesztivál hangolja össze a színházat, a táncot és a zenét.

 

A turisztikai objektumok sokasága közül, amelyek a látogatókra várnak, megemlíthetjük a következő útvonalakat, melyeket kényelmesen be lehet járni, lehetőség nyílva szépségek csodálatára.

 

Kintamani Volcano Tour:

 

az első állomás általában Batubulan-ban van, ahol lehetőség nyílik egy tradicionális tánc megtekintésére. Ezután Celuk következik, mely az itt készült ezüst ékszereiről híres, és Mas (fafaragások). Ubud, Bali sziget kulturális központja, egy zsúfolt várossá fejlődött, számos galériával és művészeti áruházzal. Ezután Kintamaniba érkezünk, egy hegyi falucskába, (kb. 1500 m magasan) ahonnan kilátás nyílik a Batur tóra és a Batur vulkánra, mely a napokban is aktív. Ezután útba lehet ejteni Trunyan falucskát is. A visszavezető úton, megállhatunk Tampaksiringnél, hogy meglátogassuk a Tirta Empul templomot, és az Elefántok Barlangját.

 

The “Mother Temple” and East Bali Tour:

 

utazás Besakih-ba – útközben egy szövődét látogatunk meg, valamint a régi festett mennyezetéről híres Klungkung-i Igazságügyi Palotát, és a Kamasan-i festőiskolát.

 

Bali legszentebb temploma a Besakih Anyja, és ez a legnagyobb hindu templom Indonéziában. A XI. században építették, 1000 m magasságban, az Agung Hegyen. Úton Tenganan falucska felé, elhaladunk a lépcsőzetesen kialakított rizsföldek mellett, és ezzel elérünk Candi Dasa-ig, a keleti partokra. Visszatéréskor megállhatunk a híres Denevérek Barlangnál.

 

Bedugul Tour:

 

miután megálltunk Sangeh-ben, hogy meglátogassuk a szent erdőt, tovább utazunk a hegyekben, a Bratan tóhoz (1200 m magasan) és Ulun Danu templomhoz.

Meglátogathatjuk a Candikuning-i virág- és zöldségpiacot, ahonnan a legtöbb termék származik Balin. Visszatéréskor ajánlott megtekinteni azt a falucskát, ahol a hagyományos ünnepségeken viselt ruházatokat készítik.

 

Fesztivál Balin
Fesztivál Balin

North Bali Tour:

 

Pupuan felé kell menni, a hegyvidéken keresztül, Bali északi partjai mentén. Itt meglehet csodálni a lépcsőzetes rizsültetvényeket, valamint a vanília, kakaó, kávé és szőlő ültetvényeket.

Bajar falu mellett létezik egy termálvizes forrás, amelyekben fürödni is lehet, ezután folytatni lehet utunkat Git Git felé, mely híres a vízesései által, ugyanakkor átutazunk a régi fővároson át, Singaraja-n keresztül.

 

Monkey Forest & Tanah Lot Tour:

 

itt a Mengwi-nél lévő,1624-ben épült Taman Ayun Királyi templomot látogathatjuk meg, a Sangeh melletti majmokkal teli szent erdőt, valamint a híres Tanah Lot-i templomot. Ez a templom egy hatalmas sziklára lett építve a XVI. században, a sziget nyugati partjainál. Dagálykor, a tenger vize körbe övezi, gyönyörű látványt nyújtva.

 

Handicraft Villages & Ubud Tour:

 

ezen a túrán Batubulan-t látogatjuk meg (kőfaragások), Celuk-ot (arany és ezüst ékszerek), Mas-t (fafaragások) és Pengosekan-t (festmények). Ubud városa, mely még a 30-as évekből lett híres, mostanra egy gyorsan fejlődő város, ahol számos galéria, és művészeti bolt található.

 

Ezen az útvonalon nem szabad kihagyni a következő múzeumokat: Puri Lukisan (Ubud-ban), Neka (Campuhan-ban), Neka Galéria (Ubud-ban), Agung Rai Galéria (Peliatan-ban) és Agung Rai (Pengosekan-ban).

 

Miután ennyi mindent meglátogattunk, és testileg, valamint lelkileg is el lettünk bűvölve a látottaktól, nem feledhetjük el, hogy Bali a csodálatos táncairól is híres: a Barong-tánc, mely a káosz és a rombolás –Rangda, valamint a rend – Barong között.

 

A Tűz Tánca - a sátáni erők elűzését jelképezi, mezítlábas lányok járják, égő parázson; Wayang Kulit- egy bábjáték, melyen a nézők csak árnyakat látnak.

 

Esküvői frizura divat 2010
Esküvői frizura divat 2010

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
Miért Női Ceremóniamester?
0 – 15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is. A ceremónia...