Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Őszi esküvői csokor tippek

Ha az őszi esküvői csokrodat tervezed, gondolj a gazdag színekre, melyekkel az őszt ünnepelheted. A piros, téglaszín, a narancssárga, a bordó, a sötét lila, a sárga és a krémszín elsőbbséget élveznek. Egy őszi esküvői csokor a föld színeiben pompázik.
Őszi esküvői csokor tippek

 

Tökéletes őszi virágok az esküvői csokorhoz

Egy őszi esküvői csokor elkészítésekor szinte határtalan virág- és színkombináció áll a rendelkezésedre, de van néhány közkedvelt virág, amely gyakrabban feltűnik az őszi esküvői virágdekorációkban:

● Krizantém: sokféle színből válogathatsz, helyettesíthetik a margarétát

● Rózsa: a legismertebb virág és a világos rózsaszíntől a csokibarnáig minden színben megtalálható.

● Hortenzia: kötegekben nő, ami sok kicsi virágból tevődik össze. Általában fehér, de van kék, piros, rózsaszínű és lila is.

● Kardvirág: több virág helyezkedik el egy száron. A színválasztékba tartozik: rózsaszín, piros, lila fehér mintával, valamint fehér és krém narancssárga mintával.

● Frézia: tölcsér formájú illatos virágok. Megtalálhatód őket fehérben, krémszínben, sárgában, levendula színben, lilában, narancssárgában és rózsaszínben.

● Sarkantyúfű: magas száron apró virágok. A színválasztékba tartozik: vörös, fehér, levendula, kék, indigó és lila.

 


Kiegészítő növények

Ne értékeld alá egy egyedi növényekkel dekorált esküvői csokor természetes szépségét. Keress hüvelyes növényeket, amik érdekessé és összetetté teszik a csokrot. Gondolok itt a sáfrányfűre, ami nagyon hasonlít a fréziára, csak amikor megérik hüvelyek jelennek meg rajta. Egy másik javaslat, akár hiszed, akár nem az orbáncfű. Ezt mindenféle színben megtalálhatod: barna, sárga, zöld, piros, narancssárga, és rózsaszín.

 

 

Ami a zöldeket illeti, használhatsz búzát vagy rozst egy éredekesebb menyasszonyi csokor megalkotásakor. Választhatsz gyönyörű, gazdag őszi színekben pompázó füveket. A virágokat körbeveheted saját leveleikből font fátyollal, amik az ősz színeiben pompáznak: piros, narancssárga, sárga és barna.

 

Egy másik érdekes kellék, amit felhasználhatsz az őszi csokor készítésekor, a fahéj rúd.

 

 

Közkedvelt színek az őszi esküvőkön

Egy őszi esküvőn általában gazdag, erős színeket próbálnak felhasználni. Felsorolunk néhányat, amit az esküvői csokorban is felhasználhatsz:

● piros

● burgundi

● téglaszín

● narancssárga

● arany

● sárga

● erős rózsaszín

● sötét lila

● krémszín

A zöld levelekkel meghökkentő kontrasztot érhetsz el, függetlenül attól, hogy melyik színkombinációt választod, lehet az egy egyszerű, kicsi krémszínű rózsákból, vagy sokféle színű krizantémból készült menyasszonyi csokor.

 

A menyasszonyi ruha és a csokor

Nem fogjuk azt mondani, hogy az egyszerű ruhához egyszerű csokor és az összetett ruhához összetett csokor illik, vagy fordítva. Csakis te magad tudod eldönteni, milyen csokrot szeretnél. Mi pedig szeretnénk ehhez néhány tanácsot nyújtani.

Ha a menyasszonyi ruha elefántcsont színű (amely tökéletes egy őszi esküvőkhöz), ezesetben egy krémszínű csokor beleolvadna a ruhádba, főleg a képeken. Még ha semleges színű virágokat szeretnél is, csempéssz bele egy kis színt, ami életet visz bele és így észrevehető lesz majd a felvételeken.

Van a ruhádon valami hagyományos őszi szín, mint a piros, a burgundi vagy akár a királyi lila? Akkor gondolkozz el hasonló vagy ezt kiegésztő színű esküvői virágokon, hogy azok kiemeljék a ruhádat. Tehetsz a csokrodba néhány lila vagy indigo színű sarkantyúfüvet, ha a ruhád hátulján például egy lila sáv vonul végig.

 

Elegáns menyasszonyi csokrok
Elegáns menyasszonyi csokrok

 

Egyébb ötletek

Ha az a bizonyos szentimentális típus vagy, készítsd (vagy készíttesd) el saját csokrodat selyemvirágokból. Ha az otthoni dekorációd az esküvői színválasztásodat tükrözi, akkor például a csokrodat is megtarthatod, amely akár a nappalid vagy előszobád dísze is lehet, emlékeztetve téged az életed legromantikusabb napjára.

Abban az esetben, ha szeretnél dobócsokrot, készíts egy kisebb csokrot, ami hasonlít a menyasszonyi csokorra.  Így a legszerencsésebb hajadon lány egy emléktárggyal térhet haza.

Tartsd észben, hogy majdnem mindig olcsóbb szezonális virágokat választani, ezért amennyire csak lehet, próbálj minél több őszi virágot becsempészni az őszi esküvői ünnepségedbe.

 

Őszi esküvői virágcsokrok
Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...