Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Piros, narancs, lila és sárga esküvői csokrok

Sok jövendőbeli menyasszony választ színes csokrot, pompás kontrasztot biztosítva menyasszonyi ruhájához, és a piros, narancs, lila és sárga virágokból álló esküvői csokor jelenleg a legizgalmasabb színkombináció.
Piros, narancs, lila és sárga esküvői csokrok

 

Miért használj sok színt?

A klasszikus kép a menyasszonyról fehér ruhában, egyszínű menyasszonyi csokorral és esetleg zölddel kombinálva még mindig szép és időtlen, de sok modern menyasszony választ színesebb csokrot, több okból is. Többféle színt használva könnyebb egy egyedi esküvői színvilágot kialakítani, és egy színes csokor jól illik egy sokszínű dekorációhoz, vagy egy olyan menyasszonyi ruhához, amiben más szín is megjelenik. A menyasszony választhat sokszínű esküvői csokrot, míg a koszorúslányok csokrai lehetnek egyszínűek, hogy jobban passzoljanak az esküvői alkalmi ruhákhoz. Van olyan menyasszony, aki különböző virágfajtákat kombinál egy bizonyos színpalettán belül, ha azonban különlegesebb csokrot szeretnél, akkor válassz a csokrodba különböző színeket és különböző virágfajtákat. A piros, narancs, lila és sárga virágokból álló csokrok kombinálják a klasszikus és modern színeket egy káprázatos erdemény érdekében.

 

Hogyan készíts színes esküvői csokrokat?

Amikor különböző színű virágokat használsz, úgy kell a csokrot elkészítsd, hogy az tökéletesen harmonizáljon az esküvői dekorációval, de az esküvő formalitásának a mértékéhez is. Egy csokor, ami különböző virágfajtákat tartalmaz, garantáltan gyönyörűen fog kinézni, de kölcsönözhetsz neki hivatalosabb kinézetet is, ha csak egyfajta virágot használsz. Szerencsére sok olyan virágfajta létezik, amelyikben megtalalható a piros, narancs, lila és sárga szín. A virágokból ki lehet rakni különböző mintákat, vagy lehetnek véletlenszerűen elhelyezve - például a körkörösen elhelyezett virágok rendszerezettséget sugallnak. Bármilyen színes csokrot kiegészíthetsz zölddel vagy egyébb semleges színekkel, mint például fehér bimbókkal, így lehet könnyebben összekombinálhatod a felhasznált színeket.

 

Piros, narancs, lila és sárga csokrokhoz használható virágok

A színes virágok választéka nagyon nagy és találhatsz minden pénztárzának megfelelőt. A menyasszonyok általában figyelembe veszik a színek jelentését vagy a kedvenc virágaikat választják.

 

A színek jelentése
Piros esküvői csokor
Piros esküvői csokor

Különböző színeknek különböző spirituális és érzelmi jelentésük van, és a hagyomány szerint ennek figyelembe vétele szerencsét hoz a boldog párnak.

● Piros: A szenvedélyes szerelem színe és az egyik leggyakoribb színválasztás. A kínai kultúrában szerencsét hoz, spirituálisan pedig a piros a nagy energia jelképe.

● Narancssárga: Ez egy kevésbé használt szín, de lelkesedést, melegséget és büszkeséget jelképez, mindezek megfelelő jellemzők az oltár felé tartó pár számára.

● Lila: Hagyományosan a méltóság és fenség színe, de ugyanakkor jelképezi a luxust, a hűséget, a békességet, így ezt a színt használva a pár királyi módon érezheti magát esküvője napján.

● Sárga: Ez egy közkedvelt esküvői szín és vidámságot, barátságot jelképez, melyek tökéletes érzések egy új szövetség megünnepléséhez.

 

Virágfajták

Sokféle virág terem ezen színek mindeféle árnyalatában, a pasztell színektől egészen a vidám, erős árnyalatokig. Hogy milyen színt választ egy pár természetesen függ az esküvő időpontjától. A pasztell és világosabb árnyalatok a tavaszi esküvőkre jellemzőek, a sötétebb árnyalatokat őszi vagy téli esküvőre szokták választani, míg a vidám, erős színek ideálisak

Sárga esküvői csokor
Sárga esküvői csokor

nyári esküvőkre.  Mielőtt kiválasztanád milyen virágból legyen a menyasszonyi csokor, beszéld meg a helyi virágkötésszel, hogy ellenőrizd a színárnyalatokat, az árakat és az elérhetőséget. Ha bizonyos színek vagy virágfajták nem beszerezhetőek, a selyem esküvői virágok mindig sokféle színben megtalálhatóak.

 

Ezekben a színekben megtalálható virágok a következők:

● Piros: rózsa, tulipán, dália, gerbera és kardvirág

● Narancssárga: kassairózsa, kardvirág, rózsa, tulipán, szekfű, gerbera és sáfrányos szeklice.

● Lila: levendula, rózsa, frézia, orhidea, tulipán, sarkantyúfű, szarkaláb, szekfű, liliom, verbéna, szagosbükköny, írisz és gerbera.

Lila esküvői csokor
Lila esküvői csokor

● Sárga: szekfű, nárcisz, margaréta, rózsa, tulipán, kassairózsa, kardvirág, gerbera, napraforgó és boglárka.

Ez csak néhány javaslat a nagy színválasztékból, a helyi virágkötész segíthet különlegesebb helyi virágokat is találni az esküvői csokorhoz.

 

A színes virágkompozíciók az esküvői divat élén vannak, és a piros, narancs, lila és sárga virágokból álló menyasszonyi csokor egy pompás és melepő opció, és változatosságot biztosít a különböző színárnyalatoknak, virágfajtáknak és díszítő elemeknek köszönhetően.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...