Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Szalagokból készített esküvői csokor

Használd fel az eljegyzésedről és az esküvő előtti összejövetelekről megmaradt szalgokat és készíts belőlük menyasszonyi csokrot. Használd ezt az esküvői próbán vagy dobócsokorként. Jó kézügyességgel rendelkező menyasszonyok készíthetnek rózsákat szalagból, így ez a csokor ugyanolyan elegáns lehet, mint egy igazi csokor és az előnye az, hogy meg is lehet tartani.
Szalagokból készített esküvői csokor

 

A esküvői próbán használt csokor

Ahelyett, hogy eldobnád az összes szalagot, amik az ajándékok után maradtak, készíts belőlük egy esküvői csokrot. Használhatsz egyszínű vagy színes szalagokat, és ha nagyon sok szalagod maradt meg, akkor készíthetsz akár koszorúslány csokrokat is az esküvői főpróbára.

 

Az esküvői csokor elkészítéséhez kövesd a következő utasításokat:

● tartsd meg az összes szalagot az esküvő előtti ünnepségekről

● csoportosítsd őket színek szerint

● helyezd a szalagokat egy papírtányérra, középen a vastag szalagok, kívül a vékonyak, vagy hasonló színű és formájú szalagokból mintát alkotva.

● ragaszd rá az elkészített mintát a papírtányérra

● miután a ragasztó megszáradt, ragassz a tányér alsó felére egy karton fogót (hogy tudd a kezedben tartani)

● ugyenezt a műveletet ismételd meg a koszorúslányok csokrainál is.

 

Használd a csokrot az esküvői bevonulás próbáján. Ez nem csak egy környezetbarát újrahasznosítása az ajándékcsomagolásokról megmaradt szalgoknak, de ugyanakkor jó fényképek is készülhetnek magáról a bevonulás próbáról. Azok a menyasszonyok, akik jó kézügyességgel rendekeznek, elkészíthetik a dobócsokrukat is, megkímélve ezzel pénztárcájukat egy plussz kiadástól.

 

Szalagból készített rózsa csokor

Készíts egy szalagokból álló rózsa csokor imitációt otthon, ahelyett hogy selyemvirágokat vásárolnál. Ezek a szalagból készített rózsák bármilyen esküvői dekorációs elemként felhasznáhatóak.

Az egyszerű szalag-rózsákat kétféleképpen lehet elkészíteni. Az első a “hajtogatós” módszer, ami abból áll, hogy miközben a szalagot megfelelő módon hajtogatod, tekered körbe körbe míg végül egy rózsát kapsz. A másik az “ráncolós” módszer, mikor a tekerés közben csak összefogod a szalagot és végül összetűzöd. Interneten találhatsz különböző tippeket.

Használj ugyanolyan fajta, különböző színű szalagokat, vagy akár sokszínű szalagot egy összetettebb kép elérése érdekében. Kösd össze a szalagból készült rózsákat egy kontrasztos vagy kiegészítő színű szalaggal. A szalagokat hagyhatod lógni, vagy visszahajthatod és megtűzheted is.

 

Szalagból készült csokrok a fogadáson

A szalagból készített esküvői csokrokat használhatod dobócsokorként, és lehet a dekoráció része is. Tedd a csokrot a fogadás alatt egy tartóba a menyasszonyi asztalra.

A vendégek asztalain használhatsz szalagból vagy szalagsávokból készített rózsákat. A szalagsávokból készített rózsák elkészítési módja a következő:

● vágj fel egy 15-20 cm-es szalagot hosszában, de hagyj meg mindkét végén körülbelül egy-másfél centit felvágatlanul.

● tedd egymásra a két végét

● ragaszd vagy drótozd össze a “szirmok” alatt

● ragaszd hozzá egy zöld dróthoz és egészítsd ki szalag vagy selyem levelekkel ha szükséges.

● rendezd el a vázában és használj más kiegészítőket is, ha szeretnél.

A sokféle szín segíti az esküvőd témájának összeképét. A szalagokból készült virágkompozíciókat az esküvő végén szét lehet osztani az esküvői dekoráció elkészítésében segédkező személyek között.

A szalagból készült virágok használata az esküvői próbán vagy az esküvőn, jó módja a pénzmegtakarításnak. A jó kézügyességgel rendelkező menyasszonyok elkészíthetik a szalag-csokrot hónapokkal az esküvő előtt, ezzel is kipipálva egy dolgot a teendők hosszú listáján.

 

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
20 romantikus ötlet a lánykéréshez
Ha a gyűrűre egy kisebb vagyont költöttél, elvileg illendő lenne kicsit többet költeni az eljegyzési ceremóniára. Bemutatunk 20 frappáns ötletet, amit...
A járványhelyzetben megtartott esküvőkről
Júniustól újra lehetőségünk van az esküvők megtartására, mégsem olyan egyszerű a jegyespárok helyzete mint elsőre gondolnánk. Először is a legfonto...