Ti megtaláltátok egymást,
mi segítünk megtalálni minden mást!

Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Egy ilyen menyasszonyi csokor selyemvirágokból készítve hosszú ideig megőrizhető és az esküvő boldog pillanatait idézi fel. Amennyiben élővirágokból szeretnéd megalkotni a csokrot, ha te magad készíted el, sokat megspórolhatsz, De arról bizonyosodj meg, hogy tényleg meg tudod csinálni és elégedett leszel vele az esküvődön.
Vízesés alakú menyasszonyi csokor liliomból

Díszítsd apró, finom díszekkel, színes virágokkal, hogy kitöltsd az üres helyeket, vagy használj színes selyemszalagokat, amit az esküvői virágok szárára vagy a markolatára csavarhatsz.

Elkészítés

1. Végy egy öblös vázát vagy üveget, ami megtartja a csokrot. Tedd a virágokat a vázába, hogy szabadon használhasd a kezeidet.

2. Teríts ki minden kelléket az asztalra vagy egy tartóba, és egy olló segítségével vágd le a fölösleges leveleket vagy virágokat, csak egyetlen szár maradjon minden szálnál. A szárak hossza attól függ, milyen nagy csokrot szeretnél készíteni. Minél hosszabbra hagyod a virágok szárait, annál inkább előre fognak bukni, ezért tanácsos 30-35 cm-re hagyni azokat. De akár más méretet is választhatsz. Vágj le körülbelül 10-15 cm-t a szárakból, hogy fedjék be a csokor nagy részét.

3. Készítsd elő a ragasztót. Tegyél minden virág szárának a végére egy cseppnyi ragasztót, mielőtt a szivacsba tennéd, ezáltal bebiztosítod a csokrot.

4. Takard az üres részeket levelekkel vagy más növényekkel, mint például mirtusz, repkény, páfránylevél stb. A szivacs belső oldalaira is tűzz belőlük, hogy körvonalazd a csokrot. Ne tegyél túl sok zöldet a csokorba, mert elnyomja a liliomokat. Úgy adagold a zöldeket, hogy azok a széleken hosszabbak legyenek mint a virágok és szép formát adjanak a csokornak.

5. Válassz ki 1-2 szál liliomot, ami a csokor alapja lesz majd, ezek szárát vágd 8-10 cm-re, majd szúrd őket a csokor közepébe.

6. A fő liliom köré tűzdeld egyenletesen a többi szálat, hogy szép formát alkossanak. A leghosszabb liliom (melynek szára kb. 35 cm kell legyen) kerül a legtetejére, ez alá pedig tűzz két rövidebb szálat (melyek szára kb. 30 cm), ezután tűzz egy még rövidebbet (25 cm), majd újabb kettőt vagy többet (20 cm-es szárral). És így tovább, míg az összes virág el nem fogy, vagy amíg olyan nem lesz, amely az elvárásaidnak megfelel.

7. Díszítsd a csokrot apró virágokkal, rózsákkal, liliombimbókkal, vagy díszítőelemekkel, selyem szalagokkal vagy más színes kiegészítőkkel, melyek egy kis színt visznek a menyasszonyi csokorba és összhangban vannak a ruhával vagy az esküvői díszítéssel.

Tanácsok

Nézd meg a csokrot minden oldalról és győződj meg róla, hogy valóban olyan, amilyennek szeretnéd. Ne szúrd tele a gömb minden szabad pontját, mert ha túl sok virágot teszel bele, instabil lesz, és a virágok kieshetnek.

Áztasd be a gömböt vízbe és virágtálba, ha élő virágokat szurkálsz bele. Spricceld le a virágokat hideg vízzel és tartsd őket a hűtőben, hogy megőrizzék szépségüket, frissességüket.

Válassz, mivel kezdjük esküvőtök megtervezését?
Ötletalbum
Mentsd el kedvenc képeidet és rendezd őket ízlésednek megfelelően az Ötletalbumodba, többet is létrehozhatsz!
Weboldalam
Készítsd el saját esküvői weboldalad.
Teendők
A Nagy Nap sok tervezést és szervezést igényel. Ebben segítünk neked összeszedni és kezelni a legfontosabbakat!
Költség kalkulátor
Tervezd meg költségeidet kalkulátorunk segítségével!
Székszoknya ötletek házilag
A legegyszerűbb bérelni a székszoknyát az esküvőre, vagy ha nagyon egyedit szeretnénk, akkor varratni, de lássuk be, hogy egyik sem olcsó mulatság. Vi...
Esküvőszervező tanfolyamok Budapesten
Vannak lányok, akiket egyszerűen foglalkoztatnak az esküvők. Nem feltétlenül azért, mert például a saját álmaikat szeretnék másokon megvalósítani, mer...
Tippek téli nászutakhoz
Az emlékezetes nászutak nem minden esetben kell, hogy fehér homokos partokat és egzotikus utazásokat jelentsenek. Ha megfelelő helyen keresgélsz, a té...
Esküvői köszöntők és beszédek
Két ember egybekelése nagyon különleges alkalom, ezért amikor részt veszel egy esküvőn, biztosan olyan beszédet szeretnél mondani, amely mély benyomás...
Az esküvői álmok jelentése
Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet,...
Álomszép menyasszonyi csokrok
Út a Szász tanyára
A Jurta Üdülőházaktól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/9jjKAmLYh9N2 A Móló Panziótól a Szász Tanyáig: https://goo.gl/maps/uDF1Wi4hUZA2...