Az esküvői fotózás az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül. Vége a régi műtermi „egyen klasszik beállításoknak”!

Csodálatos és kreatív képek születnek az esküvői fotósoktól. A profi fotósok olyan felkészültek, hogy bárkinek tudnak javasolni a személyiségéhez illő helyszínt. Teljes koncepciót találnak ki, és valósítanak meg, miközben ti a fiatal pár, feloldódok a fotózás alatt és csak az adott pillanata kell figyelnetek. A fotós pedig ezt a meghitt pillanatot „elkapja” így a fényképet visszanézve az érzelem is szinte tapinthatóvá fog válni.

A romantikus helyszíntől és „beállástól” kezdve az extrém és meglepő dolgokig számos lehetőség kinálkozik. A lényeg, hogy a pár kívánsága szerint, a profi esküvői fotós technikai tanácsaival fesztelen hangulatban készüljenek a fotók, mert így lesz igazi és “élő” a fénykép.

Ha eldöntöttük, hogy milyen hangulatú és stílusú esküvői fotókat szeretnénk, válasszuk ki a hozzá illő helyszínt is.

A mai kor szellemének megfelelő kreatív esküvői fotózáshoz adok 7 trendi helyszín ötletet:

1.     Hagyományos: kastélykert

Számos kastélyt találhatunk az országban, ahol magát a lagzit is lebonyolíthatjuk, de esküvői fotózásra biztosan kibérelhető nagy részük, Sőt, sok helyen hintót is bérelhetünk a kreatív fotózáshoz.

2.     Hagyományos: város főtere, nevezetes épületek előtti fotózás

Gyönyörű háttér lehet egy-egy nevezetes épület is kedvenc városunkban, ahova kellemes emlékek fűznek bennünket. Illetve a street fotó nagyon divatos tud lenni, ha megfelelő modern felfogásban és helyszínen készül a sorozat.

3.     Vendéglátós trendi helyen: romkocsmában, szőlőskertben és pincében

A romkocsmában és a borospincében. Elsőre furának tűnik, de meg van, a hangulata, hidd el!

4.     Modern: tópart, Balaton vagy látkép (akár hegyről)

Egy hangulatos lagzis sátor a tó partján, padlóból kirakott táncparkett, lampionokkal körülvéve nagyon romantikusan hat, mint az amerikai filmekben. A Balaton pedig biztos siker, lehet a megfelelő időben és helyen!

5.     Természetben: virágos réten, napraforgó vagy repce táblában, búzatáblában, erdőben

Derékig érő virágok között felszabadult, szabadságot sugárzó képek születhetnek. Az erdő fáinak megfelelő hangulatot kölcsönözhetnek, de a sokszínű lombok az ösvények mini mind igazi kellék lehet egy-egy jó fotóhoz.

6.     Extrém: elhagyatott, romos épületben,  aluljáróban, volt laktanya épületben

Manapság nagyon trendi, ilyen elhagyatott helyeken esküvői képeket készíteni. (Az oldalamon mutatok példát erre is.. én azért beleszoktam tenni egy-egy klasszikus képet is a sorozatba nehogy infarktust kapjanak anyádék)

7.     Nagyon extrém: víz alatt, léghajón, versenyautóban

Ez azért nagyon ritka, de előfordult már ilyen helyen is esküvői fotózás. Autós páros sorozatom volt már. Extrém sorozat sohasem az esküvő napján készül, mert nemlenne rá idő, ezzel számolj!

Na és persze csak a képzeletünk szabhat határt a kreatív fotózás helyszínét illetően. Természetesen azért olyat válasszunk, ahol el tudunk lazulni, ami hozzánk illik, amihez köt valami, vagy ami nagyon tetszik nekünk. Semmi sem ronthatja el jobban az esküvői fotózást, mint amikor a feszültség kiül az arcunkra. Szinte minden helyszín jól lehet, ahol eltudok lazulni.

Üdv: fotobese (www.fotobese.com)