Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos embert, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet, egy kapcsolatot, egy új biciklit stb. Az esküvőről gyakran álmodozunk. Ennek biológiai okai vannak. Mindkét nem házasságról álmodik, amikor úgy érzi, hogy szüksége lenne családra, gyerekekre. Az alábbiakban fényt derítünk néhány esküvővel kapcsolatos álom jelentésére.

Úgy Carl Jung, mint  Freud szerint, az esküvői álmok jelenthetik a személyiség kiteljesedésének szükségét vagy a pszichikum összetételét. Ez a férfi és női elemek egyesülését, a fizikai és szellemi, a racionális és művészi, vagy a tudat és a tudatalatti egybeolvadását jelentheti. Pszichológiailag ezek a fajta álmok boldogok, hiszen az egészséges személyiség jelei.

Érdekes módon az emberek általában stresszhelyzetben álmodnak az esküvőről. Sokan keserű élményekkel szembesülnek az álmaik során.

Néhány babonára alapozott ősi kultúra szerint, ha ezek az álmok negatívak, halált vagy fájdalmat jósolnak. Ezek az emberek szeretetre, gondoskodásra vágynak, amit egy másik embertől kaphatnak meg. Sokan, akik gondokkal küszködnek, az álmok által találnak lelki támaszt és boldogságot.

Az álmokkal kapcsolatos hiedelmek

Számos hiedelem ismert azzal kapcsolatban, hogy milyen jelentéseik lehetnek az esküvői álmoknak.

● Ha egy nő azt álmodja, idős férfihez megy feleségül, arra a nőre gondokkal teli időszak vár.

● Ha menyasszonyként látod magad álmaidban, de a vőlegény arca láthatatlan, azt jelenti, hogy az ellenségeid közel vannak. Fordított esetben is hasonló a jelentése (ha te vagy a vőlegény és nem látod a menyasszonyod arcát).

● Ha azt álmodod, hogy egy esküvőn vagy és megpillantasz egy embert feketébe öltözve, azt jeleni, hamarosan elveszíted egy barátodat.

● Ha kísérő vagy egy esküvőn, nagy vagyonra, gazdasági fellendülésre számíthatsz.

● Ha menyasszonyként álomszép ruhát viselsz, azt jelentheti, bizalmatlan vagy a jelenlegi kapcsolatoddal kapcsolatban vagy változásra van szükséged, hogy lásd valóban jól döntöttél-e.

● Ha azt álmodod, hogy más viseli a ruhát, azt jelenti felsőbbrendűnek hiszed magad, mint az illető vagyis méltatlannak tartod őt.

● Ha karikagyűrűt látsz az ujjadon álmodban, azt jelenti hamarosan megtalálod az igazit.

● Ha azt álmodod hogy újraházasodsz jelenlegi férjeddel/feleségeddel, nagy boldogság vár rád.

Nagyon sok esküvő előtt álló menyasszony és vőlegény álmodik saját esküvőjéről. Főként azt szokták álmodni, hogy az esküvői szertartás nem úgy zajlik, ahogyan azt ők szeretnék vagy valamit elfelejtenek. Ezek olyan álmok, amelyek a jövőtől való félelmet jelentik. Ez által az esküvői készülődések közepette még éjszaka sem tudsz nyugodtan pihenni, és nem erre gondolni.