Az esküvői meghívóknak hagyománya van. Régebbi időkben a nemesség körében volt szokás ilyen módon meghívni az érintetteket: családi címerrel és díszes szép írással elkészítve (gyakran akár dupla borítékban is, mert a külső boríték gyakran sérült, koszolódott).

Szerepe és fontossága az időtállóságában rejlik, akár évek múlva is előkereshető, megtalálható szép emlék. A címzett pedig a névre szóló küldeményből érzi/tudja, hogy rá külön figyeltek amikor készítették. Az esküvői meghívóknál a közeli rokonsághoz vagy barátokhoz személyesen is el szokta vinni a pár a leveleket.

A kinyomtatott meghívóknál nagyon figyelmesnek kell lennetek:

  • Az esküvői meghívónak nem szabad nyomdahibákat tartalmaznia. Ez nem csak az idézetre vagy a szöveges meghívó részre vonatozik hangsúlyosan, hanem a nevekre is. Magyarán a meghívottak nevét nem szabad elírni és duplán kell ellenőrizni őket! Kellemetlen/kínos helyzetektől menthetjük meg magunkat ezzel.
  • Bármely vendég nevének a kihagyása vagy fel nem tüntetése is hibának számít. Ha ez a baki előfordul, a kifelejtett személyek csalódását válthatja ki és nehéz kommunikációs helyzetet teremt.

Mutatunk pár boríték ötletet. Akinek jó a kézügyessége és van szépérzéke, az akár saját maga is megcsinálhatja, egyedileg dekorálhatja a meghívókat, borítékokat.