A meghívók elkészítése az esküvői előkészületek egyik nagyon fontos része. Az esküvői meghívók célja az, hogy közöld a vendégekkel az esküvő részleteit, időpontját, helyszínét, de ugyanakkor sokat elárulnak a menyasszony és vőlegény személyiségéről is. Éppen ezért jó ötlet, hogy saját magad szerkeszd meg a meghívókat. De hogyan is kezdj hozzá?

Szükséged lesz:

– A netre és egy számítógépre

– Újságokra, inspirációs ötletekre

– Menyasszonyos magazinokra

1. Lépés: Gyűjtsd össze az összes esküvőre vonatkozó fontos információt, melyet szerinted az esküvői meghívottaknak tudniuk kell.

2. Lépés: Szabj meg egy költségvetést. Az otthon elkészített meghívók lehetnek olcsók, de ugyanakkor drágák is. Az ár a felhasznált anyagoktól, modelltől és nyomtatástól függ.

3. Lépés: Készítsd el a meghívók látványtervét, hajtogatását, tokját.

4. Lépés: Lapozd át a menyasszonyos magazinokat és böngéssz az interneten. Léteznek olyan weboldalak melyeken online megtervezheted a meghívókat, és ők csak házhoz szállítják.

5. Lépés: Válaszd ki a papírt, melyre nyomtatni akarod majd a meghívókat – a választék bőséges.

6. Lépés: Válaszd ki az összes színt, melyet fel szeretnél tüntetni az esküvői meghívókon. Ajánljuk, hogy a díszítés színeihez hasonló árnyalatokat válassz.

Tanácsok

● A meghívó megszerkesztésének nem kell stresszesek lenned. Dönts okosan és meríts ihletet az üzletekben található meghívó modellekből.

● Használd a számítógéped. Rengeteg olyan program van, mely segítségedre lehet a meghívók megszerkesztésében.

● Ha nem vagy biztos abban, hogy mit is szeretnél, kérd ki egy szakember segítségét.

● Mikor  saját magad készíted el az esküvői meghívókat, tudnod kell, hogy te vagy a felelős minden egyes döntésért vagy esetleges problémáért. Légy biztos abban, hogy megéri a befektetést, az elpazarolt időt és az erőfeszítést.