SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT ESKÜVŐI AJÁNDÉKOK

A házilag készült esküvői ajándékok lehetnek fényesek, elegánsak, furcsák vagy vidámak. Saját esküvői ajándékaid otthon való elkészítése egyedivé teszi ezeket és ezáltal pénzt takaríthatsz meg, hisz nem kell a legigényesebb kész tárgyra költened.

A házilag készült ajándékok előnyei

● A vendégek egyedi köszönetajándékokkal való meglepése: készíts olyan ajándékokat, melyek tökéletesen illenek esküvőd témájához, stílusához. Minden otthon készített ajándék egyedi, még  a legkisebb tökéletlenségek vagy különbségek is növelik varázsát. A vendégek örülni fognak, ha megtudják, hogy ajándékaik saját munkád és erőfeszítésed eredményei.

● Kedvező ár: pénzt spórolhatsz meg, ha saját magad készíted el vendégeid ajándékait. Így, a készen megvásárolt ajándékok árának még szinte a negyedét sem költöd el. Egy otthon elkészített esküvői ajándék elegáns és olcsó, tehát minden szempontból nyereséges.

● A barátok és családtagok bevonása: az igazság az, hogy a rengeteg ajándék elkészítése időigényes, de ez nem kell elszomorítson. Ha barátaid és rokonaid segíteni szeretnének esküvőd megszervezésében, ahogy ez általában történik, vond be őket is az ajándékok elkészítésébe, így az egész folyamat kellemessé és élmény telivé válik.

A nagy döntés: mit is készítsek?

Az első lépés az, hogy eldöntsd, milyen ajándékokkal szeretnéd meglepni vendégeidet. Az esküvői ajándékok általában 3 kategóriába sorolhatóak: ehető ajándékok, dekorációs ajándékok és praktikus vagy hasznos ajándékok. Döntésedet valószínűleg nagy mértékben befolyásolni fogja  vőlegényed személyisége, valamint az esküvő stílusa és évszaka. Egy személyre szóló ehető ajándék szinte minden esküvőre megfelelő. Egy romantikus esküvőhöz legjobban egy emléktárgy illik, míg egy egyszerű esküvőre egy praktikus ajándék a legalkalmasabb.

Nézz utána a megfelelő esküvői ajándékodnak könyvekben, magazinokban és az interneten. Látogass el a kézművesboltokba, jegyezd fel azokat a színeket, formákat és mintákat, melyek véleményed szerint teljessé fogják tenni esküvődet.

Ehető esküvői ajándékok

Nem kell tapasztalt szakácsnak lenned ahhoz, hogy valami ízletessel lephesd meg vendégeidet. A lehetőségek végtelenek, de vedd figyelembe ajánlatainkat is:

● Házi csoki

● Házi sütemények

● Csokival bevont perec

● Bonbon

● Miniatűr üveg lekvár vagy zselé

● Kicsi üveg olíva olaj – adj hozzá fűszereket és töltsd kicsi üvegekbe

● Levesekbe való szárított zöldségek

● Aszalt gyümölcsök és szárított dió

Dekorációs ajándékok

Egy dekorációs ajándék hosszú éveken át őrzi esküvőd napjának az emlékét, melyet vendégeid kétségkívül értékelni fognak. Ilyenek például:

● Mágnesek vagy mágneses fényképrámák

● CD-k, DVD-k, egyedi tartalmú USB-k vagy fényképek

● Karácsonyi díszek

● Miniatűr virágkoszorúk

● Kincses ládikák

● Miniatűr fotóalbumok

● Személyre szóló versikék

Praktikus vagy hasznos ajándékok

Rengeteg pár jó ötletnek tartja a praktikus és hasznos, de egyben vonzó köszönetajándékok elkészítését. Néhány ilyen ötlet:

● Dekorációs szappanok

● Miniatűr füzetecskék

● Poháralátétek

● Gyertyák

● Címkékkel ellátott magvak

● Könyvjelzők

● Kulcstartók

● Szárított virágok

● Fürdő gyöngyök

Az ajándékok elkészítése

Ha megvan az összes hozzávaló, könnyen és hamar elkészítheted a vendégeidnek szánt ajándékokat. Szinte minden ajándékhoz szükséged lesz csomagolópapírra és egy dobozkára, magára az ajándékra, címkére és díszítésre.

Dobozkák és csomagolások

Ne szabj korlátokat képzelőerődnek – az ajándékok becsomagolására használhatsz dobozkákat, zacskókat vagy borítékokat. Keress a kézműves boltokban üvegeket, kosárkákat, csészéket, kiskanalakat …

A tartalom

Egyszerű ajándékok esetében töltsd meg az általad kiválasztott dobozkát az alábbiak egyikével:

­● Tea, kávé vagy kakaó

● Édességek

● Fűszereket vagy fahéjt tartalmazó üvegek

● Mentolos cukorkák

● Szárított virágok és levelek

● Sütemények

Címkék és díszítések

Jó minőségű papírt használva, kinyomtathatod a címkéket saját gépeden. A címkékre feljegyezheted neveitek kezdőbetűit, az esküvő dátumát vagy egy szép mondatot, mely valamilyen módon utaljon esküvőtök témájára. Használj ollót a szélek díszítésére vagy a címkék különleges formájú kivágására. A már becsomagolt ajándékot díszítheted szalagokkal, rafiával vagy csipkével. Ugyanakkor használhatsz selyemrózsákat, gyűrű másolatokat, esküvői csengőket, apró galambocskákat vagy bármilyen más díszt, melyek egyedivé teszik ajándékaidat.