Egy esküvő költségvetése és pénzügyi tervezése – 7 szempont

,

Esküvők tervezésekor a költségvetés nagyon fontos szerepet játszik, ezt nem is kell tovább magyarázni. A cikkben megtalálod a legfontosabb szempontokat, amelyekre érdemes figyelni az esküvői költségvetés elkészítése során.

  1. Javaslatunk, hogy határozd meg a költségvetés felső határát. Első lépésként egyezz meg a pároddal, hogy mennyit vagytok hajlandók elkölteni az esküvőre és határozzatok meg egy konkrét összeget, ahhoz próbáljátok tartani magatok.
  2. Priorizáld a fontos elemeket: Határozzátok meg, melyek azok a területek, amelyekre több pénzt szeretnétek költeni (például helyszín, menüsor, fotós, vagy esküvői ruha, virágdekorok) és melyek azok, amelyekre kevesebb költést terveztek.
  3. Legyen egy „puffer” egy tartalék, a váratlan kiadásokra: Mindig kalkuláljatok be egy biztonsági összeget az esetleges váratlan kiadásokra, például az időjárási vagy vendéglistával kapcsolatos változásokra.
  4. 4.Pontosítsátok a vendégek számát: A vendéglista bővülésével a költségek is szinte biztosan növekednek.
  5. Vezessetek egy táblázatot a lehetséges kiadásokról és azok kategóriáról. Sok esküvőszervező ma már konzultációs órákat is vállal, nem csak részleges vagy teljes szervezést. Ha a kezdéshez, tervezéshez segítség kell érdemes egy szakemberrel is egyeztetni.
  6. Keressetek az esküvőtökhöz illő kedvezményeket és ajánlatokat: Sok helyszín, szolgáltató és üzlet kínál esküvői kedvezményeket.
  7. Kreativitással lehettek takarékosak: Nem minden esküvői elemnek kell drágának lennie, sok DIY apróságot lehet elkészíteni és ez által személyesebbé tenni az alkalmat

Az esküvői költségvetés tervezése hosszú és néha kihívást jelentő folyamat. Sok esetben kell kompromisszumot kötni a vágyainkkal és a pénztárcánkkal. Ez a nap viszont az egyik legfontosabb az életetekben, így érdemes gondosan tervezni és költeni rá.