KÖZÖS TETOVÁLÁS

Egy tetoválásnak jelentősége van, mert az egyén számára egy olyan dolgot képvisel vagy jelent amit mindenképpen meg akar őrizni. S ma már nem csak gyűrűvel lehet kifejezni az összetartozásunkat a partnerünkkel, hanem a tetoválással is. Vannak, akik úgy érzik, hogy tetoválásaik lehetővé teszik számukra, hogy jobban hasonlítsanak arra, akit belülről éreznek, ami az önazonosság lényeges összetevője.

A tetoválás legvonzóbb tulajdonsága, hogy örökre a bőrőn marad, és amennyiben fogékonyak vagyunk az ilyen jellegű testdíszítésre, ezzel is tanúbizonyságot teszünk szerelmünkről a partnerünk számára, megerősítve, hogy mi tényleg „Amíg a halál el nem választ” szellemében akarjuk összekötni vele az életünket.

Hová tetováltassunk?

A gyűrű helyére könnyen készíttethetünk bármilyen színű tetoválást. Arra figyeljünk, hogy ha munkánk során sok emberrel érintkezünk, kezünk előtérben van vagy befolyásos pozícióban vagyunk, akkor ez mindenképpen látszani fog. Ha személyesen téged ez zavar (vagy úgy gondolod, hogy zavarna), akkor válassz inkább kevésbé látható helyet. Jól néznek ki az alkaron lévő egymással harmóniában lévő tetoválások is.

Hová ne? Ez már csak tőled vagy tőletek függ, ha bármilyen hely neked vagy párodnak zavaró akkor oda ne tetováltassatok.

Hol „láthatatlan”? A „láthatatlan” helyek között tartjuk számon a hát alsó részét, a hasat, a csípőt illetve a combokat, lábfejet. Így ha bármilyen okból, el akarod takarni a tetoválást akkor inkább ide kérd.

Milyen legyen az esküvői közös tetoválás?

Ha pároddal úgy döntöttetek, hogy közös tetoválást készíttettek, gondoljátok meg, milyen legyen a minta, hiszen az örökre ott marad, minden életkorban klassz ha jól mutat és büszkék vagytok rá.

Lehet ez egy közös ikon, az esküvő dátuma, a nevetek, dalszöveg vagy akár egy harmonikus nonfiguratív minta is. Sokan tetoválás „egymásra” is utal, azaz külön-külön is szép, viszont összerakva a két tetoválást látszik az egység. A lényeg, hogy egymás jelét viselitek magatokon, és ez leginkább nektek fontos, nem pedig a külvilágnak.