A TÖKÉLETES ESKÜVŐI FOGADALOM

Mindegyik esküvői szertartás különbözik egymástól. Gondoljuk végig: a menyasszonnyi ruha, a virágok, a színek, az esküvői torta, a meghívottak. Egy közös vonása van mindegyik esküvőnek: mindig van egy menyasszony és egy vőlegény, a ceremónia lényege pedig az a fogadalom, amit ők tesznek egymásnak. De milyen is legyen az esküvői fogadalom?

A fogadalom a párt jóban és rosszban összekötő érzelmek szóbeli megfogalmazása. A fogadalom nagyon egyszerű is lehet: „Szeretnél a feleségem lenni?” „Igen, szeretnék.”

Az esküvői szokások olyan régi időkre nyúlnak vissza, hogy néha nehéz őket megérteni. Íme egy pogány fogadalom:

Mindaddig, míg a szerelem tart

„Fogadjátok, hogy egymást szeretitek, tisztelitek és becsülitek? Hogy egymással kommunikáltok, hogy egymás érzelmeire vigyáztok úgy, hogy kapcsolatotok egészséges legyen, hogy leendő gyermekeiteknek civilizált otthont teremthessetek? Hogy egészségben, betegségben egymás támaszai lesztek, míg a szerelmetek tart?” Mary A. Axford – Pogány esküvői szertartás

Személyes vagy előre megírt eskü

A párok gyakran tesznek részletes esküvői fogadalmat, mely különböző formát ölthet a házasulandók kívánságának függvényében. Néha mások által írt fogadalmat tesznek, mint például azok a templomokban mondott esküszövegek melyek mindenhol használatosak. Néhány pár viszont úgy dönt, hogy személyesebbé kívánja tenni az esküt, ezért ők maguk írják azt meg.

Nehezebb vagy könnyebb mint amilyennek elsőre látszik?

Természetesen ez nagyon romantikus és tulajdonképpen egyre elterjedtebbé is válik. De egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, mert még egy jó kommunikációs készséggel rendelkező személynél is előfordul, hogy nehezen tudja szavakban kifejezni azt, amit az élettársa iránt érez. Ne feledd el, hogy ezek a szavak nem csak a jövendőbelid iránti szerelmedet kell kifejezzék, de nyilvánosan is el kell mondani őket. Nagy a nyomás, de nem kell megijedni. A segítség közelebb van, mint gondolnád.

Keress segítséget

Sok szakembert találhatsz, akár az interneten is, akik segíthetnek megfogalmazni az esküvői fogadalmad, ha úgy érzed, egyedül nem megy. Minden szakember, vagy erre szakosodott vállalkozás más megközelítésből kezdi a munkát. Egyesek szabadúszó írókat ajánlanak, mások előre megírt szövegeket mutatnak, amelyekből választhatsz, vagy megmondják, melyek azok a kulcsszavak, amelyeket a szövegbe kell foglalnod. Azt javasoljuk, hogy böngészd át a témával foglalkozó honlapokat, mielőtt bármelyikkel megegyeznél. De az biztos, hogy a végeredmény megéri majd a fáradtságot. És gondolj arra, hogy ez még csak a kezdet, hiszen néhány év múlva majd meg szeretnétek újítani a fogadalmatokat.

Sikeres fogalmazást!