SZŰK KÖRŰ ESKÜVŐK

Amikor az esküvőkről van szó rájössz, hogy sokszor a kisebb a jobb. Hogy miért is? Először is, a szűk körű esküvők kevesebb pénzbe kerülnek. Kevesebb ételre van szükség, és nem lesz szükség egy nagy terem bérlésére az esküvői ceremóniához vagy a fogadáshoz. A legjobb bennük mégis az, hogy a pénzedből igényesebb és előkelőbb esküvőt szervezhetsz.

Sokszor az embernek választania kell egy kis előkelő esküvő és egy nagy igénytelenebb esküvő között. Természetesen ez egy újabb kérdést vet fel: kiket kell meghívni egy kis létszámú esküvőre?

Kiket hívj meg?

A legjobb az, ha egy kis esküvőre csak a közeli családot hívod meg. Lehetséges, hogy meg szeretnél hívni ezen kívül egy nagyon közeli barátot is. Ezen kívül nem szükséges meghívnod senki mást. Ez azon emberek esetében is jól jön, akik messze laknak. Ha megtudják, hogy csak szűk körű esküvőt tartasz, nem érzik úgy, hogy lemaradnak valamiről, amennyiben nem jönnek el. Te pedig nem kell kényszerítsd azt a sok embert, hogy eljöjjön az esküvődre.

Szabadtéri esküvő

Nagyon sok különleges ötletet valósíthatsz meg kevés esküvői meghívott esetében. Egy ilyen javaslat a szabadtéri esküvő. Ebben az a legjobb, hogy megtarthatod az ünnepséget akár a saját hátsó udvarodon is, ha szeretnéd. Vannak olyanok, akiknek nagyon romantikus udvaruk van (akár tavacskákkal és híddal) és ezek tökéletes helyszínnek bizonyulnak úgy az esküvői szertartásra, mint a fogadásra. Így nem kell kifizetned egy terem bérleti díját. És valljuk be … bármi, ami lefarag az esküvői költségekből, az jó ötletnek számít.

A kis esküvők előnyei

Vannak olyanok, akik tartanak attól, hogy szűk körű esküvőt szervezzenek, mert ez kevesebb nászajándékot és pénzajándékot jelent. Pedig ez nem így van, sőt, igazából még többet is szoktak kapni, mivel megesik, hogy az is küld ajándékot, aki nem hivatalos. Ezek a kis esküvők azoknak a pároknak is megfelelnek, akiknek meghatározott időben kell indulniuk a nászútra. Sokan már aznap elindulnak mézesheteikre, amikor az esküvőjük van. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy lekésed a géped, ha elvesződsz egy nagy esküvő forgatagában.

Lehet, hogy ezek az érvek apróságoknak tűnnek, de majd megérted mindezt, ha benne leszel. És ne feledd azt sem, hogy könnyebb szűk körű esküvőn lenni a középpontban, tehát, ha izgulós természetű vagy, mindenképp gondolkozz el a kis esküvőn.