VICCES JÁTÉKOK A LAGZIBAN

Manapság egyre modernebb esküvőket szerveznek, de néhány hagyományt azért érdemes feleleveníteni. Vannak játékok, amelyek nem kínosak, és jól érezhetik magukat közben a vendégek és a házasulandók is.

Az esküvő szervezésének egyik legproblematikusabb része – amellett, hogy minden a tervek szerint alakuljon-, hogy mindenki jól érezze magát.

Régebben igen sok esküvői játék illetve program volt, melyek szimbolizálták a menyasszony és a vőlegény összetartozását, kicsit pikánsak voltak, és mindig jó szerencsét voltak hivatottak közvetíteni az ifjú párnak.

Íme néhány, amelyek a konzervatívabb esküvőkön is megállják a helyüket.

A legöregebb pár jó tanácsai

Aranyos és jó szándékú játék, amikor minden házaspárt a táncparkettre szólítanak, és a ceremóniamester felteszi a kérdést: Melyik az a pár, amelyik már több mint 2 éve házas…azok leülhetnek…majd 5, 7, 10, 15…. halad tovább. A legidősebb pár marad a legvégén, akiknek jó tanácsot kell adniuk a házassághoz az ifjú pár számára.

Piros szív jókívánságokkal

Egy nagy lepedőre kell egy piros szívet festeni – természetesen az esküvő előtt 1-2 nappal. Erre fehérrel ráírjuk az ifjú pár nevét és a dátumot. A megfelelő pillanatban elő kell kapni a lepedőt, és két aprócska körömvágó ollót.

A párnak ki kell vágnia a szívet, majd együtt át kell lépniük a szív alakú lyukon.  A násznép felsorakozva gratulál nekik.

Megható képek a múltból

Egy képekből álló kisfilm összeállítása nem nagy munka, a digitális fotók és fotók digitalizálásának korában pedig nem is nagyon kíván nagy szakértelmet. Szedjük össze a legfontosabb pillanatokat ábrázoló képeket a házasulandókról gyerekkoruktól kezdve egészen napjainkig, és vetítsük le a vendégseregnek.

Lufi-tánc az induláshoz

Nem indul a tánc? Játsszunk olyat, amihez mindenképpen meg kell mozdulnia a násznépnek. Legalább 10 párra van szükség, ennyi emberrel ugyanis már látványos a „mutatvány”. Minden hölgynek lufit kötnek a lábára, és a férfiak feladata az, hogy védjék párjuk lufiját, na és hogy rátaposva a többiekére, kiejtsék őket a versenyből.