ANTIK ELJEGYZÉSI GYŰRŰK

Meguntad, hogy mindenkinek ugyanolyan vagy legalábbis nagyon hasonló a jegygyűrűje? Valami eredetire vágysz? Akkor egy régi ékszer a tökéletes választás a számodra.

Az antik ékszereket kétféle képen lehet meghatározni. Az egy évvel vagy 200 ezelőtt vásároltak mind réginek számítanak, ha már ezelőtt valaki más tulajdonát képezték, vagy lehet korokra osztani őket, mint Art Deco, Birodalmi vagy Edward korból származók. Ne keverd össze őket. A régi antik darabok és a családi örökségben lévő esküvői ékszerek között nagy különbség van.

Van olyan vélemény, mely szerint az antik ékszerek legalább 100 évesek vagy annál is idősebbek. Minden más, ennél fiatalabb darab, de ami már valaki más tulajdonát képezte, régi ékszereknek tekinthető.

Miért válassz antik darabot?

Mégis miért jobb valaki viselt esküvői gyűrűje mint egy új? Mert mikor egy régi ékszert vásárolsz, akkor a történelem egy részét vásárolod meg. Akik szeretnek nosztalgiázni és rajonganak a történelmi vagy őskori dolgokért,azok számára egy gyémánt eljegyzési gyűrű tökéletes választást képez. A régi ékszerek hírnevesek és egyéniek művészi kidolgozásaik miatt. Néha ezek a régi darabok értékesebbek, mint az újak.

Az ékszer története

Mint minden ékszer esetében, a gyűrűnél is fontos milyen régi. Ismerd meg az ékszer történetét:

● Meg lett változtatva vagy fel lett újítva a modellje?

● A kő valódi?

● Milyen időből és honnan származik?

● Valamilyen híresség tulajdonában volt?

Tudnivalók

Ken Gold, a New York-i Stardust Antiques tulajdonosa azt mondja, hogy ha a gyűrű modellje meg lett változtatva, ellenőrizd le minden részét, hiszen a mindennapi viseléstől megkophat a kő. Ne feledd, ha egy jegygyűrűt már viselt valaki, lehet kopottnak tűnik, de ez gyakran a hittelességét jelzi. Gold szerint a valódi köveket (az 1920 előttről valókat) egyenesen vágták. Tehát nézd meg, hogy a kő nem hegyes-e (kivéve a briliánsokat). Ha az, valószínűleg a gyűrű is egy modern utánzat.

A legfontosabb, hogy a gyűrű nyerje el a tetszésed. Ne vedd meg azért, mert értékes vagy mert talán egy nap jó pénzt tudsz majd csinálni az eljegyzési vagy a karikagyűrű eladásából. Ahogy Winick mondja “ne feledd ez egy lelki befektetés kell legyen nem csupán pénzügyi.” Különböző licitek alkalmával találhatsz ugyan régi ékszer kereskedőket, de tanácsosabb szaküzletekből, régiségkereskedésekből megvásárolni őket, ahol profi ékszer szakértőktől tanácsokkal is ellátnak majd.