NYÁRI ESKÜVŐI TORTÁK

A nyári esküvői torta íze hűen kell tükrözze a nyár hangulatát. Dobd fel a tortát nyári virágokkal.

Nyári esküvői torták

Egy nyári esküvői tortának tükröznie kell az évszakot. A legnépszerűbbek  az eper, a cseresznye, vagy a meggy díszítések. Egy másik közkedvelt díszítési forma az, amikor az emeletes, egyszerű esküvői tortán virágok ömlenek lefelé.

A nyári esküvőhöz speciális díszek illenek. A szabadtéri esküvők esetében a torta tetejét díszítheti gazebo vagy a kinti virágok élethű mása. A tengerparti tortára tehetsz kagylókat, tengeri csillagot, delfineket, tengeri csikókat, homokvárakat, vagy más akvatikus kiegészítőket, amik a parti szél hangulatát fokozzák majd. A katicabogarak, pillangók, méhek és dongók is szolgálhatnak ötlettel egy nyári esküvői torta feldíszítéséhez.

A fonott kosártorta egy másik közkedvelt stílus. Ez a minta megjelenhet a torta egy bizonyos részén, vagy akár az egész tortát is beboríthatja. A fonott kosár díszítéssel nagyon sok munka van és rendkívül időigényes, ezért gyakran előfordul az, hogy a torta jóval többe kerül, mint a többi esküvői díszítés.

A színes torták jól illenek a nyári környezethez. A különféle pasztellképek és szivárványok ragyogóvá varázsolhatják a nyári esküvői tortádat. A zűrzavaros, bolondos és sokszínű torták  tökéletesen illenek például egy mókakedvelő, nyáron házasodó fiatal párhoz.

Nyári esküvői torta ízek

A hagyományos piskótás és csokis menyasszonyi torta ugyanolyan ízletes nyáron, mint az év bármelyik más szakában, de a párok gyakran olyan ízeket választanak, amik az évszakot is tükrözik. A gyümölcs ízesítésű torták például tökéletesen illenek a nyárhoz. A legkellemesebb ízek, amikből választhatsz az eper, az alma, a narancs, a málna vagy a fekete áfonya.

Persze meghallgathatod az esküvői tortát készítő cukrász javaslatát is. Neki már van némi tapasztalta abban, hogy általában melyik nyári íz a legkedveltebb. Sokat segíthet az is, ha megkóstolod az ízfelhozatalt, és akkor feltérképezheted, hogy miből is lehet választani. Előfordulhat, hogy egy olyan ízre figyelsz fel, amit eddig teljesen kizártál.

Tortakrémek

Válassz egy egyedülálló, nyárias tortatölteléket a piskóta- vagy csokitortához. A csokoládé ízű esküvői tortát feldobhatod egy friss és üdítő mentakrémmel. Az eper és keserű csokikrém is lehet finom egy csokitortában. Egy eperhabos-tejszínes, narancs marmeládés, vagy citrom-habcsókos töltelék úgyszintén feldobja a sima piskóta tortát.

Cukormázak

Sokan nem jönnek rá maguktól, de a nyár arra is tökéletesen alkalmas, hogy cukormázas édességeket szolgáljanak fel az esküvőjükön. Egy hűtött helyiségben az esküvői torta nagyon jól eláll. Az odakint megszervezett esküvők és esküvői torták esetében viszont a helyzet jóval kényesebbé válhat.

A cukormáz, vagy glazúr kiválasztása ebben nagy szerepet játszik. A tejszín alapú cukormáz nem a legjobb választás erre az évszakra, mert a magas hőmérsékletnek köszönhetően könnyen elolvadhat. A tejszínhabos mázak is problémásak lehetnek, mert a melegtől meg is savanyodhatnak.

Ha lehet, a nyári esküvői tortát tartsd hűtőben, míg arra nem kerül a sor, hogy felszolgálják. Az olyan párok, akik még fényképeket is szándékoznak készíteni a tortával, azok igyekezzenek ezt minél gyorsabban megtenni. De tehetik a tortát egy árnyékosabb helyre is, például egy sátor alá. A cukrász ezúttal is sokat tud segíteni azzal, hogy olyan cukormázat ajánl, ami nem olvad meg túl hamar a melegben.

Nyári esküvői torta alternatívák

Ki mondta, hogy az esküvői torta alapja feltétlenül a piskóta kell legyen?  Az elmúlt években divatba jött, hogy más különféle anyagokból készüljön el a torta. Ezek nemcsak költségkímélő megoldások, hanem azt is lehetővé teszik, hogy a kedvenc családi receptjeinket elkészíthessük.

Nyári esküvői torta alternatívák:

● Gyümölcspiték (rebarbara, alma, erdei gyümölcsök)

● Krémes piték (csoki, banán, kókusz)

● Esküvői híg palacsinta

● Túrótorta

● Díszített sütemények

● Habcsókok

● Ropogós és krémes “donut” fánk .

A házi készítésű gyümölcsös habos fagylalt is tökéletesen illik egy nyári esküvőhöz. Készíthetsz ilyet csoki, vanília és eper ízesítésben is. Állíts fel egy büfét, ahol a vendégek többféle toppingból válogathatnak, a fagyit pedig díszíthetik cukorkával, tejkaramellával, csokidarabokkal, gyümölcsökkel, tortadísszel és nápolyival. Arról se feledkezz meg, hogy jobb, ha alkalmazol valakit arra, hogy a fagyi gömböket felszolgálja, nehogy a vendégek összepiszkolják magukat, vagy ragacsossá váljon a kezük a finomságoktól.

Rengeteg választási lehetőséged van, amikor eldöntöd, hogy milyen legyen a nyári esküvői tortád. Választhatsz egy hagyományos piskóta alapot citrom-, vagy narancskrémmel, de dönthetsz úgy is, hogy nem lesz torta az esküvődön. A választás csakis rajtad múlik.