MILYEN ESKÜVŐI JÁRMŰVET VÁLASSZAK?

Az esküvőre megérkezni ifjú párként felemelő érzés. Az egész násznép egy kupacba gyűlik, mindenki látni szeretné, hogy miből szálnak ki az újdonsült házasok, milyen járművel érkeznek, hogyan van feldíszítve.

Óriási üdvrivalgás fogadja őket, ahogy begördülnek az esküvő helyszínére, nem csak mint menyasszony és vőlegény, hanem mint férj és feleség.

Persze, ezek a hatásos belépők csak akkor jöhetnek létre, ha nem kihelyezett szertartás keretein belül adják össze a párt, mert akkor már eleve mindenki a helyszínen van, hanem a város másik felében a házasságkötő teremben és esetleg utána a templomban is kimondják a boldogító igent. Ebben az esetben még ma is sok helyen úgy vonul a násznép a lakodalom helyszínére, hogy konvojban mennek az autók, mindegyiken van valami kis megkülönböztető díszítés és vad dudálással jelzik az utca emberének, hogy két ember bizony most összekötötte az életét.

De milyen legyen a jármű?

Nagyobb személyautó

Ez a legkézenfekvőbb megoldás. Vagy a házasok saját kocsiját kell befogni erre az alkalomra, vagy ha nincs, esetleg túl kicsi, akkor valamelyik családtag, esetleg barát autóját kell kölcsön kérni. Ügyelni kell rá, hogy ne legyen túl kicsi, hiszen ha a menyasszony ruhája egy nagy, habos költemény, akkor nem célszerű besuvasztani az autóba, ahol nem csak ő fog utazni, hanem már az újdonsült férje is és esetleg az örömanya, vagy koszorúslányok, hogy segítsenek az ifjú arának a ki- és beszállásban.

Kisbusz vagy limuzin

Egy kisbuszt  vagy nagyobb pénztárca esetén egy limuzint is gyönyörűen fel lehet díszíteni és tökéletes járműként szolgál arra, hogy a pár megérkezzen a helyszínre. Pláne, ha a pár ragaszkodik ahhoz, hogy a koszorúslányok és a vőlegény közeli barátai is velük utazzanak a szertartás után.

Lovashintó

Nincs is annál romantikusabb, amikor a menyasszony és a vőlegény egy lovashintón vonul végig a városon és úgy jutnak el a célig. Természetesen lovashintót úgy lehet bérelni, hogy nem kell a párnak irányítani a paripákat, hacsak nem gyakorlott fogathajtók, mert érkezik egy személy is, aki ismeri a lovakat és tudja őket vezetni. Abban az esetben nem túl jó megoldás, ha a lagzi helyszíne nagyon messze esik a házasságkötőtől, mert elunhatja magát a násznép, mire a házasok végre megérkeznek.

Motor

Kifejezetten ütős belépő motorral érkezni, viszont ez a megoldás csak akkor javasolt, ha vagy mind a két fél, de legalább az egyik gyakorlott motorozó. Ugyanis elsőre kibérelni egy motorkerékpárt balesethez is vezethet, azt pedig pláne ezen a napon senki nem szeretné. Az óvatosság a legfontosabb. Valamint azt is figyelembe kell venni, hogy a menyasszony haja és ruhája bírni fogja-e ezt a mutatványt.

 (Képek forrása:
 http:www.pixabay.com )