EGY CSINÁLD MAGAD MENYEGZŐ 10 PARANCSOLATA

Már be sem tudjuk kapcsolni úgy a gépünket, hogy ne jönnének szembe egy fantasztikus „csináld magad” esküvő részletei. Az úgynevezett DYI (do it yourself = csináld magad) mozgalom beszőtte magát a menyegzők világába is, ez pedig nem csupán költségcsökkentő szempontból áldásos. A menyasszony sokkal inkább magának érezheti a nagy napját, ha nem csak az ötletelésből veszi ki a részét, de a megvalósításban is. Ráadásul sokkal értékesebb és kedvesebb is a résztvevők számára is, ha tudják, hogy a pár mennyit dolgozott azon, hogy az a nap tényleg tökéletes legyen.

Ehhez viszont az is szükséges, hogy az alábbi 10 dolgot mindenképpen megfogadd, mielőtt saját készítésű dekorációt készítesz az esküvődre:

  • Véglegesítsd a témát, mielőtt belekezdenél bármilyen DIY dekor projektbe, mivel annyi ötlet van a neten, főleg a Pinteresten, hogy elveszhetsz és azon kapod magad, hogy összevásároltál feleslegesen mindenféle alapanyagot.
  • Gondolj egy időtartalma, hogy mennyi idő alatt készülsz el a dekorral és arra még számolj rá sokat. Lehet, hogy a neten pikk-pakk elkészülnek a dolgok, de kezdőként nem biztos, hogy neked is ilyen gyorsan fog menni.
  • Láss tisztán a kézműves képzettségi szinteddel kapcsolatban, mert lehet, hogy minden igyekezeted ellenére nem olyan végeredményt fogsz kapni, mint amilyet a Pinterest fotókon látsz. Ha nem vagy annyira gyakorlott, akkor inkább egyszerűbb dolgokat próbálj megvalósítani.
  • Csak annyit vállalj, amennyit biztosan el fogsz tudni készíteni, mert ha túlvállalod magad, akkor annak csak kapkodás és elrontott dekor lesz a vége.
  • Fogadd el a család és barátok segítő jobbját, ha felajánlják, hogy beszállnak az előkészületekbe. Hidd el, nem fogod megbánni. Jó móka lesz és még gyorsabban is fog haladni a munka.
  • Ne költs többet az alapanyagokra, mint amennyibe a kész dekor termékek kerülnének, mert akkor annak nem sok értelme van. Ha már magad csinálod, akkor az élmény begyűjtése mellett spórolj is egy kicsit az esküvő költségein.
  • Alakítsd a saját tetszésed szerint a dekort. Ne kövesd homlokegyenest a leírást, nyugodtan változtass a színeken, adj hozzá még több dolgot, vagy éppen vegyél el belőle.
  • Ne csinálj már semmilyen DIY dolgot az esküvő napján, hiszen akkor lesz elég dolgod, rengeteg más dolog lesz, amivel foglalkoznod kell majd.
  • Tudd, hogy mikor kell feladni. Ha valami nem jól sikerül sokszori próbálkozás után sem, ne éld meg csalódásként, hanem állj tovább és vedd meg azt a dekort.
  • Fogadd el a tökéletlenséget, hiszen a saját kezűleg készült dolgok nem mindig tökéletesek, de ettől olyan igaziak, ettől lesznek igazán a te „gyermekeid”.

Kép forrása: www.theknot.com