HOGYAN ÖLTÖZZÜNK FEL A POLGÁRI ESKÜVŐRE?

El kell ismerni, hogy ez a kérdés mindannyiunknak fejtörést okoz. A menyasszonynak könnyebb dolga van ilyen szempontból. Az rendben van, hogy ruhát veszel fel. De mégis, hogyan öltözzünk fel hogy jól nézzünk ki a polgári esküvőn? Klasszikus kosztümöt viseljünk, szoknyával és zakóval? Vagy nadrágot? Bár a hagyományok szerint lehet, hogy kis ruhát kellene viselni, de lehetséges, hogy szeretnénk érdekesebben felöltözni, mondjuk egy szép estélyi ruhát szeretnénk magunkra ölteni. Mindenki döntse el maga, hogy melyik a számára legmegfelelőbb öltözet a polgári esküvőre. Mi csak egy pár jó tanáccsal szolgálunk e téren …

Stílusától függetlenül mindenkinek figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy a tanárnénis, alul szoknyácska felül ingecske stílus már idejét múlta. Elmúltak azok az évek, amikor egy polgári esküvőn minél egyszerűbben és komolyabban, fehér, fekete, barna és szürke színekben kellett megjelenni, mely színek abban az időben, felfogáshoz mérten, a komolyságot tükrözték.

Hosszú ideje a hagyományos viseletet felváltották a rövid és élettel teli színekben pompázó kis ruhák. Divatba jöttek a hosszú csillogós ruhák is, kivágott háttal és különböző díszítésekkel.

Bármelyik lehetőséget választanád, mi háromféle vonzó és divatos viseletet ajánlunk a számodra, amely előcsalogatja belőled a nőiességet és szépséget, ezáltal biztosítva a számodra hogy kitűnj a tömegből.

Klasszikus stílus

Klasszikus stílus esetén egy elegáns de ugyanakkor vonzó kosztüm választható. Két lehetőség közül lehet választani, hogy szoknyával vagy nadrággal hordjuk. A kosztüm színe lehet pasztell vagy élénk. A fazonja lehet vidám, hozzá egy bő blúzzal, babydoll stílusú, illetve harang formájú újjal. Lehetőséged van összepárosítani egy testhezálló nadrágot egy vonzó, bő, elöl kivágott, hátul dekoltált blúzzal, strasszokkal díszítve.

Ha mégis a klasszikus mellett döntesz, próbálj valami fiatalosat magadra ölteni. A szűkített, magas derekú szoknyák nagy keresletnek örvendenek. Ehhez illik egy orosz nyakú mélyen kivágott ing, illetve egy derékra kötött öv. Nadrág esetén is lehet ez a választás. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem, mert ezek nagyon fontosak. Nem kell eltúlozni őket, próbálj valami eredetit találni, amivel majd összhangban lesz az öltözeted.

Bármilyen lábbelit választhatsz. Ez lehet szandál, cipő, sarok nélküli cipő vagy csizma, a legfontosabb, hogy az esküvő évszakához mérten válassz.

Szexi- sikkes stílus

Azokra a gyönyörű és nőies ruhákra vonatkozik, melyek jelenleg nagyon népszerűek. Szabadon választhatsz, elképzelésed szerint, a legszínesebb és legdíszítettebb ruhák közül. Játszhatsz az árnyalatokkal is, szóval mindent bele! A ruhák modellje lehet testhezálló vagy bő egyaránt. Nagy kereslete végett választhatod a paprika alakú ruhákat. Az sem számít, hogy nyakba akasztható a pántja, kivágott a háta, vagy hogy mennyire hosszú.

Lehet rövid és terebélyes, kihangsúlyozva, meghosszabbítva a lábakat, vagy lehet térdig érő. Jó ha veszel hozzá egy övet, ami kihangsúlyozza a csípődet vagy a fenekedet. Ne hagyd ki a gyöngysort és a fülbevalókat sem. Nem butaság a „kis fekete ruha” választása sem. Eleganciát és előkelőséget sugároz, és ha a párodhoz illően öltözöl, biztosan tekintélyes pár lesztek. Hangsúlyozd ki az alakod finom kiegészítőkkel, mint például köves ékszerekkel. Egy elegáns kis táskával és egy kála- vagy liliomcsokor kíséretében összetéveszthetetlen bájat és finomságot fogsz árasztani.

Ezekhez a kis ruhákhoz bármilyen cipő illik, akár magassarkú vagy alacsony talpú, akár kövekkel díszített vagy egyszerű.

Elegáns stílus

Ez az öltözködési stílus azok figyelmébe ajánlott, akik igényesebbek, akik különlegesebb ízléssel rendelkeznek, illetve akik szeretik ezáltal magukra felhívni a figyelmet.

Az itt megjelenő ruhák hosszúak, terebélyesek, elegánsak. A meghatározó elemei viszont a különleges kézimunka, a szövet anyaga és a díszítések. A hasonló ruházat ritka a mai fiatalok körében, hiszen kiemelt figyelmet igényel a viselete. Modellje általában sellő, szűkített, vagy bő, mint a hercegnői ruha. A terebélyesebb ruhák hasonlítanak a menyasszonyi ruhához, azzal a különbséggel, hogy más színből és anyagból készülnek. Háromszoros fátyolból, tüllből, organzából, taftból, hímzett csipkéből és szaténból készülhetnek. A hasonló anyagok skálája rettentően széles.

Természetesen egy effajta előkelő öltözethez megfelelő kiegészítők illenek, illetve akár kalapot és kesztyűt is lehet hordani, még akkor is, ha az esemény nappal zajlik. A jövendőbeli menyasszony, aki hasonló öltözetben jelenik meg az eseményen sugárzóan szép és elegáns lesz.

Ezek után csak annyit tudok mondani, hogy figyeljenek oda az esküvői öltözet kiválasztására!