3 TREND AZ IDEI ÉVRE

A lezárások után mindenki be akarta hozni az elmúlt időszak okozta kényszerű kiesést és igyekezett minél hamarabb kimondani a boldogító igent. Nézzük, hogy milyen trendek határozzák meg az idei évet!

Egyre többen veszik saját kézbe az esküvőjük megszervezését

A korábbi éveknél is többen veszik a saját kezükbe az esküvői szervezési folyamatokat. Ennek pedig csak részben oka a pénzügyi helyzet, sokkal inkább az a magyarázat, hogy ezzel is személyesebbé szeretnék tenni az alkalmat. Az előkészítéssel és a tervezéssel járó örömöket, közös problémamegoldást és persze az egységben történő kiteljesedést is meg szeretnék élni a párok, nem padig csak „vendéként” vagy „előkelő idegenként” megjelenni a saját esküvőjükön. Ez pedig azzal jár, hogy sokan az eddigi hagyományokat, szokásokat felülírva egyéni megoldásokkal és ötletekkel élnek, amitől a Nagy Nap szervezése, hangulata jobban a pár érzelmeit, élethez való hozzáállását, értékrendjét tükrözi.

Néhány dolog lassan egészen biztosan kimegy a divatból

A szervezés afelé változik, hogy inkább a kevésbé látványos, grandiózus irányba mozdulnak el a párok (akár nagyszámú lakodalmak/esküvők, mind esküvői látványelemek tekintetében), hanem inkább a kisebb, szűkebb körben tartott szertartás és esküvői parti kerül előtérbe. Szűkebb körben a kapcsolatok mélyebbek az emberek között, ezért ez meghittebb, bensőségesebb hangulatot ad és „teret hagy” annak, hogy egyedibb ruha, ételsor, zenék, táncok tegyék az esküvőket egyedibbé és emlékezetesebbé.

Szemléletváltás

Esküvői divatirányzatok ide, hatalmas ötletek oda, egy dolog biztos: a trendek vak követése mellett egyre fontosabbá válik az a két ember, akikről valójából ez a nap szó és azon vendégeik akikkel együtt élik meg e pillanatokat.: Előtérbe kerül, hogy a vendégek és pár kevésbé a lehető legjobban érezze magát és ne a divatos/elvárt/megszokott külsőségeknek felejen meg.