ÍRJ ESKÜVŐI FOGADALMAT!

Magyarországon is kezd divattá válni az esküvői fogadalomtétel. Az esküvői fogadalom az egyik legszebb és legmeghatóbb része az esküvői ceremóniának. A házasságot kötő ifjú pár így fejezi ki szerelmét és elkötelezettségét a másik személy iránt, hangosan, az összegyűlt násznép előtt. Egyre több ifjú pár saját szavakba öntött, megható verseket komponál, és nem idézettel áll hites párja elé. Ha tényleg meg akarod írni a saját esküdet, ez az alábbiak segíteni fognak Neked ebben.

Először is gratulálok azon választásodhoz, hogy készen állsz egy esküvői fogadalom megírásához, ezzel még személyesebbé téve az esküvői ceremóniát! Sok pár attól fél, hogy nem találja meg a megfelelő szavakat, kifejezéseket a fogadalma megírásához. Ne hagyd, hogy ez megakadályozzon! Nincs semmi, ami romantikusabb lenne, mint az esküvőn mindenkivel megosztani párunk iránti szerelmünket.

Mindaddig, amíg nem látod okát, hogy miért ne írhatnád meg a fogadalmad, nem is fogod kényszernek érezni. Arról azonban ne feledkezz meg, hogy olyan fogadalmat írj, mely nem hozza majd zavarba párodat, ha hallani fogja az általad írtakat! Valamint nem csak Ő, hanem a szülők, rokonok, az egész násznép Rátok fog figyelni. Légy tehát körültekintő!

Házasságkötés előtt mindenképpen menjetek el abba a templomba, ahol az esküvőt tervezitek és győződjetek meg arról, hogy az egyház lehetővé teszi-e az esküvői fogadalomtételt! Egyes egyházak ugyanis nem engedélyezik ezt, sajnos. Érdemes tehát ellenőrizni, mielőtt beleélitek Magatokat!
Következő lépésként, döntsétek el együtt, vagy külön-külön, milyen pontokba fogjátok szedni a fogadalmat.

Az esküvői fogadalomtétel szövege

Szerepelhetnek a fogadalomban jó és rossz okok egyaránt, a lényeg, hogy összességében pozitív képet fessen! Néhány menyasszony és a vőlegény azt szereti, ha meglepetés marad, mások előre szeretnék tudni, mit gondol a Párja. Nem számít, hogy melyiket választjátok, amíg mindketten elégedettek vagytok a döntéssel.

A legtöbb esküvői fogadalom három fő részből áll. Ha ezekhez a támpontokhoz tartod Magad, meglátod, az írás is könnyebb lesz! Ezek a részek a következők: nyilatkozat, leírás, majd maguk a fogadalmak.

A legtöbb ember úgy találja, hogy a nyilatkozatot a legkönnyebb megírni. A nyilatkozatban mindkét fél szavakban is megerősíti szerelmét a másik iránt, a násznép előtt is. Ebben a részben használhatod a fantáziádat is, attól függően, hogy mit akarsz mondani.

A leírás azért könnyű, mert igazából ebben a részben vallod be, hogy miért szereted a Veled szemben álló személyt. Az nem túl jó jel, ha sokat gondolkodsz a leíráson. Hiszen azt csak tudnod kell, mit szeretsz a másikban! Itt elmondhatsz egy kis verset, vagy néhány lírai dalt, melyben megfogalmazódnak érzéseid. De, ha elég kreatív vagy, akár magad is komponálhatsz egy kedves kis szöveget!

Az esküvői fogadalmak sorba szedése a legnehezebb a legtöbb ember számára. Pedig az egésznek ez a legfontosabb része. Minden egyes eskü egy ígéret, amely a Párunk iránti elkötelezettséget jelenti. A fogadalmadban tégy ígéretet a hűségesedről, kötelezettségvállalásodról.

Remélem, meghoztam a kedveteket az esküvői fogadalomtétel írásához!