AZ ESKÜVŐI MEGHÍVÓKKAL KAPCSOLATOS 9 LEGGYAKORIBB HIBA

Esküvői meghívőt sok módon és sokféleképpen lehet átadni. Itt egy régi módszert és annak hibáit mutatjuk be. Hogy miért? Azért, mert szerintünk kapni valamit jó dolog, kézhez kapni még jobb dolog,  mert látszik az odafigyelés, a törődés és fontosság abban, hogy valakinek vagy valakiknek levelet írunk. A már kész meghívót természetesen akár személyesen is át lehet adni amikor a nagy hírt közöljük.

 

Utánanéztünk, hogy milyen hibákat követnek el leggyakrabban a párok az esküvői meghívók tervezésétől a kézbesítéséig. Olvasd el cikkünket, de ne kövesd el ezeket a hibákat!

1-es számú hiba:

A meghívó az esküvő minden részletéről tájékoztat. Bár a levélpapírra sok mindent lehet írni, nem biztos, hogy a helyiség csillárjáról is kell írnod a levélben. Olyan menyasszonnyal is találkoztam, aki a menyasszonyi ruha csipkemintáját, az esküvői terem építészeti stílusát és a virágdíszítések motívumát is szerette volna megjelentetni a meghívón.

2-es számú hiba: helyesírási hibák

Kérd meg azokat a barátaidat, akik jók a helyesírásban, hogy olvassák el a meghívót, mielőtt az nyomtatásra kerül. Lehet, hogy meglepődsz majd, ha egy-két betű kimarad. Egy kedves olvasónk, Erika azt nyilatkozta, hogy ő a vőlegénye nevét írta helytelenül! A meghívókat kinyomtatták és kézbesítették, csak utána jöttek rá a hibára (pedig a menyasszony, a vőlegény és a szülők is átnézték előtte). Készíts egy másolatot a meghívóról és olvasd el figyelmesen balról jobbra.

3-as számú hiba: túl sok szín használata

A meghívókat kirívónak és élénk színűnek képzeljük el (sárga vagy rózsaszín) a hatás kedvéért, azonban ne ess túlzásokba! Az élénk színeket ellensúlyozd semlegesekkel, és győződj meg arról, hogy a szöveg olvasható. Három-öt színt javaslunk, amiből egy vagy kettő semleges legyen, úgy mint az elefántcsontszín, a fehér, az arany vagy a barna.

4-es számú hiba: ti címezitek meg a borítékokat

A borítékok megcímzése időt vesz igénybe, és több papírkereskedő is vállal ilyen szolgáltatásokat alacsony áron. Ha mégis úgy döntenétek, hogy ti fogjátok megcímezni a borítékokat, akkor adjatok időt magatoknak, és ne egy alkalommal próbáljátok lerendezni, mert akkor sok hibát fogtok elkövetni.

5-ös számú hiba: túl sok időt kapnak a meghívottak a válaszadásra

Ha túl nagy határidőt szabtok meg a vendégeknek a válaszadásra, akkor azt el fogják felejteni. A határidő ne legyen három-négy hétnél hosszabb az esküvői meghívó kézbevétele után. Ne feledd, hogy minél hosszabb a határidő, annál több az esély arra, hogy a meghívottak elfelejtenek válaszolni..

6-os számú hiba: túlzott rendelés

Ne feledd, hogy nem kell minden egyes vendég számára külön meghívót küldened. Nézd át a meghívottak listáját, és elegendő, ha családonként küldesz meghívókat. Így költségeid is kevesebb mint felére csökkennek.

7-es számú hiba: kevés meghívó lett rendelve

A másik hibalehetőség az elégtelen mennyiség rendelése. Azért, hogy a listáról lemaradt vagy kifelejtett személyeknek is legyen meghívó szükség esetén, általában 25%-kal többet kell rendelni, mint a meghívottak listája. Érdemes borítékból is többet rendelni az esetleges elírások kiigazítására. Az utórendelés nagyon sok pénzbe kerül: a nyomtatás, gravírozás vagy a szitanyomtatás.

8-as számú hiba: elmarad a bélyeg a válaszborítékról

Egy nyilvánvaló, mégis gyakran figyelmen kívül hagyott részlet. Komolyan, szinte lehetetlen gőz fölött is megnyitni egy lezárt borítékot.

9-es számú hiba: a postaköltség kifizetése a levelek súlyának ellenőrzése előtt

Tudjuk, hogy izgatott vagy, el kell küldened a meghívókat, és még számtalan rendeznivalód van, ám sok későbbi fejtöréstől kíméled meg magad, ha előbb leméreted a postahivatalnál a leveleket. „Senki nem örül azoknak a meghívóknak, amelyet az elégtelen postaköltség miatt visszaküldenek.