OKTÓBERI ESKÜVŐI VIRÁGOK

Egy őszi esküvő megszervezése gyakran magába foglalja az októberi virágok kiválasztását. Ha az esküvőd szeptember végén, október közepén vagy akár november elején van, az őszi szezonvirágok megfelelő választásnak bizonyulhatnak az esküvődre.

Októberi virágajánlat

Ha esküvői virágokról beszélünk, ma már nem vagy a szezonhoz és földrajzi helyzetedhez kötve. Az üvegházakban megtalálhatsz mindenféle egzotikus és nyári virágokat ősszel vagy akár télen is, és ötletes szállítási technikákkal elméletileg bármilyen virágot beszerezhetsz messzebbről is, ha otthon nem sikerül ráakadnod. Természetesen vannak előnyei és hátrányai is, akár októberi szezonális virágokat használsz, akár olyanokat, amelyeknek nincs épp szezonja.

Októberi szezonális virágok

Az őszi virág kategóriába tartoznak:

● liziántusz

● gardénia

● gerbera

● jácint

● frézia

Ez csak néhány virág azok közül, melyek jól néznek ki egy őszi esküvőn. Tökéletesek esküvői csokorba, és virágdekorációkba, akár a fogadáson, akár a szertartáson. Általában a szezonális virágok olcsóbbak, mint az üvegháziak, vagy amiket messziről kell szállítani. Ugyanakkor a szezonális virágok egy élénk, friss őszi hangulatot biztosítanak az esküvői virágdekorációknak.

Nem szezonális virágok

Szinte bármilyen virágot be lehet szerezni bármikor. Ugyanakkor, minél egzotikusabb vagy igényesebb a virág, annál nehezebb beszerezni és annál többe kerül. Ezen kívül vannak olyan virágok, amik nem odaillően néznek ki egy őszi esküvőn.

A legjobb eredmény érdekében keverd az októberi szezonvirágokat egyéb nem szezonális virágokkal, így a költségeidből is lefaraghatsz, nem fog elütni a esküvői virág a szezontól és ugyanakkor nem kell feláldoznod a kedvenc egzotikus virágaidat sem.

Októberi esküvői virágstílusok

A hézagokat kitöltő növények meghatározzák az esküvői virágdekorációid egységes kinézetét. Legyen szó akár az októberi esküvői csokorról, akár a virágdekorációidról, keress olyan növényeket, amik illenek az esküvőd stílusához. Csak mert októberben tartod, nem kell feltétlenül Halloween vagy teljesen őszi stílusú esküvőt szervezz. Az általad választott virágok a hézagokat kitöltő növényekkel együtt meghatározzák az esküvői virágdekorációid stílusát.

Az októberi virágok színei

A esküvői virágaid színe épp annyira fontos, mint az, hogy a csokrokban és kompozíciókban milyen virágfajtákat használsz. Használd az őszi színpalettát, hogy segítségedre legyen a virágok kiválasztásánál.

Egy szezonális hangulat elérése érdekében használj gazdag őszi színeket, mint a burgundi, aranysárga és sárga. Egy kevésbé intenzív, de októberi hanglatú díszítés érdekében használj az őszi színek mellet más színeket is. Például egészítsd ki elefántcsontszínű rózsákkal a sárga és narancssárga csokrod. A sötét lila és krém szín, zölddel kiemelve, egy másik tökéletes őszi színválasztás.

Őszi kiegészítő növények

Az esküvői virágaidat kiegészítő növények szintén meghatározzák az esküvői dekoráció hangulatát. Egy különleges őszi hangulat érdekében használj az esküvői virágaid mellé juharfa levelet, apró sütőtököket, szőlő- vagy faágakat. A raffia vagy száraz levelek szintén lehetséges kiegészítői az esküvői csokroknak.

Ha nem szeretnéd, hogy a csokrod túlságosan őszi legyen, adj hozzá olyan kiegészítő növényeket, amiket ősszel is megtalálhatsz, de nem kifejezetten kölcsönöznek őszi hangulatot:

● szíki sóvirág

● erdei turbolya

● füvek, zöldek

● cserje

● orbáncfű, hóbogyó

Ha nem szeretnél kiegészítő növényeket használni, készíthetsz csokrot az ősz színeiben pompázó szezonális virágokból. Ha szeretnél előkelő kinézetet adni az esküvői virágdekorációidnak, lógass gyöngyöket egy magas kerek virágkompozícióról. Ha nem szeretnél rusztikus hangulatot, a menyasszonyi csokorban is használhatsz gyöngyöket.

Az októberi esküvői virágaid, nem kell feltétlenül szezonálisak legyenek. Szerezd be a kedvenc virágaidat messzebbről, vagy válassz olyan virágot, ami egész évben nyílik és használd őket őszi színekben. A hézagokat kitöltő növények és színek meghatározzák az esküvői virágdekorációid hangulatát. Akár szeretnél októberi rusztikus hangulatot, akár nem, az októberi virág felhozatalból kiválaszthatod a neked és esküvőd hangulatának megfelelőt.