GYERMEKEKNEK SZÓLÓ ESKÜVŐI MEGHÍVÓ

A hivatalos esküvői meghívók megírása kényes feladat, különösen, mivel egy egész könyvnyi szabály létezik ezekre vonatkozóan. Általában a gyerekek nem szerepelnek a meghívottak listáján, kivéve, ha rá van írva a boríték külső vagy belső oldalára, ezért fontos, hogy a meghívó megcímzésekor megemlítsük őket. Sok mindenre kell odafigyelni, amikor a gyerekeket is belefoglaljuk a meghívó címzettjei közé.

A családi esküvői meghívó

Ha gyerekeket is meg szeretnél hívni az esküvőre, az a legmegfelelőbb, ha belefoglalod őket a családi meghívóba. Ha egy családban hat gyermek van, nem szükséges hét meghívót küldeni ugyanahhoz a családhoz. Továbbá a gyermekek csak elkísérik a szüleiket az esküvőre, úgyhogy végül is ők hozzátartozók, nem fő esküvői meghívottak.

A külső borítékok

A hivatalos esküvői meghívók esetében nem szokták feltüntetni a gyermekek nevét a borítékon. Ez azért is van így, hogy a szülők érezzék az irántuk érzett tiszteletet, valamint azért, hogy a boríték tiszta maradjon. Ha a címzett részen túl sok név tűnik fel, zsúfolttá válik, ami egyáltalán nem esztétikus. Ha rá kell írnod a külső borítékra a gyermekek nevét is (abban az esetben, ha nincs belső boríték), soha ne írd azt, hogy „és családja”, hiszen akkor ez egy nyitott meghívó lesz a nagymama felé, az unokatestvér vagy egyedülálló nagybácsi felé is. A szülők nevei alá írd oda a gyerekek nevét a korosztály csökkenő sorrendjében.

A belső borítékok

A gyerekek nevét a belső borítékra ajánlatos odaírni, a szülők nevei alá. Mint például: “Kovács János és felesége” ami alá oda lehet írni a neveket.  A gyerekek neveit a korosztályuktól kezdve csökkenő sorrendben kell írni.

Felnőtt gyermekek

Az etikett megkívánja azt, hogy a tizennyolc éven feletti gyermekek külön esküvői meghívót kapjanak, még akkor is, ha még mindig a szüleikkel élnek. A felnőtt gyermek egész nevét oda kell írni. A belső borítékban mellé írhatunk egy vendéget. Mint például “Szabó Renáta és vendége” vagy “Sütő Péter és vendége”. Ha több felnőtt gyermek van ugyanabban a családban, és azonos neműek, akkor egyesítheted a meghívót. Például, ha két férfi nemű gyermek van, akkor címezheted úgy, hogy “ Bálint János és Tamás részére”, valamint, ha két nő nemű gyermek van ugyan abban a családban, akkor írhatod úgy, hogy “Varga Sára és Johanna részére”. Írd mellé, hogy „és vendégeik”, ha szükséges.

Csak gyermek részére

Nem túl népszerű, de előfordulhat, hogy egy gyermeket a szülei nélkül hívnak meg egy esküvőre. Ebben az esetben alkalmazhatod azt a címzési formát, melyet a felnőtt gyermekeknél is alkalmazol. Valamint jó lenne személyes kapcsolatot létrehozni a gyermek szüleivel a szabályokról való megállapodás miatt.