AZ ELJEGYZÉS ÉS AZ ELSŐ HÁROM LÉPÉS EGY ESKÜVŐSZERVEZÉSBEN

Szeretnéd megtudni melyik az a 3 lépés, melyet meg kell tenned ha egy esküvőszervezés közepén találod magad? Mi most eláruljuk Neked. Kezd el tervezni a nagy napot ezek szerint. Szóval … hogyan tovább? Sok frissen eljegyzett nő nem tud igazán örülni a szíve választottjához, mert nem tudja hogyan tovább, hol kezdje az esküvő szervezését.

Miután elújságoltad a nagy hírt, és mindenki megtudta, hogy eljegyeztek, ideje az esküvőt tervezni. Bemutatom az első három lépést, és amikor ezeket kipipáltad a tervezés listáján, akkor jó úton haladsz.

Az első három lépés egy esküvő tervezésében:

1. Jelöld ki a költségvetést

Minden további lépés ennek függvényében zajlik majd. Mielőtt tervezgetsz, tudnod kell mennyit költhetsz és ki fog ezért fizetni, ti hogyan tudtok beleszállni a költségekbe és mennyit tud segíteni esetlegesen a családi háttér. A költségvetésetek fogja kialakítani az esküvő stílusát, a meghívottak számát és természetesen a menyasszonyi ruha típusát is. És mivel manapság egyre drágább minden, egy esküvő finanszírozása csapat munka, be kell szálljanak a szülők is (ha anyagi helyzetük engedi). A menyasszony szülei nem kell majd felvegyenek egy második kölcsönt is a házra. Meg kell beszélni mindkét féllel ki mit vállal, és mennyibe fog kerülni, így megállapítva az esküvő költségvetését. Ez a most kialakított költségvetés végig irányítani fog az esküvő tervezésében és megvalósításában.

2. Készítsd el a meghívottak listáját

Egyesek azt javasolják, hogy jelölj ki egy dátumot és más előkészületekkel foglalkozzatok, de szerintünk a meghívottak listája a második legfontosabb dolog a költségvetés megállapítása után. Ez azért van így, mert a megfelelő nagyságú esküvői helyszín kijelölése és ennek lefoglalása, fontosabb, mint az esküvő stílusa. Hidd el nekünk, összetömöríteni 300 embert egy 150 fős teremben nem célszerű megoldás. Nem kell rögtön véglegesíteni a listát, de a vendégek számának becslése sok további gondoktól fog megkímélni. Amikor vendégszámot becsültök érdemes rögtön azt is végiggondolni, hogy kinek kell szállás esetlegesen.

3. Foglald le a kiválasztott helyszínt és jelöljék ki a pontos dátumot

Amikor már tudjátok a költendő összeget és azt is, hogy mennyi vendégre számíthattok, elindulhatsz a megfelelő helyszín felkutatására. Ne feledd, sok esküvő helyszínét egy évvel előre le szokták foglalni. Úgyhogy ez lesz az a pillanat, amikor véglegesítitek az esküvő időpontját, és megkötik a bérleti szerződést. Érdemes egyeztetni a hely menedzserével az addigi tapasztalatokról, a lehetőségekről (díszítés, zenekar, parkolás, különböző étkezéssel összefüggő információkról – étkészletek, hűtők, felszolgálás stb…)

Keressetek és nézzetek meg minél több helyszínt, ami megfelel a Ti elképzeléseteknek, a kijelölt összegnek, és az esküvő stílusnak. Ezt követi  a nagy döntés … el kell határoznotok melyiket választjátok. Jó szervezést!