FIRSS VIRÁGOKKAL DÍSZÍTETT EGYSZERŰ ESKÜVŐI TORTÁK

A friss virágokkal díszített egyszerű esküvői torták nagyon elegánsak lehetnek. Az óriási választéknak köszönhetően minden pár biztos lehet abban, hogy megtalálja az esküvőjéhez legjobban illő friss virágokkal díszített menyasszonyi tortát.

Az esküvői torták friss virágokkal való díszítése nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik. A párnak, a virágárussal és a cukrásszal együtt, figyelembe kell vennie a biztonsági és esztétikai feltételeket az efféle virágmotívumok alkalmazásakor.

Biztonság

Még mielőtt beszórnád az emeletes esküvői tortát mindenféle friss virágokkal, tudnod kellene, hogy nem minden virág használható fel díszítőelemként. Egyes virágok mérgezőek és ha a vendégek ezt megeszik, vagy ha a virágpor, vagy a virág más részei megfertőzik a cukormázat, akkor  könnyen meg is betegedhetnek. Akár a növényvédő szerekkel ápolt virágok is megfertőzhetik a tortát, még akkor is, ha maguk a virágok ártalmatlanok. Hogy a friss virágokkal díszített torták ehetőek és ártalmatlanok legyenek, figyelembe kellene venned az alábbi tanácsokat:

● Válassz olyan virágokat, melyeket biztonságosan fel lehet használni!

● Használj műanyag tartókat a virágszáraknak, sose illeszd bele a szárakat egyenesen a menyasszonyi tortába

● Bármilyen lehetséges probléma elkerülése érdekében lásd el utasításokkal a pincéreket, hogy távolítsák el a virágokat és ne tálalják ezeket a tortával együtt.

Esztétika

Hogy a friss virágok tökéletesen mutassanak a tortán, figyelmedbe ajánljuk a következő tanácsokat:

● Válassz olyan virágokat, melyek összhangban vannak az esküvői díszítéssel, a menyasszony csokrával vagy más központi elemekkel.

● Érdeklődd meg, hogy lehetséges-e egy megbeszélést összeegyeztetni a cukrász és virágkötész között a torta elkészítését illetően, vagy ha egy szervezőnek el kell-e vinnie a virágokat a cukrászdába.

● Amennyiben lehetséges, használj kis tartályokkal ellátott virágtartókat, hogy a virágok frissek maradjanak.

● A menyasszonyi torta feldíszítése előtt tárold a virágokat hideg helyen, majd a tortát tárold minél hosszabb ideig hűtőszekrényben, hogy megelőzd a virágok elhervadását.

Menyasszonyi tortadíszítési ötletek

Ha egy egyszerű tortát friss virágokkal díszítesz, akkor az sokkal különlegesebbé és elegánsabbá válik.

Esküvői tortadíszítési stílusok:

● Zuhatagok: ez az egyik legnépszerűbb tortadíszítési mód. A torta legfelsőbb szintjétől megkezdve a virágok egy egyenletes kanyarulat vagy spirál formájában „folynak” lefele a torta szélén. Lehet használni egy zuhatagot, vagy többet a nagyobb méretű torták esetében.

● Az emeletek között: egy esküvői torta emeleteinek színes virágokkal való elválasztása által egy egyszerűbb tortát is elegánssá, különlegessé lehet varázsolni. Ha az emeletek között nincs nagy távolság, a virágok segíthetnek az emeletek vonalainak kiemelésében.

● Szétszórt virágok: a nagyobb méretű virágok a torta körül, művészien szétszórva mutatnak a legjobban. Ez akkor jó, ha a torta kisebb méretű és a virág teljesen eltakarná, vagy abban az esetben, ha maguk a virágok különlegesek és feltűnőek. Szirmokat használva nincs szükség nagyon nagy mennyiségű virágra.

● A torta tetejének a díszítése: rengeteg pár, szép és egyszerű esküvői tortát rendel, virágdíszítéssel a tetején. Egy nagyobb esküvői torta esetében a virágdíszítést kombinálni lehet a hagyományos menyasszony és vőlegény figurával, vagy a figurákat a torta asztalára lehet helyezni, vagy akár le is lehet ezekről mondani.

● A torta asztalának díszítése: egy másik mód az egyszerű torták friss virágokkal való összehangolására, az asztal virágokkal való díszítése, a torta feldíszítése helyett. Így el lehet kerülni minden lehetséges mérgezést, és ugyanakkor egy nagyon vonzó dekorációt lehet alkotni.

Friss virág alternatívák

Egyes párok kerülik a torta friss virágokkal való díszítését, de mégis vágynak a virág díszítések által nyújtott szépségre és eleganciára. Szerencsére, a cukrászmesterek elképesztően élethű virágokat tudnak készíteni marcipánból vagy cukorból, melyek ugyanolyan bonyolultak és valósághűek, mint az igazi virágok. Azonban fontos tudni azt, hogy ezek a mű virágok egy jelentős tapasztalatot és hozzáértést igényelnek, ami drasztikusan feldobhatja a torta árát, főleg akkor, ha sok virágra van szükség. Megközelíthetőbb opciók: az esküvői torta selyemvirágokkal való díszítése, vagy a valós virágok tojás fehérjével (cukorral keverve) való bekenése. Ez utóbbi ragyogóvá teszi a friss virágokat és magát a tortát is.

A kulcs az egyszerűség

Egy esküvői torta virágokkal való díszítése növeli ennek drámaiságát, szépségét és színét. Nagyon fontos az, hogy ne terheld a tortát olyan részletekkel mint a cukormáz, túl sok szín, egyedi formák vagy szokatlan szerkezetek. A virágok kiemelése érdekében a kerek, emeletes torták a legjobbak, a virág színeivel összhangban levő cukormázzal bevonva – általában a fehér vagy elefántcsontszínű cukormáz a legmegfelelőbb. Az olyan apró részletek, mint a cukormázból kialakított pontocskák, vagy apró díszek valóban komplexebbé teszik a tortát, de a túl sok részlet gyakran nyomasztónak és kirívónak bizonyulhat.

A friss virágokkal díszített torták az esküvői ünnepség központi elemeivé válhatnak és ugyanakkor nagyon ízletes desszertek lehetnek, melyet a pár nagy örömmel oszt  meg vendégeivel. A sokféle torta és virág típusnak köszönhetően, minden pár megtalálhatja az esküvőjéhez legjobban illő friss virágokkal díszített tortát.